icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
19. feb 2014

@koki_melo mě se moje etikety moc nelíbí, dávám je v podstatě jen na dětské, na dospělácké mi to přijde infantilní. Teď jsem na pár věcech zapomněla jí dát a byly dotčené reakce (od zákaznic na Fleru, žádné známé), že jejich děti jsou na nich závislé a pořád kočičku hledají 😀 Tak asi dobrý logo 😀

zuzka72
19. feb 2014

Maminky prosím poradíte, dali jste mi tu pár odkazů, já to projela a strašně se mi líbí tento střih, myslíte, že když té paní napíši, že mi ho třeba pošle-samozřejmě zaplatím.. Nevím právě, jak to na takových stránkách chodí a nechci být moc za volečka 😀
http://rinna-made-by-mama.blogspot.sk/2013/05/d...

elentari
19. feb 2014

@zuzka72 střih velikosti 92/98 má volně ke stažení 😉

zuzka72
19. feb 2014

Asi jsem to i objevila, ale nevidím kde stáhnout ten střih 😒 http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/2013/05/p...

zuzka72
19. feb 2014

Holky já to objevila už jupííííííííí https://docs.google.com/file/d/0Bx-YE2RAiCrxWGV...

zuzka72
19. feb 2014

@elentari děkuji moc já už se tím prokousala juchuchů juchuchůůů slááááva já jsem štastná díky moc

bury
20. feb 2014

@stassy - napsala jsem ti IP 😉
@koki_melo - no vždyť to píšu, že na to stejně budu zapomínat, ale dám tomu šanci 😀 😀 😀 😀 jsem ráda, že nejenom já to vidím takhle. 😉

kamishek
20. feb 2014

@bury já na ně taky někdy zapomínám 😉 a to si tu cedulku obvykle dokonce i nachystám na hromádku s nastříhanýma látkama 😀

bordino
20. feb 2014

uá, Jáša má píchlý obě uši 🙄 🙄 🙄

petkasv
20. feb 2014

@bordino áááááááááááááááááááá chudák malej ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

sufik1
20. feb 2014

@bordino tak to je pech, taky jste furt nemocný...

jo nemáte někdo zprávy od @allymally????

bury
20. feb 2014

@sufik1 - @allymally mi ještě v pondělí večer psala, řechtala se nad mojí adresou a že druhý den na kontrolu a uvidí se. Měla mi ještě poslat číslo účtu a kolik jí mám poslat peněz a už nic.... tak nevím, jestli jí ta moje adresa nerozjela porod 😀 😀

bordino
20. feb 2014

@sufik1 furt ne,, oni byli celou zimu v podstatě zdraví, to jen těch posledních 14 dní je extra výživnejch

koki_melo
20. feb 2014

@sufik1 včera jsem od ally loudila nějaké látky a ještě byla v celku, prej se vůbec nic nechystá, což je většinou příznak toho, že už to brzy bude 😀

koki_melo
20. feb 2014

@bordino Jsem další živý důkaz dementnění na mateřský...píšeš Jáša píchlý uši...kouknu se, co máš za děti, vidím, holčička starší, tak to nic, ta už to má za sebou, chlapeček přes rok...povídám si...tak mít kluka, asi mi propíchnout dirky nenechám, ale tak každá to máme jinak 😀...než mi došlo, že mu "píchali uši"...u nás letos oběma uši praskly, naštěstí se to zatím neopakovalo a to ta mladší má rýmu 2x za měsíc, u nás se počítá, kdy rýmu nemá, než kdy ji má...☹

crawler
20. feb 2014

@bury
@koki_melo holky,kdybyste některá náhodou chtěly,tak tu mám mamafaktory cikcak a pak mamafaktory šedožluté s tím knoflíčkem...ceny jak je u Car v tabulce- brala jsem to od ní...

koki_melo
20. feb 2014

@crawler Jsou do švu? jestli je máš někde na fotce, prosím prosím, mrknu na ně...možná bych je brala, než si udělám svoje.

crawler
20. feb 2014

@koki_melo
@mamata obojí je holky shora našívací,hned jdu spočítat kolik jich mám...já právě budu dělat své ať už mám ty svoje výrobky označené... 😅

crawler
20. feb 2014

@mamata
@koki_melo tak mám 22ks těch s knoflíkem a 7ks těch cikcak😉

mamata
20. feb 2014

@crawler shora našívací je myšleno jako že do švu např. z boku??

crawler
20. feb 2014

@mamata ne ne,nemají přehyb,takže našiješ ne do švu,ale na plochu... stejně jako nášivku či nažehlovačku 😉 tady jsem třeba našila na vsadku do softky

mamata
20. feb 2014

@crawler jj, to je v pohodě, tak nás nějak poděl s @koki_melo

crawler
20. feb 2014
koki_melo
20. feb 2014

@crawler já chci do švu ☹ ale dekuju za ochotu! @mamata jsou tvoje 😀

mamata
20. feb 2014

@crawler tak já si je všechny vezmu a na ty do švu počkám

crawler
20. feb 2014

@mamata tak píšu do IP 😉 zítra jdu na poštu,tak hned pošlu 😉

caramilla
20. feb 2014

@bordino Já myslím, že Míně by se taky kočka líbila víc jak trapný kytka a taky má teda ráda opice Cool by mother 😀

Jinak dnes přišel BB krém od Misha a fakt je příjemný a celkem mě překvapilo, že kryje fakt hodně, i snad víc než můj makeup 😕 a přitom vypadá přirozeně. Nicméně určitě to nějak budu kombinovat, protože mi přijde, že mé pleti lépe udělají krémy od NT, tento leda pak až na to. Koupila jsem od nich i prodlužující řasenku, taková zvláštní, má v sobě chlupy a dělá takový "korejský pohled" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
A teda zdravíčka ale použít musím, pokud bych chtěla výraznější a svěžejší tváře 😎
Ale toho BB krému teda hrozná spotřeba, mám tu malou tubičku a to mám za chviličku v čudu 😠

koki_melo
20. feb 2014

@caramilla a kterej máš? Já mám v tubě, tuším 45gr, mám ji už určitě rok a furt toho je hafo...je pravda, že jej nepoužívám denně a dávám ho hrozně málo...člověk si na něj musí zvyknout, když mi dorazil, tak jsem se s ním taky "natřela" jak natěrač 😀.

sufik1
20. feb 2014

kdo chcete mamafactory cikcak nášivky velký, mám taky a ty s knoflíkem taky. přenechám....