Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo Dcerka je teda dobrák 😀
@bordino No jo, vždyť tu už jsi sem vlastně dávala...Vidíš, jakej má úspěch 😀
@katka82 a zabralo? Já to dám vždycky párkrát a pak to vyměním za nějakýho chlapa, s těma se mi cvičí líp 😀
@jitu22 Když chceš vyloženě zpevňovat, tak bych asi Jill vynechala koukla na nějaké cílené posilování....Jill to má hodně o hubnutí.
@saaralota trochu pogoogli ;) http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-vycistit-liho...
jinak ohledně cvičení je také dobrý blog http://mojetelo.blogspot.cz/ , kde najdete recenze různých cvičení - od začátečníků po pokročilé... jinak zajímavá cvičení najdete i tu: http://www.blogilates.com/
@snowwitch za začátku tak Jill fakt zabrala,ale pak bych řekla že už se to neposouvalo nikam dál😝 teď s tou Kynychovou zatím dobrý 😵 vasledky už začínají být vidět 😉
@alenf jj děkuju už asi vím jak na to,ale se mi to toho tááák nechce 🙄 takže tu sedím u PC a krafam a půjdu pověsit prádlo a tak všechno možné než se do toho pustit 😅 😀
Holky, nějak zapadl ten můj dotaz na záplatování... potřebuju našít malou aplikaci na díru na legínkách, mám se s tím mordovat ručně, nebo pářete šev? Nebo je na to nějaký jiný fígl? Díky!!!
@macin73 asi záleží, jak moc je to malé... Já bych šev nepárala, buď bych se to pokusila narvat pod stroj anebo ručně 😀
Holky prosím jedna zdravotnická OT 😅 malej si zase stěžuje že ho bolí ouško 😕 ale teplotu nemá a když mu na něj šáhnu tak neuhejbá a neplače(což se dělo když měl zánět)ale dává si hlavičku nastranu a občas si lehne na zem na to ouško a taky si za něj tahá😕 nemáte s tím některá zkušenost???ona mu teda teď roste poslední pětka a zrovna u toho ouška co si stěžuje ža ho to bolí 😕
Díky 😉
@katka82 včera som počula dobrý tip na oregánový olej, kvapnúť do uška. skús napísať kryske, má s tým dobré skúsenosti.
a bolieť nemusí pri dotyku, obe moje baby mali často zápal, teraz aj mladšia, sťažovala sa párkrát, ale nie stále, a pri dotyku vôbec. lekár potvrdil zápal v oboch ušiach. a vždy horšie počuje, mnohokrát to zistím len vďaka tomu. ☹
@katka82 - my s tím (naštěstí) zkušenosti moc nemáme, ale taky jsem chtěla napsat, jestli mu nerostou zuby... Ať je to jak chce, tak je to všechno kolem tý hlavy hodně citlivý a propojený 😖 jestli si nejsi jistá, tak radši k dr., ať do ucha koukna a vyloučí se počínající zánět 😒 ale skoro bych to spíš tipovala ty ten zub.
Díky za tipy na ten lihák...zkusím to tedy lihem a uvidíme..
@monr @bury @koki_melo holky díky 🙂 jj rýmu má 😝 má ji celou zimu 😒 na ORL jsme byli minulý pátek-s tím samým problémem a nenašel tam nic 😕 jinak je veselej a úplně v pohodě jen prostě občas si postěžuje 😒 my s manželem se teda taky přikláníme k tomu zubu 😕 no ještě odpoledne zavolám kamarádce(bývalé dětské sestře) a kdyžtak si zítra opět uděláme výlet na ORL 🙄
děkuju
@barcav jj, přesně ty. Ono se to hodně rychle začne zlepšovat. Mě i ze začátku dost bolela kolena a zlepšilo se to. Akorát na to musím myslet celý den a dělat to po částech, inak bych večer padla, kdybych to měla dělat najednou. Takže je to pro mě víc o vůli a organizaci práce než o tom samotném cvičení. Ale to je konec konců taky dobře. Hlavně teda pro takového lempla, jako jsem já 🙂
Co je výzva - mosty? To neznám
Holky, nešila jste některá "podprdelník" na rostoucí židli? Hledala jsem to u Alči na blogu, ale nevidím to tam... jde mi o to, čím to vycpat a jak nejlíp vymyslet upínání... máme tam provizorně nějaký klasický podsedák, ale je moc velký, sklouzává, sice K. na tom sedět umí, ale teď se jí na tu židli začíná čím dál častěji sápat mladší cácorka, a už z ní sletěla (při lezení nahoru), protože je tam prostě blbě... Díky!

@snowwitch díky, nene tvářičky i pusinka je stroj 🙂 😉
@laeela díky moc 😀 je to bambus a měla jsem z toho fakt strach aby to šlo a přitom aby látka vydržela, a nevěděla jsem jak bude B. dlouhý, protože ho plánuju k sukni, kterou musim ještě udělat, tak ho dneska založím 😀