icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
1. mar 2014

@macin73 smažení na sádle je určitě zdravější 😉 , celý život smažím i vařím na sádle i dětem. Samozřejmě palačinky dělám na oleji a příkrmy jsem dělala na másle🙂

mehlo
1. mar 2014

@bordino já úplně ztratila řeč, když jsem ten kabát uviděla!!!!!!!!!!!!! Taky chci takhle čistě, krásně šít!

mehlo
1. mar 2014

@bubulakovo to je nádhera!!!

arlette
1. mar 2014

@bordino parádní!

tak jsem se mrkla na odkaz od @bubulakovo a zamilovala jsem se tady http://www.sashop.fi/index.php?route=product/pr... 😵 😵 😵

ad sádlo - taky upřednostňujeme před olejem, kupujeme domácí tady od místního řezníka, takže kvalitní bez přidaných "sraček"

danielahe
1. mar 2014

@caramilla uzasny komplet 😉

kamishek
1. mar 2014

@sinala taky jedeme v sádle 😀 jenom palačinky teda dělám na másle a houby dělám na oliváku 😅

barcav
1. mar 2014

@evaon pěkné 🙂
@bordino nádhera 😵

arlette
1. mar 2014

a ještě pár kousků z poslední tvorby - jedny rychlé softky pro Dádu bo žádné neměl, paví tunika pro Gábinku a jeden netopýr z jednolíce pro mě (fotil syn 😀 ) , Netopýr je sice pomuchlaný, nechtělo se mi žehlit, tak omluvnte moji zdechlobu 😀 Ještě jsem ušila nějaké tepláky, ale protože je to furt na jedno brdo, tak to sem už nedám.
A k těm softkám - jsem si myslela, jak se nebudou líbit a Dáda řekl, že se mu sice líbí, ale že je nebude nosit a že je mám někomu prodat :-P 😀 Člověk se po večerech moří a žádný vděk 😀

sislik2010
1. mar 2014

@arlette je to foto trička z posledniho Ott 1/2014 ? Jen jsi dole přidala lem. Vypadá dobře tak to do něj taky půjdu. Díky

arlette
1. mar 2014

@sislik2010 Ano, to je to triko a přidělala jsem lem 🙂

caramilla
1. mar 2014

@arlette tríčo super! 😵

arlette
1. mar 2014

@caramilla děkuju! A vzhledem k přebytkům jednolíce z mtx si asi udělám kolekci netopýrů ve všech barvách 😀 😀 😀

bordino
1. mar 2014

@arlette netopýři jsou super, už je šiju i Jolče 😀 jsi fakt krásná teda.... já tu z vás mám mindrák 😀

anastazieb
1. mar 2014

Já si asi budu muset to ženský Ottobre objednat 😀 Chtěla jsem si zas nechat nadělit předplatný k Vánocům, ale nějak na to nedošlo, tak to asi budu muset objednat sama 😀

zojec
1. mar 2014

kamoska mi doniesla nejake veci, ze ci by som neopravila.. skratit zodrate leginy na kolenach , zaplatat diery :D sa mi nechcelo do toho len tak jednoducho 😀, kedze ma chudu malu, tak som jedny aj predlzila dadka odstrizkami :D snad tie svy nebudu tlacit. . tie roll upky som mala vymyslene inak, ale boli podsite a strasne sa mi ich nechcelo parat, tak som tam tu opicu nazehlila vliesofixom a prisila rucne. .. ostatne som parala, aby som sa tam dostala 😉

koki_melo
1. mar 2014

@arlette jdu do netopýra taky, a ze stejné látky 😀 Máš to všechno povedený!

mehlo
1. mar 2014

@arlette ty že máš prsa jak dvanáctka? Já bych teda neřekla. A nebo máš hoodně vycpanou podprsenku jak já.

barcav
1. mar 2014

@arlette ty softky jsou krásný 😵 a tríčo ti sluší
@zojec pěkně spraveno 🙂

mehlo
1. mar 2014

Můj šílený nešicí výtvor ze včerejška. První malování na tílko a pro porovnání dám i fotku malování Petulkovýho kamaráda, co byl u nás na návštěvě.

koki_melo
1. mar 2014

@anastazieb to tríčo je z dětského Ott 🙂

lip72
1. mar 2014

@bordino Tý jooo, teda, to je krása....

vranovcanka
1. mar 2014

@mitape aj tak to neide-asi mi chyba nejaky prehliadac 🙂

lip72
1. mar 2014

@bordino Tak to jsme dvě 😀 všichni jsou tak hezky hubené.... 😨

ucitelka70
1. mar 2014

@caramilla Kočky krásne, nádherné šaty a ty si priam žiarila.....

ucitelka70
1. mar 2014

@bordino prekrásne, originálne, náhdherné farby

bury
1. mar 2014

@arlette - sakra musím se přidat k holkám.... ty jsi kóča 😵 😉 moc ti to tričko sluší.
Prosím můžu se napsat do tabulky s přebytkama? Původně jsem nic nechtěla, ale když už vlastním OL (kterej jsem ještě nezkusila 😝 ), tak by se mi hodilo něco na mikču a tepláky.

lip72
1. mar 2014

@arlette Můžu také kouknout do přebytků?? Děkuji 🙂

anastazieb
1. mar 2014

@koki_melo aha 😀 Tak to by mi nebylo 😀

arlette
1. mar 2014

@bury @lip72 posílám odkaz do IP, budu moc ráda, když se ještě něčeho zbavím! 🙂

Holky, děkuju moc za pochvaly! Já se teda za nijak extra krásnou nepovažuju, to mě asi jen syn tak dobře vyfotil 😀 Já jsem nikdy k žádným kráskám nepatřila a v tomto směru moje sebevědomí opravdu moc vysoko nestavím. U kluků jsem taky nikdy nijak extra nebodovala. Třeba nemůžu vyjít ven nenalíčená, bo mám fakt strašnou držku 😀 Jsem nevýrazná a vyblitá. Ale makeup a šminky dokážou fakt hodně, takže díky bohu za ně! 😀
@mehlo no jasně, že mám kozy vycpané, taky jsem na té fotce čuměla, že jsem tam nějaká vyprsená 😀 Skutečnost je opravdu někde jinde 🙂

mitape
1. mar 2014

@vranovcanka hm, asi .
mne to ide aj som dala hlas