icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
20. feb 2014

@koki_melo Já mám jen 20 ml, chtěla jsem to první zkusit než si objednám větší balení
http://www.missha.cz/index.php?route=product/pr...
Mě právě přijde, že se to zas tak moc po velké ploše nedá rozetřít, že to jakoby "drhne" 😀 😀 😀 😀 Mě ten krém právě přijde celkem hutný.... ale tak třeba ještě na nějakou fintu přijdu, jak ušetřit. Natírala jsem co nejméně to šlo, tak třeba jsem nešikovná 😝 Ale je pravda, že jsem teď na sebe koukala a je z blízka vidět, že na sobě něco napatlaného mám, tak možná jsem dala fakt moc...

semy.cz
20. feb 2014

ahojky holky 🙂 zdraváím vás opět po delší době...🙂
a jdu se rovnou zas pochlubit 🙂 dneska jsem si šila kabelku, mám z ní fakt radost...má dlouhý popruh, tak se dá nosit jen na rameni, nebo křížem a hlavně se dá dát i na kočárek. Velikost tak akorát na pití pro děti, peněženku, svačinku 🙂

caramilla
20. feb 2014

@semy.cz nádhera

terezita
20. feb 2014

@sufik1 ze bych si od tebe nejaky vzala? ja mam jen ty handmade a u tech me v realu zklamala barva (ty modro-okr ci co to je.. 😝). jsem nepouzila ani jednu.. 😝
@caramilla ja to teda na sebe patlam na hydratacni krem, i kdyz to netreba. ale lip se rozmazava. i kdyz ten co mam ja mi prijde relativne tekuty.. tu misshu neznam..

caramilla
20. feb 2014

@terezita jestli ty handmade - homemade u tebe lezi ladem, tak je odkoupim zpet, hodne zakaznic se na ne pta a urcite se uz nebudou znovu delat, takze budou rady za tech par kusu 😉

Ja mazala uz na suchou plet, dalala jsem pod to vyhlazovaci serum od NT, ale to uz bylo zaschle, tak zitr azkusim na arganovy krem rovnou, ten je mastny🙂

terezita
20. feb 2014

@caramilla ok, tak ja kuknu, kolik toho tu mam..

koki_melo
20. feb 2014

@caramilla Drhne??? Nestrouhalas včera na bramboráky? 😀 Mám ten stejnej, má pumpičku a tu stisknu tak do 1/4, udělám si takový pidi bobínek cca 0,5cm na hrot dlaně a pak to postupně nanáším na gezicht...je to o zvyku, to vychytáš 🙂

Holky, prosím pěkně o tip, kde koupit zdrhovadla - spirály, kostěné, dělené - ale velký výběr barev, ideálně eshop, nemám živnosťák na vtc například...a i tam jsou s barvama docela marný...chci takové ty klasické holčičí barvy, jasné, veselé -, malinovou, hráškovou, tyrkys, hezkou žlutou, hezkou červenou, prostě normální zipy 😀...dneska už jsem ze zoufalství koupila zip u V. ovšem světlej smaragd jsem nikde jinde neviděla.

monr
20. feb 2014

@caramilla ten bb je ideálne nanášať štetcom na makeup, nanesie sa ho mene ako rukami, a je rovnomernejšie rozotretý. odskúšané na vlastnej koži. 😉

petkasv
20. feb 2014

@caramilla počkej, počkej, ty si se nechala zvrhnout, já stále odolovám, jakou máš tu řasenku, dělá větší ty řasy, opravdu??? Takovou bych potřebovala 😀 a zdravíčka jaký máš???

caramilla
20. feb 2014

@petkasv Ty nic nepotřebuješ, ty jsi krásná tak, jak jsi!!!
Řasenku mám prodlužovací, takový ohnutý kartáček. Ale podle mě to žádný zázrak není. Mám od Bourjois a ta mi přijde lepší (už ji používám tolik let, že jsem s ní asi srostlá🙂, nevím, proč jsem objednávala tuhle... Asi mi bylo blbé dávat za poštu tolik na jeden krém ☹ Ale zase tahle dělá trochu jiný pohled, takový košatý a od rána drží v nezměněném stavu, takže to je taky výhoda. A je asi výraznější, ale mě nepřijde, že by prodlužovala, ale mě totiž přijde, že neprodlužuje žádná řasenka, že to jsou jen reklamní tahy.
Tuhle ještě potestuju, mám ji pár hodin 😀 V porodnici jí hodně užiju 😀 😀 😀 😀 😀
Zdravíčka mám už mnoho let takové ty kuličky od avonu. Nemám avon ráda, ale ty kuličky od nich jsou super, ale jiné jsem nezkoušela. Prostě kuličky, no 😀

@monr štěteček na makeup vůbec nemám a ani nevím, jak se to používá, já vždy vše rukou 😀
@koki_melo ten 20ml nemá pumpičku, ale jestli píšeš bobek 0,5 cm, tak to taky nespotřebuju víc. Jen jsem čekala na krém takovou tekutější konzistenci, jsem asi teď zvyklá na tu NT a ta má hodně takové jemné krémy, co je strašlivě malá spotřeba, krásně se to rozetírá, tak asi proto mám pocit, že jsem vyplácala půl tuby 😀

katka82
20. feb 2014

@koki_melo občas beru zipy tady: http://www.prima-obchod.cz/zipy-x000011 😉
@semy.cz tak ta je fakt nádherná 😵 😵

caramilla
20. feb 2014

Jinak se teda bavím, jak se šicí diskuse přerodila v diskusi o šminkách 😀 😀 😀 😀 Takhle jsem kecala o tom, která řesenka dělá jaké řasy, když mi bylo 18 let, boží se tam vrátit a zase řešit blbosti 😀 😀 😀 😀

koki_melo
20. feb 2014

@katka82 díky!!! konečně aspoň nějaký výběr a super ceny!

katka82
20. feb 2014

@koki_melo za málo 😉

monr
20. feb 2014

@caramilla http://www.lisaeldridge.com/video/1668/foundation/ v tomto videu je skvelý postup, aj ukázané, aký štetec na to použiť. stojí to za skúšku, uvidíš 😉

petkasv
20. feb 2014

@caramilla krásná, hahaha, kdyby jste mě dneska viděli, tak nic takového netvrdíš 😀 jedno oko menší, druhé větší 😀 máma s bráchou se shodli že je ze mě chodící mumie, no 4dny jsem řádně nejedla a fakt bych si dala něco smaženýho 😀 ale nemůžu. ty kuličky má i moje mamka, řekla bych že na zdravíčko jsou fakt super, krásně se vybarví 😉 a s tou řasenkou jsi mě nahlodala 😀

sufik1
20. feb 2014

@terezita jo, jsou tvoje... můžeš mi tu příležitostně vybrakovat zásoby

sinala
20. feb 2014

@koki_melo stoklasa

saaralota
20. feb 2014

Tak mám došité rukavice...ale tedy ty gumičky zase... pokusila jsem se ty vnitřní našít řídším cikcakem, ale výsledek dost podobný, jako minule - moc to nepruží... no, a lemování lem. gumičkou taky pěkná prasárna. Pořád mi to někam ujíždělo...nevím, nemám na to ten správný grif. No, a natahovala jsem to jak blázen a výsledek je, že je to tak trošku jako napružené, ale vypadá to, jako bych to ani nenatahovala...

mamata
20. feb 2014

@caramilla to musím potvrdit, že to Petře sluší i ve skutečnosti 😀 a i je takový hubeňour a vím po kom

saaralota
20. feb 2014

@caramilla přemýšlela jsem, jak bych v těch rukavicích udělala tunýlek na gumičku, ale nic mě nenapadlo. Když našiju tunýlek a pak sešiju bok rukavice, tak bude tunýlek neprůchozí... a udělat tunýlek do hotové rukavice, to bych asi nedala, jak je to maličké... Tak jsem se nakonec na tunýlek a průchodky vykašlala a držela se klasiky...no, ale příště už ty rukavice snad radši koupím 🙂.

petkasv
20. feb 2014

@mamata díky 😵

terezita
20. feb 2014

@koki_melo ja chodim na zipy do filia v kotve, bo je potrebuju vzdycky presne do barvy a to na netu nechytim.. ale pak taky za jeden vysolim o dost vic.. 😅

terezita
20. feb 2014

@sufik1 se tesim! musime konecne vymyslet, kdy vas prepadnem..

kuna
20. feb 2014

@ucitelka70 ta sovi vesta je uzasna! To muselo byt radosti 🙂

@caramilla ta mini plenka je nádherná, jdu si udělat miminko, pak plenku 😀. A to bodýčko jsi vymyslela super!

@snowwitch krasna zasterka! A mikina taky hezka, ja mam z dospelackych veci respekt 🙂

@bordino ty jsi silena, nasivat tam pruhy!

@semy.cz nádherná taška!

jitu22
20. feb 2014

mám dotázek - neválí se některé z vás doma kus PULu Ooga booga podzimní? Už je vyprodaný ☹

caramilla
20. feb 2014

@saaralota hm, to vidíš, to je pravda, že do toho prťavého se to asi našít nedá 😠

caramilla
20. feb 2014

@petkasv Hele, po celém dni drží fakt furt stejně, takže ji asi beru na milost 😀
A to že někdo nemocný, co nespí, protože má ještě dvě nemocné děti, nevypadá jako supertophvězda, tak to snad neznamená, že ve zdravém stavu nejsi krásná tak, jak jsi. Teď by ti ani řasenka a zdravíčka nepomohla 😀
JInak teda kuličky jsou na zdravíčka určitě nejlepší, dřív jsem používala klasika pudr a nic moc, ten dělal takové moc výrazné kontury nebo jak to napsat, tohle je jemný nádech, takové přirozené.

ucitelka70
20. feb 2014

@kuna ty si riešila tiež pekné zapracovanie . kapucna-telo, ako to riešiš? našla si nejaký návod na to?

allymally
20. feb 2014

Holky, jste hodné, že na mě myslíte, ale já furt nic ☹ Jen nemůžu sedět u počáku, jak mě bolí zadek 🙂 Se připravuje, asi 😀

Zítra jdu na kontrolu, tak tajně doufám, že už se něco děje, ale myslím si, že ještě o víkendu budu stále 2v1.

@bury dneska jsem poslala balíček. V úterý jsem měla nějaký bolesti při chůzi, tak jsme jeli dom. Ale myslím, že by Ti to zítra mohlo dorazit. Do IP si píšu o penízky 😀