Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky HELP prosím!
Po dlouhém přemýšlení a plánování a přeplánování a těhotnění přátel a zejména obrovské investici do bydlení, jsme se rozhodli uspořádat svatbu ve čtyřech...vlastně v osmi, my, naši přátelé - svědci a čtyři robátka, která oni a my máme. Takže z konceptu Princezna na hrášku, je koncept Popelka 🙂.
Chceme se brát u nich na chalupě, venku na zahradě, žádné únosy nevěsty (krom dětí by mě stejně nikdo nehledal...), žádné formality, včetně oblečení. Já bych chtěla sobě a holčičkám ušít šaty, asi všem stejné...nic velkolepého, žádné šlehačkové kremrole...prostě ve stylu "Pohodový slunečný den na chalupě" 🙂. Prima zadání, že? Takže chci něco, nevím co, nevím z čeho 😀.
Přivítám jakýkoliv tip a nápad, striktně se nedržím toho, že všechny musíme mít šaty (holkám budou 3 a 1,5r), asi bych se držela bílé...případně jsem kdysi u Ally koupila toto http://www.fler.cz/zbozi/barefoot-roses-stemmed... a http://www.fler.cz/zbozi/barefoot-roses-stemmed... ale bíla je taková nažloutlá...a nutně to nemusím použít.
Poradíte? Díky 😀
@koki_melo - jsi můj člověk - my taky měli malou svatbu 😉 Já ti moc neporadím - já měla jasno, chtěla jsem krátký šaty, nechala jsem si je šít a tak nějak to všechno vyplynulo správně 😉 (a to jsem měla na realizaci 1,5 měsíce) . Já se inspirovala tímto a myslím, že takový šaty by byly z těch látek, co jsi dávala, krásný.... ale to je hrozně moc o vkusu, každému se líbí něco jinýho 😉 mně osobně se víc líbí ta světlá látka 😉
@koki_melo - no a ještě finále - nějak nemám lepší fotku šatů ☹ jsou z pravého hedvábí, nakonec jsem tu krajku a spodničku z tylu zrušila. Když to na mě našpendlila, tak jsem si přišla strašně "nazdobená" a už jsem to nebyla já. Ta látka ale byla pevná a vepředu jsem měla ty záševky jako na první fotce, takže ta sukně lehce trčela - což jsem chtěla. Jinak ty podpatky jsem měla jen na focení 😀 😀
@koki_melo Gratuluji k hezkému rozhodnutí! Jsem pro svatby (i když mám někdy 100 chutí rozvést se🙂 ). Já si šaty tak nějak neumím představit ani z jedné té tvé látky, ale přiznávám, že moc fantazii nemám. V první chvíli mě napadly nějaké puntíky, styl šatů jako dávala @bury, nebo třeba na ramínka... Ale vůbec neznám tebe, tvůj styl.
@bordino :D Kabelky mum and me, můj sen, ale asi nebude nikdy realizovaný, Krásné! 😵
@bury šaty krásný a ta fotka! SUPROVÁ! 😵 😵 😵
@koki_melo Pokud skromné a na chalupě, mohlo by být hezké něco přírodního jednoduchého z hedvábí a nebo třeba lnu. Třeba nějak malované, pokud umíš (já neumím 😀 ) Na druhou stranu malé holčičky určitě ocení opravdové princeznovské šaty, čím víc tylu a čím víc točivé, tím lépe 😀
A jinak moc gratuluju, a´t vám to klapne 😉

@arlette skus nejaky kik, ikea, jysk a kup oranzovu deku 😉 to bude myslim omnoho lacnejsie ako plys.. jedine kebyze to usijes tak, aby to bolo nositelne aj za normalu 😀
ja som do polnoci sila lienku, samozrejme na poslednu chvilu.. ani odfotit som nestihla.. kridla a tykadla som uz mala od kamosky, ale leginy, tricko a suknicku som narychlo spichla, ani neviem ci jej je to dobre :D no uvidime, snad ju niekto v skolke odfoti 😀