icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
10. okt 2011

@a_jik To jsou jen přebytky Mylly, přebytky MTX moc nejsou a co je, není - jak jsem pochopila - zatím zpracované do tabulky..

caramilla
10. okt 2011

@rebelie Napiš si to do tabulky a já to tam u toho doplním a pak to kdyžtak smažeš🙂

@medvi11 Hm, nějak se domluvíme. Jé, nitě ze strimy... ha ha ha, na ty už čekám teda dlouho, furt je prej neměly skladem, už něco maj?
Wendy bude v pohodě, VTC bude horší, ještě budu objednávat Stoklasu, takže to jsou tento týden 3 objednávky a vůbec nevím, kde ten čas brát 😀

majkl81
Odpoveď bola odstránená
sufik1
10. okt 2011

@caramilla dávala jsem dotaz na slepičárnu, ty nitě ze strimy už fakt potřebuju. Jsem pomalu pro objednat jen to, co mají...

lillyzelvicka
10. okt 2011

@caramilla @sufik1 já už bych ty nitě taky brala ale Def se neozvala ne?

animal
10. okt 2011

holky nechcete nějaké nitě z Baleriny, když budu další várku objednávat až třeba za týden?

caramilla
10. okt 2011

@sufik1 No, ale do té tabulky já jsem dávala nitě u kterých měly "skladem", jenže oni v tom maj takovej bordel... že i to, co měly "skladem" smolík, pacholík... ☹

Zima volá, jedny vyšívané rukavičky z beránka (zjistila jsem, že nemáme vůbec žádné rukavice🙂 a jasmínka v obr softshellce, to jsem se nasmála jak nikdy. Kdo vidí na fotce v tomto počasí a lijáku a mokré trávě bačkorky, vidí správně 😀 😀 😀

monr
10. okt 2011

@caramilla ty si neskutočná, nás tu zavaľuješ takými nádherami, paráda.

a ten link s tou burdou mi tiež nejde stiahnuť ☹

lillyzelvicka
10. okt 2011

@animal a jaké mají nitě ?a ceny a tak?děkuju

lillyzelvicka
10. okt 2011

@caramilla ty jsi nezmar, ale s těma rukavičkama super nápad asi taky spáchám Kubík taky žádné nemá a je už potřeba 🙂

stassy
10. okt 2011

@caramilla rukavičky vypadají parádně, škoda, že ta moje ochechule by v palčácích nic nemohla rukama udělat a ječela by.. 😝

crawler
10. okt 2011

@a_jik přebytky jsou momentálně rozebrané, ale sleduj tabulku a když něco bude, tak to přidám 😉 zatím je všeho spíše méně 😉...
@caramilla tak vaflí jsem Ti nechala ty 2 metry...jeden chudák jich má místo 2 objednaných jen 1,3...takže taktéž chyběly skoro 2 metry :-/

jinak právě máme rostříhaný oboulíc bio s proužkem a pak se vrhneme na ty další 2 proužky 😉

nika
10. okt 2011

holky help patent s lycrou z Wendy jde na těhu kalhoty na bříško?

terezita
10. okt 2011

@crawler ty jsi dabel!! 😅

micikatka
10. okt 2011

ahojte baby. momentalne čakame babatko, ale som rozhodnuta pouzivat latkove plienky, a chcela bysom si aj usit nejake tie vrchne plienky, pripadne tie pulky. mozete mi prosim vas povedat co budem potrebovat?

caramilla
10. okt 2011

@stassy Tyhle ani palce namají, to je moc práce 😀 😀 😀
@lillyzelvicka No, právě. Já měla jen nějaký, co jsme dostali a od loňska a ty byly pidi-midi. Tohle je právě jako inspirace těm, co doma nic nemají a potřebujou. Ze zbytků, zadara, za pár minut. Ty výšivky tam být nemusí a je to fakt za 5 - 10 minut hotový:D
@nika Určo, jde
@micikatka Koukni sem: http://ekozahrada.blog.cz

STOKLASA - kdo jste se přidal k objednávce, tak budu objednávat já a jelikož nestíhám a zítra nejsem doma, tak můžete ještě během dneška a zítřka přidávat a dělat změny v tabulce, uzávěrka někdy zítra odpoledne/večer. Napíšu to pak do tabulky.

@terezita Hele, zítra budu v matičce stověžaté a chci se jít podívat k mrázovi - která ta prodejna je lepší?
A ještě tady na úplety někdo doporučoval nějaký jiný obchod v praze - něco s terry???
Do prahy jedu s kamarádkou služebně a ona prý - po komisi pojedeme nakupovat spolu, jo? A to netuší, že Caramilla bude chtít nakupovat látky 😀 😀 😀 😀

micikatka
10. okt 2011

@caramilla dakujem

animal
10. okt 2011

@lillyzelvicka malé špulky i kony 500YDS tyto kony: http://www.balerina.cz/index~b_balerina--BALERI... první 2 položky za 39,90kč bez DPH a ten zbytek dolů za 29,90 bez DPH a od čtverečku bílého s číslem 001 jsou trochu dražší. Ale musí se vzít to jejich balení tj. 12ks

baarca
10. okt 2011

@caramilla Já znám Mráze jen na Letné, ale zrovna dneska jsem odtamtud odešla dost zklamaná, protože mi přišli hrozně vybrakovaní. Jinak na úplety je super Flextex v Holešovicích.

terezita
10. okt 2011

@caramilla flex-tex v holesovicich (tam maji spis jen jednobarevne a ty patenty, ale maj jich tam ted par do fialova 😉 ). a hned vedle nej je stoklasa 😉
mraze mam radsi toho na letne, v kamenicke. ale tyrkysove kvety v upletu tam nemaj.. ty jsem dneska chtela a musela jsem je objednavat pres net. jinak si priprav penezenku.. ja tam dneska nechala skoro 2 litry.. 😀 maji tam slevnenych par latek od millera a pak maji krasne detske bavlny 😵 se sovama a psama a taak.. a taky detsky mansestr s kytickama.. no radsi koncim.. 😀 😀 😀 😀 😀
jo chtela jsem se te zeptat, ktere mas to udelatko na potahovani knofliku?
jestli pojedete autem tak na te letne moc nezaparkujete a hlavne je tam myslim modra zona, ze ani bez parkovaci karty nemuzete.. v tech holesovicich je to v pohode. je to od sebe 4 tram zastavky..

terezita
10. okt 2011

@baarca ja tam dneska byla a asi jsem to vybrakovala ja 😀 😀 😀
@caramilla jo zitra budou mit naskladneneho noveho michaela millera (akorat ten stoji 229,-)

baarca
10. okt 2011

@terezita Jsem Ti zrovna chtěla psát, že ty tyrkysové kytky nemají. No, já chtěla konkrétní látky a ty zrovna neměli. Takže zítra, jo?

terezita
10. okt 2011

@baarca jojo zitra.. dneska toho tam meli hromadu za pultem, jestli sis toho vsimla.. a teeda par peknych kytek tam pro me bylo, asi budu muset nasit zase sukne.. 😀 😀 ty tyrkysove jsem si pak objednala na eshopu, tam jeste jsou a vyzvednu si je pristi tyden.. siju z nich zrovna jedne holcine na zakazku a chybelo mi tak pul metru.. 😝 tak jsem uz trpela, ze budu bez nich a chtela jsem se jit pomalu plazit ke @caramilla aby mi kousek odstrihla.. 😀 😀 😀

baarca
10. okt 2011

@terezita Nojo, já nekoukala tolik po kytkách jako po železnicích 😀 A ty mají pořád jen za výlohou, ale snad se tam zvládnu zase zítra dopravit s oběma zvířatama. Když Matese namotivuju, že budou vlaky, tak snad půjde.

caramilla
10. okt 2011

@terezita dík, ne, nejedu autem, do Prahy autem nejezdím 😀
A ty tyrkysové kytky, ty jsou už vykoupené,ne? Asi jsi je vykoupila včera na netu, protože včera v noci už je tam, podle mě, neměli, objednávala jsem ty flízy v akci🙂))

caramilla
10. okt 2011

@animal tos něměla posílat!!! 😀 Jako vem si, že když si každá vezme na overlock 4kóny od nějaké barvy, tak se to posbírá... Cena je super.
A vůbec jsem nepochopila, proč jsou ty první dvě dražší, asi na pozlacených cívkách 😀

michamicha
10. okt 2011

holky, ale v těch holešovicích je stoklasa asi za maloobchodní ceny, že jo?

ivuska.h
10. okt 2011

Tak Mylly je nabalené, zítra by měla většina odejít.

ivuska.h
10. okt 2011

Ještě prosím všechny o doplacení nedoplatků za přebytky, je to červeně podbarvený sloupec a platit máte, když má částka znaménko MÍNUS! V opačném případě mám já vracet vám, takže mi prosím do IP nebo mailem napište, na jaké č.ú. mám peníze poslat.

terezita
10. okt 2011

@caramilla a pry uz nebude.. 😠