Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Kurňa, jdu smažit bramboráky. Má prdel vám děkuje, dámy! 😀
Bramboráky... držím už pár dnů dietu a začínám mít čím dál tím větší chuť na sladký 😀 Bramboráky by se taky šikly 😀
Děkuji všem za pochvalu, snad se bude líbit i malému. Manžel řekl včera "hm" 😀
@koki_melo jojo, přesně, jak píšeš 😉
@bordino Podle PA by měl mít v TP normální porodní váhu 3 - 3,5 kg. Ale komplet podle stejného střihu jsem šila pro Matouše, ten měl přes 4 kg, když se narodil a byl dlouhej a nosil ho asi do 2 měsíců, mikču ještě nedavno, takže si myslím, že snad 6kg se nenarodí 😀 Spíš si myslím (doufám), že mu to bude velký 😀
JInak tučňáci jsou skladem http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M... a možná i u jiných prodejců, to nemám zmapované. A podle mě jsou super hlavně na kluky miminka, mě k těm miminům nějak prostě sedí bílá a tohle je obrázkové a bílé zároveň, takže mě se moc líbí 😵
@mikulka45 ó, díky 😀 Já bych řekla, že to jsou prostě dvě nesouměřitelné kategorie. Ale včera jsem porovnávala naše fotky v obličeji, když se obě stejně tváříme a zjistila jsem ke svému úžasu, že si jsme hrozně podobné v rysech 😀
Manžel mi bramboráky nabízí už 14 dní, ale já na ně jednak nemám chuť a jednak mu říkám, že čím méně bramboráků, tím menší dítě na tlačení. Teda úplně tak úměrně to neplatí, ale snažím se nejíst jídla, po kterých se moc přibírá 😀 Naštěstí nemám chuť k jídlu vůbec 😝
😀 😀 tak bramboráky(u nás vošouchy) jsem dělala v pondělí 😉 😀 😀 + jsme k tomu vyžahli 2 litry zákysu 😎
@anastazieb dneska jsem dělala lívance 😉 ještě zbyli tak se klidně stav 😉 😀 😀
@caramilla jj jste si hodně podobné 😉
mna uz tiez srbia palce na soft 😵 ,len musim najskor fusky podokoncovat 😝
tak bramboráky sežraný. Uf. dnes už nic neušiju 😀
výborně.. mám chuť nejen na bramboráky, ale i na ty lívance 😀, ještě, že už je po večeři.... 😀
Holky, znáte tohle? http://www.jny.se/en/fabrics/single-jersey-with...
Pajcují oni Lille nebo Lille je? 😀 Jinak teda ceny fuj...
A nevíte, kdo vyrábí toto? http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh...
@koki_melo to je hustý 😀 Ale vybrala bych si... Radši to zas rychle zavírám 😀
@koki_melo tady máš u VJ http://www.veselajehlicka.cz/uplet-tygr-tyrkyso...
jinak ty Evropský látky myslím, že výrobce http://janeas-world.com/shop/, teda aspoň designerka je Gabi Siewertsen
To se to tu pěkně bramborákově zvrtlo 🙂. U nás už je na talíři poslední bramborák a neptejte se, z jaké dávky jsem je dělala... 😕. Jako já to fakt nechápu (a to jsme je jedli jen s manželem). Akorát jsme se k nim dali pivo (já švestkové nealko). Předevčírem jsem dělala k večeři narozeninové palačinky z litru mléka a kolik si myslíte, že jich zbylo??? A to jsou holky ještě mrňavky. A každá spráskla asi 5 palačinek (z pánvičky 20 cm) a starší se vehementně dožadovala přídavku, ale to už jsem zatrhla. No nechci to vidět, až povyrostou a přibude k nim kluk jedlík... po mě teda fakt nejsou 😕.
A abych nebylo úplně OT, tak se radši na ty odkazy ani nedívám... a tučňáky už jsem si zakázala... i tak tu mám soukromou galanterii 😕.
@koki_melo s JNY jsem jednala,chtěla jsem dovážet,bohužel na ty ceny jsou jejich minima dost velká - 100m, tož jsem to zabalila, a raději beru u mylly po 2-5m od potisku 😀
@barcav myllymuksut,nakupuju tam pravidelně - defakto každý měsíc,stačí napsat IP,hromadky nedělám ale přihodit něco do košíku mi problém nedělá - většinou je minimum 2m,u něčeho 3nebo 5m,ale víc ne...
@petkasv no S. dnes celou dobu dělala na bramboráky ham ham, kousilínek jsem jí dala ochutnat, ale víc jsem si netroufla... nějak mám problém s tím, že je to smažené na sádle... 😕 i když byly z domácích brambor, domácích vajec, domácího česneku a smažené na domácím sádle (vše od mé úžasné tety)... taky jsem přemýšlela, odkdy takové jídlo dětem dát???
a palačinky a lívance bych mohla dělat pořád, K. je miluje a S. už teď dvakrát byla taky jak nezavřená...

@caramilla to je nádhera 😵 , ti tučňáci jsou dokonalí (škoda, že než jsem se rozhoupala už nebyli 😀)
@bordino super lev! 🙂