icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
1. mar 2014

@arlette Tak to pěkně přehodnoť, protože jsi kočka, právě vůbec ne nevýrazná, mě to teda nepřijde. Krásné rysy, krásná postava. Prosím tě! A navíc mi přijdeš teda docela dost fotogenická, bych tě jako modelku i brala 😀

terezita
1. mar 2014

@caramilla jo ted jsem pocitala ty nasivky handmade homemade, mam jich tu 98 😀 jsem docela prekvapena, ze jsem i 2 pouzila.. 😅 chces je teda?

anfei
1. mar 2014

@crawler Dík moc, jsem si říkala, že minima asi budou drsný. Ale když by byla hromádka, tak se ráda přidám 😉

koki_melo
1. mar 2014

Holky, nebraly jste někdy tyto úplety odsud http://www.latka.cz/81-3993-017_jersey-sanni-st...
Některé mají slušné ceny, ale nevím proč mi to zavání aušusem... a ráda bych se mýlila 😀.

anfei
1. mar 2014

Holky mám prosbu, do kleští Prym Vario dáváte i průchodky jiné než od Prym? Kde a případně jaké kupujete? Děkuji moc.

a_lexa
1. mar 2014

@arlette si děláš srandu že ti je 32 ne???? 😨 😕 vypadáš fakt dobře. A výtvory pochopitelně taky 😀

kamishek
1. mar 2014

@anfei já s úspěchem použila tyhle - http://www.stoklasa.cz/pruchodka-vnitrni-5-5mm-... (tuším, že i konkrétně tuhle velikost s origo prym nástavcema)

crawler
1. mar 2014

@bordino kabátek nádherný!
@arlette ty bláho,ty jsi kost 😵 fakt krásná baba a jak píše Petra- fotogenická...to triko vypadá skvěle, taky bych ho brala,ale mě by asi neslušelo,jsem malá koule a to by mě asi ještě zakulatilo 😖

koki_melo
1. mar 2014

@crawler Hustý viď, když někdo po třech dětech ve dvaatřiceti vypadá na dvacet a ještě má prsa 😀

anfei
1. mar 2014

@kamishek Děkuji, nad těma jsem uvažovala, tak to zkusím.

mia___
1. mar 2014

@bubulakovo to je zaujimave. Mas vo svojom odbore prehlad. (kde je smajlik palec hore?)

crawler
1. mar 2014

@koki_melo no závistí jsem zelená 😵 😀

laeela
1. mar 2014

@koki_melo to jsou německé látky, aušus to není, ale holky tady mají špatné zkušenosti s dodáním a reklamacemi nedodaného.

koki_melo
1. mar 2014

@laeela hm hm, tak nevím, líbily se mi nějaké proužky a hvězdy, ale aby to nebyl nějaký echt hadr...no možná to zkusím. díky 🙂

koki_melo
1. mar 2014

Holky, já tu asi teď budu občas spamovat ohledně těch mých svatebních šatů, o kterých zatím nemám jasno, tak se omlouvám předem. Chci mimo jiné závoj z tylu, jaký je vhodný, třeba toto? http://www.move-material.cz/move-material/eshop... Mě to přijde nějaké levné, aby to nebylo jak pletivo do králičáku 😀. Nebo by měl být úplně jemný splývavý?

adorbar
1. mar 2014

Ahoj holky, prosím s.o.s., koupila jsem si časopis Marina Quilt, jsem z něho nadšená, ale poprvé chci ušít něco jiného než oblečení na děti - kabelku... už jsem i našla, kde najít ronofix, magnetky, ale ať gůglím jak gůglím, zažehlovací kédr 4 mm je pro mě záhadou. Nejlepší by bylo sehnat všechny tyto věci v jednom obchůdku. Šijete někdo kabelky, tašky apod. a dokážete mi poradit kde tyto kabelkové věci sehnat? Moc moc díky 😵

kamishek
1. mar 2014

@adorbar ten nažehlovací kedr najdeš asi jenom tady (ale nevím to jistě, nezkoušela jsem dál googlit) - http://www.ragos.cz/eshop?word=Na%BEehlovac%ED+...
ale podle mě je to drahá sranda 😒 já si kedr koupila obyč plastový a... ehm, ještě jsem ho nepoužila 😅 tašky jdou šít i bez toho 😉 já jich zas tak moc ještě neušila (tak 5? ... to mi připomíná, že tu poslední vlastně musím ještě nafotit 🤐 ) a zásoby materiálů mám už asi 2 roky, tak nemám přehled, kde se to dá teď všechno nakoupit 😅 jsou tu větší odborníci, třeba poradí víc 🙂

michamicha
1. mar 2014

zas tak úplně se neflákám 🙂 poslední únorové šití pro Elí 🙂

petkasv
2. mar 2014

@michamicha krásný 😵

palosek
2. mar 2014

@michamicha krása, 😵 Se taky neflakam, 😅 Včera dopoledne jsem sila nejstarší lyží na přání. 😀

bury
2. mar 2014

Já se flákám 😖 😀 - to jen abyste věděly, když ostatní se neflákají 😀 OL jsem teda už vyzkoušela - na odstřižku. Navlíknout to šlo celkem v pohodě. Ale tak nějak bojuju u těch odstřižků s tím, že se mi vrchní látka hodně sune do strany 😖 Přijde mi, že to i z rubu divně provazuje (ale zatím si netroufnu odhadnout, jaká nit to může dělat). Mladší dítko je nemocný, tak nemám šanci moc zkoušet 😒

koki_melo
2. mar 2014

@bury teda rozhodně nejsem OL odbornice, ale první věc, co mě napadá - napětí všech nití dej na 4-5, to sunutí - že by diferenciál? - dej na 1 a nebo přítlak? - mám 2. Přiznám se bez mučení, že všechny materiály, počty vrstev šiju furt na stejné nastavení, stejný přítlak, nic nešteluju, leda šířku ořezu nebo když řasím a Bratřík si vždy poradí se vším...jedině pokud šiju tenoučký jednolíc v jedné vrstvě, tak to trochu pošteluju. Zkus tam dat to nastavení, jak píšu a uvidíš. Určitě se ozvou odborníci 🙂

sinala
2. mar 2014

@bury navlíkni si každnou nit jinou, abys poznala, která šije špatně a tady je foto http://rrukodelka.blogspot.cz/2013/10/ctyrnitny... 😉

terezita
2. mar 2014

@bury co mas za ol? kdyztak nahod foto, jak to po usiti vypada. jinak u pruznych latek diferencial na 2, u normalnich na 1. napeti niti bys mela mit nejak okolo 7-6-6-5 plus minus, to si pak doladis sama.. jestli prestelovani nepomuze, tak urcite zkus ty barevne nite jak pise sinala.

bury
2. mar 2014

@koki_melo @sinala @terezita -
holky díky, já to nějak pošteluju - kouknu do návodu... jen kdyby ten maloch nemarodil, chce se pořád chovat, tak nemám moc šanci.
spíš mě napadlo - šijete někdy s 3 nitěma, nebo nejvíc se 4? To už mi totiž přijde úplná věda....
@terezita - já si koupila jen ten obyč z Lidlu 😉

bury
2. mar 2014

@koki_melo - taky jsem doufala, že nebudu muset moc štelovat 😀 otázka je, jestli i Mr. Singer tohle zvládne 😀

alenf
2. mar 2014

Zase dačo prikladám🙂-dokončila som jednoduché pánske tepláky k tej sivo-béžovo bielej mikine.Tepláky sú zámerne jednoduchšie,aby vynikla mikina v komplete🙂.Vrecká sú jednoduché,mieškové,vo švíku🙂

sinala
2. mar 2014

@bury nejvíc šiju se 4 - používám na sešívaní věcí. 3 nitě používám, když lemuju ubrus podle rukodělky nebo začišťuji tkanou látku

terezita
2. mar 2014

@bury kdyz ti rupne jedna nit ze 3, tak se ti to rozpare. pokud ze 4, furt to bude drzet. ja trema siju jen kdyz mi stavkuje stroj a pretrhne se mi.. 😅 dela to dost casto, u cervenych a hnedych konu 😀

a prihazuju jednu soupravicku ze vcera, kdyz jsem fotila i zbytek tak se mi zrovna vybila baterka.
po dlouhe dobe neco pro em., nejak mi uz ze vsech hader vyrostla..

palosek
2. mar 2014

@michamicha můj skvělý mobil napsal hovadinu..... Nesila jsem lyzi, ale pyžamo 😀