Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb díky za radu. Já to snad i tak nějak dělám, ale budu si dávat větší pozor. Ještě mě napadlo nastavit si ten cikcak hodně široký a vysoký (nebo jak to říct). Prostě aby to bylo dohormady prošité na co nejméně místech a byla mezitím nějaká vůle na natahování a smršťování té gumy. No teď zase váhám, jak to vůbec udělat, když chci rukavice podšité... jestli takhle udělat jenom ten vršek ze softu...nebo to vymyslet jinak. Nejradši bych nějaký tunýlek, ale nevím moc, jak ho tam zapracovat. Jedině před sešitím bočního švu, ale zase pak budu mít vevnitř šev...je to věda 🙂
Jinak ještě musím veřejně zapět ódu na řezací kolečko a podložku - přesnější "stříhání", rychlejší, právě na ten coral fleece jsem ani neobkreslovala střih, jen objela střih kolečkem, geniální!!!
@palosek právě, jenom přihrádka a nože :( nejsou stejné, mají trochu jinak ty díry a cenu 😝 Já debil si ten spodní zničila a musím investovat
@saaralota návod na rukavice mám na blogu. Našívám intuitivně, natahuju jen tak lehce, jak je tam i podšívka, drží dobře. Lastin nedoporučuju, u loňských mi teď popraskal a musela jsem měnit.
@bordino díky, na blog občas kouknu, ale ty nové příspěvky jsem ještě nestihla 🙂. Teď jsem pročítala ten návod a trochu mě zmátla část "odstraníme kočku z OL"... chvíli jsem přemýšlela, které části OL se mezi švadlenkami říká kočka...no, pak mi došlo, že půjde spíš o tvé pomocné síly 🙂. Ještě dotaz - tu podšívku přišíváš vlastně jen tím závěrečným olemováním? Nehrne se to pak nějak vevnitř? Na druhou stranu se to zase dá vytáhnout ven a líp sušit, asi...
žienky, poraďte, čo s vodeodolným zipsom, rozchádza sa, už som opravovala aj jazdca, dole som pozatláčala kliešťami opatrne a zase sa rozchádza..... vymienať veľmi nechcem, ročná sotka
@ucitelka70 obáívám se, že výměna tě nemine ☹
@bordino to by sa u tých kvalitných vodeodol. zipsoch nemalo stávať, obyčajné zipsy vydržia roky.... a tu človek zainvestuje, aby bolo niečo lepšie a bum.....
@ucitelka70 len vymenit:(
@ucitelka70 no nemělo, ale taky se mi už stalo, po pár vzetích... to scvaknutí kombinačkama na chvíli pomůže, ale za chvíli je to zpátky
Holky nemáte někdo doma dětskou zástěru, nebo lepší oko, než já.... Já nemám Honzíka doma, abych ho poměřila (budě až ve čtvrtek). Našla jsem na netu nějaký střih na zástěru. Rozměry mi přijdou celkem OK, ale délka 70 cm mi přijde hrozně moc 😖 Nemůžete mi někdo změřit čtyřletý dítko (veli. 104). Zhruba od prsou, ke kolenům? Nebo délku té zástěry? 70 mi přijde fakt moc....
@bury kolečko OLFA 45 mm http://www.sicistroje-shop.cz/index.php?route=p... a podložku jsem chtěla úplně nejlevnější ve velikosti 60x90, nakonec mám o něco dražší oboustrannou http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-podlozka-d... (chyběla mi stovka do poštovného zdarma, tak jsem vzala dražší podložku, stejně bych tu stovku jinak dala na poštovné.
ahojte, nepotkala jste některá na shopech tohoto motorkáře?? http://www.lillestoff.com/product_info.php?info...
neviete kedy vychádza ďalšie číslo ottobre detské?

@petkula super sova 🙂 😵