icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
17. feb 2014

@bury ak ma niekto nepredbehne, tak ti pomeriam choru dceru ked vstane 🙂 zasteru som sila, ale je v skolke, uz nepamatam velmi rozmery 😒 ale od pasa dole cca 20-30cm, urco nie viac, teda ak chces po kolena.. viem podla sukien co som sila 😀

mamata
17. feb 2014

@bury to se ti zdá, manžel si pořídil veterána a to je ještě dražší, alespoň neremcá nad mým nikdy nekončícím nakupováním látek

arlette
17. feb 2014

holky, omlouvám se ohledně MTX, jsem nachcípaná, sotva se plazím, pro látky dnes nejdu. Až zítra ráno. Fakt se necítím, zítra už to bude určitě lepší. Bojuju s bacilem, co to jde, musím ho vyhnat, hajzlíka.

arlette
17. feb 2014

@bordino naprosto luxusní chameleon!
@petkula sova super, poznat jde v každém případě 😉

a_lexa
17. feb 2014

@laeela Nádherná trojka 😵 Taky se chystám na číslo k narozkám, jen ještě nevím přesně jak a z čeho 😅 .

a_lexa
17. feb 2014

@mamata 😀 😀 tak to jsi mě fakt pobavila 😀 😀 - celá natěšená a zvědavá jsem rozklikla odkaz, abych zjistila jakého že to motrkáře jsi viděla a scháníš. No po rozkliknutí jsem se vrátila zpět do rality toho, že se jedná o šicí diskuzi

zojec
17. feb 2014

baby, uz ste niesli stroj do servisu, lebo ste nevedeli nastavit napnutie tak,aby to silo??? uz som vytiahla aj stary dobry brother a ten tiez nejdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dobre, spodna nit stale nie je dobra pevna, hlavne na cikcaku, ale ani rovny sev nejde 100ˇ% .. som uz na prasky :(

mamata
17. feb 2014

@a_lexa to je jednoduchý, dneska jdem ke známým na návštěvu a jestli se bude líbit triko z lille formulí, ušiju naší holce a jejich klučíkovi tohle veteránský, oba páni domácí jedou v motorkách a ten jejich se navíc živí autoservisem

kusepa
17. feb 2014

Jsem nucena koupit nový šicí stroj, Po dvou a půl letech používání, ne nijak extrémním jako u mnohých z vás, mi přestal fungovat motor a výměna by vyšla na 2000, což mi přijde dost. Takže hledám nový, poraď te, prosím. Cena tak cca 5000.

allymally
17. feb 2014

@mamata mam doma a jeste funguju ;) prej rodit budu s dalsim uplnkem :D

mamata
17. feb 2014

@allymally tak já se během zítřka ozvu, jo?? a držím palce!!

bordino
17. feb 2014

@allymally teda ty si to užíváš až do dna, co? 😀

katka82
17. feb 2014

@kusepa já mam už 5 let tento: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?zbozi... 😉 a jsem moc spokojená 😉

jieff
17. feb 2014

@bury já sila tyhle a sedí dobře i když už Tonda nosí 110 http://www.livingwithpunks.com/2010/07/free-pat...

petkasv
17. feb 2014

@allymally jsem na tebe myslela, že už, a ono pořád nic, ať je to brzy 😉

caramilla
17. feb 2014

@bury Já mám zástěrku, co Jasmínka nosila od 2,5 a nosí ji ještě teď ve 3,5 (vel. 110) a měří od prsíček dolů 43 cm. Tzn. + něco málo na tkaničku za krk. 70 cm mi taky přijde strašně moc.

caramilla
17. feb 2014

@laeela tý jo, úžasný komplet a úžasná látka! 😵

caramilla
17. feb 2014

@saaralota já už právě proto gumu do rukavic nedávám, buď tlačí a nebo padají, dělám náplet + gumu na olivku, fotky jsem sem dávala a nebo jsou na blogu 😉 Jsme s těma rukavicema spokojené tak, že když je Jasmí nechala u bráchy na horách, myslela jsem, že mě švihne, ale naštěstí je jaro, tak rukavice netřeba...

caramilla
17. feb 2014

@bordino ty jsi fakt neskutečná 😀 😀 😀 😀 😀
@jieff Leginy máš krásné a hlavně krásně nafocené, jsem si tu ochala 😵

caramilla
17. feb 2014

@daniellad mikina je boží 😵

bury
17. feb 2014

@caramilla - díky moc 😉 70 je fakt moc - to by měla holčina až na zem 😀 šiju to pro malou sestřenky.
@jieff - ať dělám, co dělám, nejde mi ten odkaz otevřít 😖
@zojec - neměř, když je nemocná 😉 udělám to podle @caramilla 😉
Už mám tak nějak ušito, jen tu dýlku...

caramilla
17. feb 2014

@kuna mikina je úžasná!
Ty tutusukénky mám taky ráda jen ty, co směřujou dolů, ty moc baletní odstátý ráda nemám. A mám ráda tyl, co je jemný a právě padá dolů a neškrábe, ale ten neumím koupit jako surovinu, tak kupuju už hotové sukénky. Pompovou nosíme jen do kostela a na lepší.

bury
17. feb 2014

@alenf - mají to na jejich stránkách napsaný 😉

bury
17. feb 2014

tak zástěra hotová.... jak mám kluky, tak doma nemám vůbec nic holčičího, takže jsem udělala "aplikace" kytek... první aplikace - to byla síla 😝 😝 😀 😀

allymally
17. feb 2014

@bordino se hrozím toho, že příští víkend budu ještě s pupíkem 😀 to už by mě fakt kleplo. Tak radši něco dělám, ať na to nemusím myslet a mládě si konečně uvědomí, že může sledovat svoji první zimní olympiádu 😀 😀 😀

allymally
17. feb 2014

@petkasv já už bych byla taky ráda, kdyby to bylo za mnou, jelikož už mám dosti potrhaný břicho, což už fakt bolí, mládě furt roste, takže to asi bude docela mazec 😀 Prvňáček měl přes 3,8 kg, ale to bylo v klídečku, tak jsem zvědavá. Já Vám dám vědět, jak už bude na světě, mamináč jeden 🙂

A proto, kdo po mě ještě něco potřebujete, tak rychle pište, dokud jsem na příjmu a schopná ještě něco vykonat 🙂

terezita
17. feb 2014

@zojec ja jo, docela me zlobil a zezdola nechtel provazovat. ja mam nastesti servis pres ulici, nemusim se s nim tahat daleko.. 😀 vycistili, promazali, utahli sroubky a zase maka.. i kdyz posledni dobou me zlobi s cervenou a hnedou niti.. 😝 asi se mu nelibi ty barvy 😅

zojec
17. feb 2014

@terezita treba prejst na ruzovu 😀 😉
no ja musim nalozit do auta a trochu ich povozit a to neviem kedy sa mi podari, mam tu trochu lazaret, robil to muz, pokial sidlili pri jeho robote, teraz su prestahovani a tam uz odmieta chodit ..

terezita
17. feb 2014

@zojec to je pravda, ta sije dobre.. 😀 jsem tim emmine prosivala jedna fialova katata a s tou problem bratricek nemel.. 😝

katka82
17. feb 2014

@bury no parádní 😵 a aplikace na jedničku 😉