icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mourovata
16. feb 2014

Ahoj holky, uvažuji o tom, že začnu zase šít, jenže nemám stroj. Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nějaký tip na dobrý a kvalitní ale ne předražený 😉 Nejradši bych brala i s ořezem. Díky moc.

petkasv
16. feb 2014

@kuna mikiny jsou boží, a od koho jsi to opajcovala to fakt netuším, takových aplikací je všude spousta 🙂

zojec
16. feb 2014

@kuna mikiny su super :D ved aj synator moze ponosit :D co na tom, ze je tam trosku ruzovej 😉
@elixia vsetko super, aj mikina z ikea deky je skvela... . 🙂 😉

petkasv
16. feb 2014

@mourovata kolik plánuješ investovat 😉 a co myslíš tím ořezem, jako ořez látky, nebo nitě??

mourovata
16. feb 2014

@petkasv co nejmíň 😀, vůbec netuším jaký jsou teď mezi tím rozdíly myslela jsem asi max 7 tisíc by manžel investovat do mě mohl 🙂

mourovata
16. feb 2014

@petkasv látky 😉

mourovata
16. feb 2014

Plánujeme mimčo, tak jsem myslela, že něco spíchnu pro prcka. Našla jsem tenhle, http://www.sici-stroje.cz/produkty/sici-stroje$... ale vůbec nevím jak je to s kvalitou a jestli se nedá koupit levnější se stejnými funkcemi

petkasv
16. feb 2014

@mourovata ty brďo s ořerem látky je snad jen Overlock, to snad žádný rovnosteh neumí,aspoň ne určitě ten můj za deset litrů 🙂 a dost pochybuju o tom že ty dražší to umí 🙂 máš nějaký rovnosteh???

petkasv
16. feb 2014

@mourovata no tak to je hezký 🙂 já mám Veronicu 707 excelent, jsou tu holky co mají taky Veronicu, jako já jí doporučuju 🙂 takže pokud chceš tak si jí určitě kup 🙂 nemám s ní jediný problém a myslím, že ani holky tady 🙂 ten ořez látky mě dostal, to je super, ale já mám OL a nevyužila bych ho tam, pokud nemáš OL tak se ti to bude hodit 🙂

kuna
16. feb 2014

@petkasv ta moje bude mít na těle podšívku, takže tyl neva. Navíc J. tyto sukýnky nosí na bavlněné punčochy či legíny, takže je to stejně jedno.

@mourovata o tomto stroji s tím novým ořezem jsem už slyšela. Jenže podle mého to bude to samé, jako patka s ořezem, které většinou nezvládají víc vrstev, za chviklu se ztupí a látku jen žvýkají. Navíc se strojem často šiješ uprostřed látky, prošíváš, tam bych ořez nevyužila .Na ořez je nejlepší overlock. Jinak co se zn. Veronica týče, tak by měla být kvaliní, některé holky ji tu taky mají. Důležitá je u stroje celokovová konstrukce, já ocením tichý chod, milion ozdobných stehů zní lákavě, ale v praxi je stejně tolik nevyužiješ. Já mám tento http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-janome... a je úžasný, robustní, tichý, "jemný" (zkoušela jsem dva Janome v prodejně a tento prostě šil o třídu víc, přitom byl jen o tisícovku dražší).
Když to shrnu - na ořez látky bych se u rovnostehu vykašlala a naopak pak investovala do kráčející patky (okolo 600,-), s tou můžeš šít krásně i úplety a nebude se ti to vlnit. Do jisté míry ti to nahradí overlock, po kterém začneš toužit po několika měsících šití 😀

sufik1
16. feb 2014

@kuna koukám, že všichni hromadně dělají vodoznaky....
ovce pěkná, ale taky nevím, kde jsi to pajcla... z čehož vyplývá, že máš originál 😀 😀 😀 😀 😀

kuna
16. feb 2014

@sufik1 @petkasv tady, já ty její aplikace žeru 😀 http://www.fler.cz/zbozi/wellsoft-mikinka-s-ove...

kuna
16. feb 2014

@sufik1 no to víš, no, čas nazrál 😉

petkasv
16. feb 2014

@kuna jo nebraska 🙂 šije krásně, ty kytky mi přijdou trochu uchýlný, ale zvířectvo má krásný 😀 😀 😀

kamishek
16. feb 2014

@kuna ovečka dobrý 🙂 ale na co furt koukám, je ta kapuce (myšleno ta na fleru samo 🙂 ). Už docela dlouho si chci ušít mikču s takovou kapucí a pořád jsem se ještě neodhodlala to dovymyslet a vyzkoušet... 😕

kuna
16. feb 2014

@petkasv ja kytky miluju, takze pro me je to pastva pro oci. Ale celkove se mi u nebrasky libi ty relativne jednoduche aplikace, ktere ma pritom moc hezky barevne sladene a obycejne fleecove mikiny to pozvedne nekam jinam. A zvirata jsou super i pro kluky, urcite ji nepajcuju naposled :D.

@kamishek ja takovu kapuci jeste nesila, ale myslim, ze staci klasickou kapuci vepredu protahnout do cipu a pak podle obvodu diry na mikine prislusne prelozit. A dle libosti upravit vysku tech cipu.
Ale je dost mozne, ze az budu sit, budu nadavat 🙂

mourovata
16. feb 2014

@petkasv
@kuna já mám textilní průmyslovku a šila jsem autopotahy, takže o OL toužím od školy 😉 ale teď mám jen ruční jehlu 😀 občas by se alespoň jednojehla hodila. Máme jen garsonku a je nás tu jak much, tak jsem chtěla nejlíp vše v jednom a docela mě překvapilo, že to není až taková pálka jak jsem si myslela. I když ta rychlost mě asi bude zprvu štvát když jsem zvyklá šít jen na průmyslových strojích 😀

petkasv
16. feb 2014

@mourovata no ono mít v rovnostehu OL steh není žádná výhra, šije to fakt pomalu a než to sešije dva kusy k sobě tak to chvíli trvá, rychlejší je prostě cikcak a pak projet ještě jednou na rovno 🙂 s tím ořezem má @kuna pravdu, to jsou věci, které mi nedojdou, protože jsem je nikdy nevyužila, ale souhlasím s ní. Jinak klidně investuj do levnějšího rovnostehu a časem pořiď i OL bude to jednodušší, jsou tu holky které šijou na OL z lidlu a jsou spokojené, takže bych to viděla tak, samo že jsem spíš na ty robustnější stroje s celokovovou konstrukcí ale když není zbytí 🙂

mehlo
16. feb 2014

@kuna její výrobky se mi taky strašně líbí

karchinka
16. feb 2014

@mourovata já bych asi taky šla do levnějšího rovnostehu a koukala na OL po bazárcích, tak jsem to udělala já, protože na mé šití by asi nového bylo škoda... tak mám za 2 tis. OL Berninu, byl to asi přes ten bazar risk, ale mi to vyšlo a jsem spokojená... a málo místa bohužel řeším taky, ale na OL jsem si to místo prostě udělala (mám ho v šatní skříni :D) a nelituju 🙂

elixia
16. feb 2014

Dievcata,dakujem vam za vsetky lajky, velmi si to vazim... 🙂

maja314
16. feb 2014

dobry den chcem sa spitat ci mi viete poradit ze kde sa daju zohnat treningove nohavicky pre deti alebo oducacie ked sa uci dieta na nocnik dakujem zhaname take a nevieme zohnat.

kamishek
16. feb 2014

@kuna jj, tak nějak si to taky představuju, ale obávám se, že se jako vždy ukáže, že je to složitější než se mi prve zdálo 😀 no, ale mám v plánu najít si nějaký vhodný mikinový střih pro sebe a něco spíchnout... zatím jsem obšila hlavně chlapa, tak už je čas myslet i na sebe 😎

elixia
16. feb 2014

Krasne mikiny ma ta nebraska....presne to mi napadlo,co pise @kuna, ze jednoduche,ale pritom velmi pekne farebne zladene....a zvieratka unisex, takze uz som poukladala obrazky 🙂

macin73
16. feb 2014

@kamishek moc hezká profilovka!!! je fajn, že už ty obrysové postupně mizí 😎

macin73
16. feb 2014

@kuna ovečkové mikiny úžasné, a díky za inspiraci z Fler!!! já nemám moc času tam brouzdat, tak je fajn si i takto rozšířit obzory 😝

macin73
16. feb 2014

@mikulka45 tak jsem uvažovala, že bych se to pokusila seškrabat, ale aby mi pak nedělali problém, kdybych ho musela reklamovat... 😖

mikulka45
16. feb 2014

@macin73 no ja ho uz mam viac ako 2 roky, takze v tomto smere mi to bolo fuk...

macin73
16. feb 2014

@mikulka45 no vidíš, já ho vlastně dostala k předposledním vánocům, tak možná taky není co řešit.... to je děs, jak to utíká, začala jsem se chodit na podzim 2011 😕

vondandy
16. feb 2014

@kuna , teda oveckove mikiny jsou nadherne.. mam dve holky, kterym by byly a myslim, ze by se za nimi otacel kazdy kolemjdouci...Muzu vedet, odkud je strih? Mam radeji stojacky nez kapuce..