icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
19. feb 2014

Tak "kopírka" s křížkem po funuse se zavinovacími body. Má to být dárek pro tatínka, co očekává nadšeně malou fotbalistku 😀 Neskutečně hnusná práce, samozřejmě jsem nesehnala svisle pruhovanou látku, tak jsem našívala, nějak blbě vidím, je to všechno šejdrem... fujky fujky

ucitelka70
19. feb 2014

@bordino paráda......

saaralota
19. feb 2014

@bordino ty jsou supeeeer! 🙂

karchinka
19. feb 2014

@bordino nádherně nakombinováno!! bych se dala i na fotbal... 🙂

zikie
19. feb 2014

@bordino Ty jsi vážně neskutečná. Nebylo by to snažší namalovat barvama na textil?

snowwitch
19. feb 2014

@bordino Jů, ty jsou krásný...tatínek bude určitě nadšenej.
A když už tu dneska spamuju, tak přidám ještě mikinu, už ji teda nějakou dobu i nosím, ale dneska jsem konečně opravila začištění zipu a límec, kvůli kterému jsem ji sem raději nedávala 😀

caramilla
19. feb 2014

@bordino Já už jsem tohle bodýčko měla vymyšlený v hlavně dlouho, že ho nechci křížem, ale do poslední chvíle jsem nevěděla, jak přesně to udělat technicky, aby to dobře fungovalo i vypadalo.

caramilla
19. feb 2014

@bordino ty jo, to je našívaný ty pruhy jo, klobouk dolů, jsi blázen...

snowwitch
19. feb 2014

@ucitelka70 Jů, ta soví softka je dokonalá...

mima2011
19. feb 2014

@karchinka ptám se, protože můj OL je letos plnoletý a ještě neprodělá jedinou preventivku a asi by to už chtělo. Pan Hrubý se určitě netvářil jen z toho důvodu, že nevede náhradní díly na berniny a jdou údajně špatně sehnat, je jinak velmi ochotný a profesionální i mi servis přislíbil.Z ohledem na špatnou dostupnost dílů a věk drahouška se právě bojím, aby se při mém štěstí během servisu něco nepodělalo. Myslela jsem, že už jsi servisovala a třeba i našla v okolí přímo servis pro berniny. Ale vypadá to, že jsi na to podobně.

bury
19. feb 2014

@caramilla - prosim tě neplánuješ u tebe na Fleru doplnění nějakých tkaných etiket?
Nebo nemáte holky nějaké přebývající? Ne velikosti, ale spíš "made by mama" apod. Dííík.

ucitelka70
19. feb 2014

Tak som odfotila aj zvnútra, tak sa mi vyjadrite, ako najlepšie ušiť prechod kapucne a tela bez podšívky.... a cvakla som ešte raz z reflexnými pazúrmi a odzadu, model v akcii sa nedal

ucitelka70
19. feb 2014
lip72
19. feb 2014

Holky, je to mimo téma, ale máte některá zkušenost s cystou na Bartholiniho žláze??

stassy
19. feb 2014

@bury ja tu urcite etikety mam, nepouzila jsem ani jednu. jen vlastne ani netusim, ktere jsem kupovala. podivam se

bury
19. feb 2014

@stassy - to budeš hodná 😉 já si teda myslím, že při těch nervech, co mám při šití, stejně budu zapomínat našít, ale chci to aspoň zkusit 😀 😀

palosek
19. feb 2014

@bordino krásný fotbalista bude 😀 😀 😀 prej "čuřil" 😀 😀 😀

bordino
19. feb 2014

@palosek pán se tak jmenuje 😀

palosek
19. feb 2014

@bordino 😀 😀 😀 😀 no, vypadalo to jako dobrý vtip 😀 😀 😀 😀 Nechtěla jsem se jej dotknout 😀 😀 😀

liskovyorisek
19. feb 2014

Dobrý večer, mohla bych poprosit o info? Chtěla bych si ušít prefoldy, ale nevím, který z materiálů bude nejlepší a kolik případně vrstev? Bambus froté? nebo flís?děkuji moc

bordino
19. feb 2014

@palosek však muž se tu včera málem uchlámal, když jsem mu to ukazovala. my říkáme čuřil osmákům 😀

petkula
19. feb 2014

@lip72 ano, sestra to měla - byla na operaci ☹

caramilla
19. feb 2014

@bury pokud bude vše OK, tak vyhlásím v pozdním jaru hromadnou objednávku. V současné době fakt nic neplánuju 😉

bordino
19. feb 2014

holky taky mám přebytky z MTX, nabízím
super fleese, není to klasika, spíš takovej semiš? za 150,-
2m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
1,5m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
3,5m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

1,5 m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 120,- /m
2m http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Zbavte mě toho, plís!!!! Smile

caramilla
19. feb 2014

@liskovyorisek Já mám nejradši na tyhle věci 3kombinaci bambusové froté, bambuso-konopný flíz a bambusový aksamit 😉

bury
19. feb 2014

@caramilla - díky 😉 já si to myslela 😀 😀

stassy
19. feb 2014

@bury mám tu MAMAfactory (20ks), HomeMade/HandMade (11ks) a Češká ruční výroba (30ks). jen teda netuším ceny, mohla by kdyžtak @caramilla poradit, prosím? díky.

liskovyorisek
19. feb 2014

@caramilla děkuji moc 🙂

koki_melo
19. feb 2014

@bury Ad etikety, etikety nemám, mám stužky do švu, na cca 60ks oblečení jsem našila cca 15ks, přičemž kvůli cca 10 z nich jsem dodatečně párala šev, abych ji tam všila 🙂)). Na jedny klučičí tepláčky jsem ji schválně nešila a kamarádka pak dotčeně povídá "jééé, my nemáme kytičku ☹"...tak snad budeš s etiketama úspěšnější 😀.