Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mourovata aha, tak já tu radím profíkovi 😀. Schválně jsem se ještě mrkla na videoprezentaci toho stroje, co jsi dávala odkaz. Zní to na první pohled dobře, je to lepší, než jen obyčejná patka s ořezem, ale stejně jsem skeptická. Pokud bys ořezávala jen občas a tenké vrstvy, tak asi jo, ale OL to nahradit nemůže, protože ten zvládne víc vrstev .Schválně si všimni, že při prošívání ukazovali 26 vrstev látky, ale při ořezávání ne. OL má dva nože, které pracují proti sobě, toto ne. Jako kompromis určitě dobrý, ale jak radí holky, radši bych se pak podívalal po bazarovém OL. S tím místem chápu, já šiju v kuchyni a stroje mám ve skříňce a furt je uklízet je opruz. Proto jsem se OL dlouho bránila, ale pokud se chystáš šít z úpletů, tak je super, ale to ty asi víš 🙂
@kamishek nojo, poradit od stolu, to já umím 😀. Ale střih takový žádný nemám, tak ani nevím, jak by to mělo vypadat.. Tak držím palce! A taky chválím profilovku!
@maja314 na sk ti poradí slovenské holky, třeba tady v čr je dělá anavy.cz.
@macin73 děkuju, já taky nemám čas brouzdat, na tu nebrasku jsem kdysi narazila náhodou a uložila si ji protože už bych ji nikdy nenašla. Já mám pár oblíbených blogů a chodím tam, nebo farbenmix, nebo dám do googlu konkrétní aplikace a přepnu na obrázky, abych se nezdržovala textem a občas mi něco zajímavého vypadne mimo záměr 🙂. A nebo si do mobilu fotím oblčení v obchodě, když někde něco vidím, ale to je málo, protože nemám čas chodit nakupovat 😀.
@vondandy děkuju, střih je č. 14 z Ottobre 6/2012, ale bacha, je na fleecovou mikinu úzký. MOžná by stačilo jen udělat větší velikost a upravit délku a rukávy, ale já jsem už podruhé nechtěla riskovat, tak jsem vzala jiný (sedící) střih na mikinu a tu přední část rozstříhala podle obrázku a ten límec převzala, jen ho střihla pro jistotu delší a je to lepší. Já mám taky ráda stojáčky, do školky super, nemusím si dělat starost, jestli má šálu správně uvázanou.
Viete niekto o strihu na mikinu s prekladanim vpredu na kapucni? Nieco ako ma nebraska na fler....listujem tu Ottobre uz dve hodiny a nic podobne som nenasla...
tak hned na první dobrou? Tak to jsem ráda, mě přijde, že tento chameleon pobyl nějakou dobu ve Fukušimě 😀 (a intenzivně mi připomíná Vetřelce, toho dítě naštěstí ještě nezná 😀)
@elixia Ide ti to, super si pošila, a ten psík s tučniakovou šatkou je No1
aj ja som vyriešila maškarný, dnes celý den šijem sovičkovú softku - miesto mikiny bude len vesta... a je to.... vestu ponosí aj inokedy, len neviem pekne prišiť kapucnu.... kto mi pošle link na pekné prišitie tej kapucne? nebudem dávať podsádku, chcem všetko olemovať kontrastnou lemgumkou, a potom všiť zips.... ale ani na FM som nenašla postup
baby, ked mam volnu spodnu nit, mam pritiahnut, ci uvolnit spodny sroubik? uz som skusala snad vsetko.. najskor som totiz mala volnu hornu nit, teraz mam spodnu.. tak som rozladila stroj, ze neviem ci ho este niekedy dam dokopy 🙄 uz asi 3 hodiny stelujem
@elixia Ottobre 04/13 ? strih 26 nebo 40 ma tu krizenou kapuci

@macin73 díky 🙂 říkala jsem si, že když už sem chodím tak dlouho, tak už je asi načase se i ukázat 😎