icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
26. feb 2014

@bordino kéž by moje děti měly taky tak rychlou maminku 😀 😀 😀

kuna
26. feb 2014

@jitu22 prosím, ty jsi dělala ty kanzashi kytičky...zkoušela jsi oblečení s tím i vyprat? Vydrží? Přemýšlím, co vrazit na šaty a chtěla bych to natrvalo, ne jako brož, aby se mi dítko nepřipíchlo 🙂

petkasv
26. feb 2014

@kuna jé to mě taky zajímá, chtěla bych tím B. ozdobit šatičky a sundávat to nechci 😉

alenf
26. feb 2014

Ahojte,prikladám zase dačo máličko ušité🙂.Mužovi som dokončila konečne ešte tepláky teplejšie k tej béžovej mikine a robila som ďalšiu pánsku mikinu(zatiaľ bez teplákov🙂 ).Nápad sme našli na fler ako skombinovať farby,tam to má jedna pani a prerobili sme na dlhý zips,vrecká sú lyštové,bez kapucne so stojačikom🙂.

bury
26. feb 2014

@caramilla @a_lexa @bordino - holky díky 😉 fotky máme celkově moc hezký. já do toho chtěla investovat, takže jsme měli dobrýho fotografa a jsem ráda.... máme těch fotek s traktorem a slámou hodně, někde mám ty červený holinky a fakt se mi líbí 😉 jsem ráda, že se líbí i vám.
@katka82 - spíš Žena si našla farmáře 😀 😀 i když skoro by to spíš bylo, že Kamarádka donutila ženu, aby si našla farmáře 😀 😀 😀

jitu22
26. feb 2014

@kuna prala jsem ty úpletové, vydrží, ale když projdou odstředěním, jsou zmuchlané a dá to dost práce ještě za mokra hezky vyrovnat. Řešení by asi bylo neodstřeďovat, vyždímat v ruce to oblečení a pak dlouho sušit na vzduchu. Ty z tkané bavlny jsem prát nezkoušela, ale bude to stejné.
Po tom pracím pokusu už jsem všechny další dělala na brožovém můstku, ten mi přijde bezpečný. A dají se sehnat i takové ty s otočnou pojistkou, na to by se dítě napíchnout snad nemělo.
A nebo vždycky přistehnout a před praním odstřihnout 😉

jitu22
26. feb 2014

@koki_melo tak to já bych udělala dlouhé letní šaty ve stylu, co šije Caramilla - takové ty pod prsa na ramínka, z nějaké lehké kvítkované látky

petkasv
26. feb 2014

@alenf ty si normálně profík 😵

alenf
26. feb 2014

@petkasv no len pozerám teraz ako som to sem zavesila,že rukávy vyzerajú ako by bol jeden dlhší ako druhý,ale v skutočnosti sú rovnaké a vrecká ako by bolo jedno vyššie ako druhé,ale tiež sú v reále rovnako umiestnené:PTrošku som to zle položila na zem🙂

alenf
26. feb 2014

@petkasv ďakujem🙂

a_lexa
26. feb 2014

@alenf Tak ta pruhovaná mikča je nádherná. 🙂

koki_melo
26. feb 2014

Díky všem za tipy a názory! Taky jsem přemýšlela nad šaty ala @bury, akorát budu potřebovat střih, který se rozjíždí hned pod prsama, protože doba placatého břicha je pryč...no budu ještě důmat a hledat nápady, mám dva měsíce k dobru...chceme to tak, že pan obřadník nás oddá na zahradě a pak sedneme, něco ugrilujeme, kolem budou běhat děti, my za nima, za náma psi, za psy děti a tak do furt dokola...😀. Myslela jsem i na nějaké turecké kalhoty z těch bílých růží...původně jsem z nich chtěla balónové sukně, ale nevím... Nepotkaly jste někde vyšívaný úplet? Jako je madeira, tak takový úplet...bílý...

petkasv
26. feb 2014

@koki_melo Tak jestli to plánujete takhle, tak bych šla do těch balonových kalhot se sníženým sedem ani tureckých, to mi přijde hodně 😉 ty bych udělala tou bílou látkou s těma růžičkama a k tomu halenku takovou tu s širokýma rukávama od pasu 😉, pokud chceš šaty rozšiřující se pod prsama udělala bych vršek jako tu měla bury a od prsou je rozšířila a pak pod prsa koupila pently a nazdar, no já na tyhle věci moc nejsem, nebo ty "turky" čistě bílé a tu halnku bílou s růžema, to by se líbilo mě, ale já se vdávala v 7m s pupkem a v zimě, a více méně s donucení 😀 😀 😀

katka82
26. feb 2014

@alenf mikina je super 😵 hlavně koukám na to jak ti na sebe krásně navazují obě strany když se zapne zip 😉 a obdivuji i výpustkové kapsy 🙂 s těma se teď budu mořit u bráchy na vestě 😝 nemáte někdo někde prosím blbuvzdorný návod jek na ně?😅 😀

bury
26. feb 2014

@koki_melo - to víš, já se vdávala jen po jednom dítěti - to bylo břicho ještě dobrý 😀 😀 My jsme měli obřad v pátek - rodiče, sourozenci (to muselo bejt 😝 ) a v sobotu už jen kamarádi - džíny, trička, pivo, prasátko 😉

alenf
26. feb 2014

@katka82 Ďakujem,strihala som každý diel osobne,po predných dieloch som už bola skoro šedivá a to ma čakali ešte zadný diel a rukávy:D!Ale tak o tom to je,nie?:D a vreciek sa neboj🙂

alenf
26. feb 2014

@a_lexa vdaka🙂potešilo🙂

sufik1
26. feb 2014

@kuna tak tu kytku udělej na patentku.... a jen odcvakneš před praním

katka82
26. feb 2014

@alenf děkuji za povzbuzení 😉 zítra na mě prosím mysli 🙂 pokusím se s tím nějako poprat 😝 😀 původně jsem chtěla udělat na zip,ale jak jsem to tak zkoušela na kousku odstřižku tak výpustek bude asi jednodušší 🙂 no jsem fakt zvědavá jak to dopadne 🙄

caramilla
26. feb 2014

@alenf s tím bych se teda tak šila 😀 😀 😀

ucitelka70
26. feb 2014

@alenf perfektné

koki_melo
26. feb 2014

@bury Náš původní loňský koncept byl komplet rodina, přátelé, lokace mimo Prahu, někde na "statku", all inclusive - takže ubytko pro všechny atd...no spočítali mi to na čtvrt mega...pak jsme řešili, že musíme pozvat ze slušnosti i ty, které bychom normálně nezvali, protože je skoro ani neznáme, ale protože a tamto a kdesi cosi, tak by se mělo...znáte to...starší dcerce byly dva, mladší 3/4 roku - nemáme hlídání, nikdy se od mne nehnuly ani na krok, takže by je pohlídal někdo maximálně přes obřad a pak by nám stejně visely celou doby kolem krku a já nebo táta bychom to v sedm zabalili a šli s nimi spát....tak to jsme si řekli, že za čtvrt mega asi nechceme...nakonec jsme letos koupili byt a bylo rozhodnuto, že momentálně jsou priority na investice někde jinde. Abychom to úplně nespláchli na úřadě, tak jsme se dohodli, že si uděláme víkendovou akci s přáteli. Ten, koho bych si tam moc přála, je moje maminka a to bude sledovat z obláčků.

miracle
26. feb 2014

@anfei ja som kupovala z opitec(taka klasicka synteticka), alebo potom na omak prijemnejsia, s podielom vlny, ale asi o chlp tensia z tovarni plsti v Brne

bury
26. feb 2014

@koki_melo - ať to bude, jak bude, určitě si to užijete 😉 jen je velká škoda, že už bez maminky - ale ona to má určitě pod kontrolou 😵 😉

anastazieb
26. feb 2014

Připomínám hromadku na nitě 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...

mehlo
26. feb 2014

Po dlouhé době něco ode mně. Pirát na dnešní karneval ve školce.

kuna
26. feb 2014

@laeela to tričko s ovečkama je úžasné!

@bordino to je zase nádhera 🙂! Takovou kabelku bych hned taky počebovala!

@crawler merino hezký, ale takto mi dělat večer chutě, zrovna, když jsem si řekla, že na sobě musím do léta zapracovat? 😀

@sufik1 dvojky už stojí???

@bury ty tvoje šaty jsou dokonalé!

@alenf ty jsi fakt profík, krásně ti ty pruhy všude sedí!

@jitu22 děkuju, já si právě představovala, že to hodím celé do pračky a nikde nic nebudu muset odepínat…no uvidím, možná, kdyby se ten úplet na kytku podžehlil…

@mehlo pirát super!

sufik1
26. feb 2014

@kuna no jo, stojí, už asi měsíc, taky sedí a lezou jak turbomyši. A to je jim 9 měsíců... A taky řvou. Koblížek 5,5 zubu, Myšička 2,5 zubu 😖 😖 😖 😖 takže pravidelně v noci máme řvoucí a chovací hodinku... a naštěstí tolerantní sousedy. A K. ještě nestojí?

zojec
26. feb 2014

tiez pridavam nasu lienocku, aj ked pysim sa cudzim perim, tykadla a kridla som si pozicala, je to site, ale nie mnou, chcela som to pajcnut, ale lenivost a nedostatok casu zvitazili.. .. leginy, suknu a tricko som spichla vcera v noci :D pridavam vlastne na inspiraciu

mia___
26. feb 2014

@koki_melo @petkula @kveta007 Rada som s patkami pomohla
@koki_melo Gratulujem k rozhodnutiu. Hlavne aby na to vyslo pocasie