icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
28. feb 2014

@caramilla to je nádhera 😵 , ti tučňáci jsou dokonalí (škoda, že než jsem se rozhoupala už nebyli 😀)

@bordino super lev! 🙂

bordino
28. feb 2014

Kurňa, jdu smažit bramboráky. Má prdel vám děkuje, dámy! 😀

anastazieb
28. feb 2014

Bramboráky... držím už pár dnů dietu a začínám mít čím dál tím větší chuť na sladký 😀 Bramboráky by se taky šikly 😀

mikulka45
28. feb 2014

@caramilla mne sa tvoj plesovy look tiez velmi pacil, dokonca si dovolim tvrdit, ze ti to seklo viac ako segre. Ale teda vsetky saty musim pochvalit, klobuk dole!

caramilla
28. feb 2014

Děkuji všem za pochvalu, snad se bude líbit i malému. Manžel řekl včera "hm" 😀

@koki_melo jojo, přesně, jak píšeš 😉
@bordino Podle PA by měl mít v TP normální porodní váhu 3 - 3,5 kg. Ale komplet podle stejného střihu jsem šila pro Matouše, ten měl přes 4 kg, když se narodil a byl dlouhej a nosil ho asi do 2 měsíců, mikču ještě nedavno, takže si myslím, že snad 6kg se nenarodí 😀 Spíš si myslím (doufám), že mu to bude velký 😀

JInak tučňáci jsou skladem http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M... a možná i u jiných prodejců, to nemám zmapované. A podle mě jsou super hlavně na kluky miminka, mě k těm miminům nějak prostě sedí bílá a tohle je obrázkové a bílé zároveň, takže mě se moc líbí 😵

caramilla
28. feb 2014

@mikulka45 ó, díky 😀 Já bych řekla, že to jsou prostě dvě nesouměřitelné kategorie. Ale včera jsem porovnávala naše fotky v obličeji, když se obě stejně tváříme a zjistila jsem ke svému úžasu, že si jsme hrozně podobné v rysech 😀

Manžel mi bramboráky nabízí už 14 dní, ale já na ně jednak nemám chuť a jednak mu říkám, že čím méně bramboráků, tím menší dítě na tlačení. Teda úplně tak úměrně to neplatí, ale snažím se nejíst jídla, po kterých se moc přibírá 😀 Naštěstí nemám chuť k jídlu vůbec 😝

katka82
28. feb 2014

😀 😀 tak bramboráky(u nás vošouchy) jsem dělala v pondělí 😉 😀 😀 + jsme k tomu vyžahli 2 litry zákysu 😎
@anastazieb dneska jsem dělala lívance 😉 ještě zbyli tak se klidně stav 😉 😀 😀
@caramilla jj jste si hodně podobné 😉

terezita
28. feb 2014

@caramilla ty mi tam nemas davat, ze se ti to libi, ale rovnou odepsat: samozrejme, nejpozdeji koncem kvetna ti to posilam.. 😅 😀 😀

papajka7
28. feb 2014

@caramilla wau krasne ste na plese 😵 a maly b,de v porodnici na zozratie v tom kompletiku 😵 😵 😵 😵 😵
@bordino namakane ten lev je dokonaly 😵 😵 😵

papajka7
28. feb 2014

mna uz tiez srbia palce na soft 😵 ,len musim najskor fusky podokoncovat 😝

mima2011
28. feb 2014

@caramilla komplet je nádherný a ten tučňák s šálkem, to musela být piplačka.

lip72
28. feb 2014

@allymally Moc moc moc gratuluji!!!!!!

bordino
28. feb 2014

tak bramboráky sežraný. Uf. dnes už nic neušiju 😀

mahafi
28. feb 2014

výborně.. mám chuť nejen na bramboráky, ale i na ty lívance 😀, ještě, že už je po večeři.... 😀

barcav
28. feb 2014

@petkasv jj hlavně zadek a já cítím i vnitřní stranu stehen
@allymally velikáááánská gratulace 😵 😵 😵 😵

barcav
28. feb 2014

@caramilla tučňáci jsou kouzelný 😵 😵 😵 a plesování je úžasný, moc Vám to sluší a šaty nádherný 😵 máš krásný bříško
@bordino to je opětovně suprácké 😵
@crawler ty koníci jsou supera zamozřejmě i boďo a tepláčky 😵 odkud pak je máš ?

koki_melo
28. feb 2014

Holky, znáte tohle? http://www.jny.se/en/fabrics/single-jersey-with...
Pajcují oni Lille nebo Lille je? 😀 Jinak teda ceny fuj...

A nevíte, kdo vyrábí toto? http://www.atelier-magenta.cz/gypsy-colours/esh...

terezita
28. feb 2014

@koki_melo tihle lille nepajcujou 😉 a jsou to latky z vic zdroju, ne jenom jeden. hvezdy, oblaka a jeste par dalsich jsou nemecke latky, ty barevne jsou severani. severani jsou tema obrazkovyma upletama proflakli. ale jak rikas, ty ceny.. 😝

petkasv
28. feb 2014

@koki_melo myslím, že napajcuje nikdo nikoho, lille má svou vlastní návrhářku, občas se prostě nějaký vzory shodují jako hilco a lille se taky občas sejdou 😉 ceny jsou hustý a to je teda za půl metr, tak to je masakr ☹

anastazieb
28. feb 2014

@koki_melo to je hustý 😀 Ale vybrala bych si... Radši to zas rychle zavírám 😀

koki_melo
28. feb 2014

@terezita ja si s tím pajcováním dělám srandu, ostatně lille se snad právě inspiruje seveřany, pokud si vzpomínám, že jsem o nich četla...ty vzory jsou hodně podobné. A taky by mohli udělat jednou za čas "happy day" a vrazit k ceníku 50% off 😀

jinak cena je za metr.

a_lexa
28. feb 2014

@caramilla tak ten komplet je dokonalej 😵 😵 😵 nádhernej 😵 😵 😵 luxusní 😵 😵 😵
a reakce manžela je taková, páč v tom kompletku nic není a chlapi nemají pro takové věci představivost - však počkej až uvidí prcka v kompletku. 😉

petkasv
28. feb 2014

@koki_melo tady máš u VJ http://www.veselajehlicka.cz/uplet-tygr-tyrkyso...
jinak ty Evropský látky myslím, že výrobce http://janeas-world.com/shop/, teda aspoň designerka je Gabi Siewertsen

terezita
28. feb 2014

@koki_melo mno to jo.. i kdyz 50% by mozna bylo stale malo.. 😀
a lille se naopak inspiruje skandinavskym stylem.. 😉 maj to snad i v nazvu.

macin73
28. feb 2014

To se to tu pěkně bramborákově zvrtlo 🙂. U nás už je na talíři poslední bramborák a neptejte se, z jaké dávky jsem je dělala... 😕. Jako já to fakt nechápu (a to jsme je jedli jen s manželem). Akorát jsme se k nim dali pivo (já švestkové nealko). Předevčírem jsem dělala k večeři narozeninové palačinky z litru mléka a kolik si myslíte, že jich zbylo??? A to jsou holky ještě mrňavky. A každá spráskla asi 5 palačinek (z pánvičky 20 cm) a starší se vehementně dožadovala přídavku, ale to už jsem zatrhla. No nechci to vidět, až povyrostou a přibude k nim kluk jedlík... po mě teda fakt nejsou 😕.

A abych nebylo úplně OT, tak se radši na ty odkazy ani nedívám... a tučňáky už jsem si zakázala... i tak tu mám soukromou galanterii 😕.

anfei
28. feb 2014

@allymally Taky moc moc gratuluji a hodně zdraví a štěstíčka 🙂

petkasv
28. feb 2014

@macin73 tak to máš dobrý, že holky palačinky jedí, u nás si je B. před 14dny vymyslela, udělala jsem z litru mlíka a nikdo to nejedl, jo bramboráky by sežrali hned 😀

crawler
28. feb 2014

@koki_melo s JNY jsem jednala,chtěla jsem dovážet,bohužel na ty ceny jsou jejich minima dost velká - 100m, tož jsem to zabalila, a raději beru u mylly po 2-5m od potisku 😀
@barcav myllymuksut,nakupuju tam pravidelně - defakto každý měsíc,stačí napsat IP,hromadky nedělám ale přihodit něco do košíku mi problém nedělá - většinou je minimum 2m,u něčeho 3nebo 5m,ale víc ne...

koki_melo
28. feb 2014

@crawler a cenově je mylly jak, +-20eur/m?

macin73
28. feb 2014

@petkasv no S. dnes celou dobu dělala na bramboráky ham ham, kousilínek jsem jí dala ochutnat, ale víc jsem si netroufla... nějak mám problém s tím, že je to smažené na sádle... 😕 i když byly z domácích brambor, domácích vajec, domácího česneku a smažené na domácím sádle (vše od mé úžasné tety)... taky jsem přemýšlela, odkdy takové jídlo dětem dát???
a palačinky a lívance bych mohla dělat pořád, K. je miluje a S. už teď dvakrát byla taky jak nezavřená...