icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medunka21
28. feb 2014

dlho som premyslala,ci to sem dat a poprosit Vas o pomoc.http://dreamtripcontest.com/sk/eva,g,304
tato slecna bola do poslednej chvile oporou pre moju mladsiu sestru.mali sen,ze spolu navstivia Ameriku.bohuzial,mojej sestre sa ten sen uz nesplni,ale touto cestou chcem dopriat Evke vyhru a snad ta Amerika sa uskutocni..tak Vas prosim,dajte jej hlas..v zosite mojej sestry zostalo este zopar stranok volnych,chceme ich zaplnit.dakujem

anfei
28. feb 2014

@bordino Nádherný lev, fakt bomba 😵
@caramilla Krásný komplet, hlavně ať sedí. 🙂

zikie
28. feb 2014

@macin73 Já když už dělám bramboráky, tak na plechu v troubě - někdy ještě se zelím a to bych neměla problém dát drobkovi i teď, jen méně kořenené.

crawler
28. feb 2014

@koki_melo levnější, merino je lehce pod 20 a úplety s elastanem kolem 14 emu vč. dopravy...tedy takhle - já jsem plátce dph, takže to jsou ceny bez dph - klasické ceny pro ostatní zákazníky nevím,já vidím jen svůj ceník...

petkasv
28. feb 2014

@macin73 tak já je na sádle nedělám, nesnášim to, takže mě nedělá problém to dát holkám, celkově nesnáším mastný, a holky vždy od roka jedli to co my, Rozárka dneska lasagne, levou zadní 🙂 guláš apod snědí bez problémů, nepoužívám nějaký ty ochucovadla, takže jídlo moc neřeším 😀
ale třeba moje mamka se hrozně divila, že milou sýry, obě zbožňují nivu, šílený, ale není se čemu divit, když jsou po rodičích 😀

anfei
28. feb 2014

@crawler Zkoušela jsi někdy objednávat http://www.liandlo.com/fabric/?

mehlo
28. feb 2014

@bordino ten lev je úžasnej!!!!!!
@caramilla Tučnáci super! Oskárek bude fešák.

crawler
28. feb 2014

@anfei jsem u nich registrovaná,ale zatím ne- minimum mají 10m od potisku a poštovné je 60euro...já bojuju s těma minimama,chtěla bych hodně potisků,ale max.5m,protože nemám moc odhad,co se bude líbit...jenže to by bylo za šílený peníz☹

mehlo
28. feb 2014

@terezita děvčata tak my máme doma bramboráky každou chvíli, Petulák je miluje a já taky. A naštěstí se moje váha drží prakticky pořád stejně i když zrovna moc zdravě nejím.

vondandy
28. feb 2014

@caramilla , myslela jsem, ze nic roztomilejsiho nez jablickove komplety se neda usit... jak jsem se mylila, tucnaci to jeste prekonali o 100%. Neskutecne propracovane, skombinovane, jen ziram.... Uz se tesim jestli posles fotky s miminkem. Bude to nejhezci v sirokem okoli..... A ja mam depku, ze tehle urovne siti nikdy nedosahnu... 😉

bury
28. feb 2014

koukám, že samej milovník bramboráků - si udělejte hromádku 😀 😀 😀
já bramboráky moc nemusím, tak jsem v klidu 😉

petkasv
28. feb 2014

@crawler ty bláho, to by možná sneslo hromádku 😉

macin73
28. feb 2014

@petkasv já jsem se zase naopak k sádlu vrátila... na oleji jsou prostě divné... dneska jsem je schválně dělala podle kuchařky Romana Vaňka (jen jsem dala míň česneku a mouky), a tam byla právě rada, že se musí dělat v hodně sádle, potom paradoxně nenasáknou tolik, jako když dáš tuku míň... a dokonce jsem někde četla, že jak bylo sádlo zatracované, tak naopak na některé věci je daleko vhodnější než olej (jestli zdravější, to bych si nedovolila tvrdit, ale i to se tam možná psalo 😕 )

macin73
28. feb 2014

@zikie a jak je děláš na plechu v troubě?

teda šicí téma jak noha, ale od (ne)šití jsme se k němu tak nějak dostaly, že? 😎 😀

vranovcanka
28. feb 2014

@medunka21 skus dat este raz link,lebo to teide otvorit...

petkasv
28. feb 2014

@macin73 no já nedělám vůbec na oleji, více méně nedělám na oleji nic 😀

terezita
28. feb 2014

@macin73 musis byt dobre najezena, aby se ti pak lepe silo.. 😉 😀
jj, sadlo vydrzi vyssi teploty, neprepali se tak snadno jako olej ci maslo a proto je povazovano za "zdravejsi".. ja ho ale nemuzu, vadi mi ta jeho chut/pachut..

crawler
28. feb 2014

@petkasv no já Ti zas nevím,jaké mají podmínky - nijak extra jsem to nestudovala,ale jsem u nich opět jako plátce registrovaná. pokud by neměli v podmínkách nějakou tu prodejní cenu,tak bych hromadku udělat mohla,ale jinak nee - já si nic nelajznu 😉

crawler
28. feb 2014

@vondandy proč by nedosáhla? všechno je o cviku,každá jsme ze začátku šily "otřesně" a s počtem ušitých kousků úroveň stoupá 😉

vondandy
28. feb 2014

@crawler , ja bych mozna jednotlive kousky zvladla, ale je to krasne skombinovane a takove mnozstvi vecicek bych sila asi dva mesice... me prijde, ze Car proste sedne a za vecer to ma... to je ta uroven, co me laka...

zikie
28. feb 2014

@macin73 Úplně stejně jako klasické, jen prostě hodně vymastím plech a peču do křupava v troubě( cca na 180C) Chutnají trošku jinak- nejsou vláčné, ale spíš křupavé. Já jsem si na ně ale takhle zvykla a ty "mastné" už mi nějak nejedou.

crawler
28. feb 2014

@vondandy jo tak rychlost taky závidím, ale i to se dá vylepšovat, až budeš šít x-té polodupačky, tak si řekneš,jak jsem mohla ty první šít 90minut,když teď je mám za 25😀

vondandy
28. feb 2014

@terezita
@zikie , taky delam bramboraky casto na plechu, ale smazene mam radeji.... Pro deti a moji pneumatiku v pase je ale ten plech lepsi...
Ja nedavno pekla kachnu a sbirala jsem z ni vypecene sadlo a byla ho cela presnidavkova sklenicka. Ciste bile. Pouzivala jsem ho ted 14dni vsude, kde bylo potreba mastit (pod cibulku, do ryze apod.) a super. Idealni nahrazka veprsadla, ktere mi kupovane taky moc nevoni...

kamishek
28. feb 2014

@vondandy taky by se mi taková úroveň líbila 🙂 utěšuju se tím, že se do ní třeba jednou v daleké budoucnosti prošiju 🙂

vondandy
28. feb 2014

@crawler ,diky za podporu a motivaci... Je fakt, ze kostkacu kalhot uz jsem usila asi padesat a uz je sekam jak Bata cvicky a postupne vylepsuju a zefektivnuju postup siti, spotrebu materialu apod.

crawler
28. feb 2014

@vondandy a tak je to se vším 😉 já cokoliv šiju poprvé, tak tam vždy mám nějakou mouchu a časově hrůza...no a postupně...😉

daisyr
28. feb 2014

@caramilla moc vám to na plesu slušelo, šaty měli holky krásné a tobě to taky moc slušelo. 😉 Já jsem také zastáncem toho, že bříško by se mělo ukazovat, i když já sama bych se asi neodvážila, já bych na ten ples ani ani nešla 😀
A kompletek pro mimi je úžasný,
@bordino super soupravička, lev se ti moc povedl Líbí se mi, jak je to takové jednoduché, ve smyslu nepřeplácané a moc hezké.
@macin73 my tu děláte chutě, u nás bramboráky, palačinky také frčí, to je hned pryč, skoro jakékoliv placky pečené, ale třeba taková čočka, přes tu vlak nejede, jsem přemýšela jim z toho také placky udělat a třeba by to jedli, už jsem dělala pohankové a to se povedlo zakamuflovat 😀

barcav
28. feb 2014

@crawler děkuji 😵

mitape
28. feb 2014

@vranovcanka ono su to dva linky za sebou
http://dreamtripcontest.com/sk/eva,g,304
toto by už malo ísť 😉