Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita já právě zase ne... Když je muž doma, tak je mi blbý sedět pořád na netu, takže se hecnu a něco dělám. Když jsem tu úplně sama, tak se musím dost nutit a obvykle se mi to nepodaří 😀 Navíc se často stane, že když jsem tu sama, tak mě rozbolí hlava a celou dobu spím 😠 .
@ucitelka70 ta usi 😉 poslem ti kozu?
@papajka7 jééééé, môžeš aj malú kozičku... aj kožu, to by bolo super...... juuuj, supiiiiii.
@medunka21 krásne..... zipsy krásne vypracované... a ako vidím, už si sa naučila krásne lemovať..... tak dáš dalej vedomosti? a hnedé gate sú softky?
POMOC, baby, ktoré šijete plienky, presnejšie kapsovky. Čo mám robiť, keď potrebujem zošiť suede a PUL, PUL je rubom navrch - vynecháva mi stroj, neviaže nite, nešije to, kĺže po látke. Stratila som dve hodiny času a neskutočne veľa nervov. Skúšala som s kráčajúcom patkou, bez nej, silnejšiu ihlu, šiť cez papier - to trošku pomohlo, ale tam zase nevidím, kadiaľ šijem, takže je to celé v prdeli 😖 😖 😖
@zuzu_epona já tuto kombinaci šiju fakt hodně - ostrá jehla, sued nahoru a kráčející patka a no problém 😉
@crawler Takže PUL dolu - a bude mi to stroj podávať, keď budem mať odspodu tú laminovanú časť PULu? Ihlu mám dať stretch či normálnu?
@ucitelka70 hnede su z elastickej teplakoviny.a hviezdickovu mikinu mi pomohla dokoncit Mitape.lemovanie a zips je jej praca.moje musela vyparat,bo sa mi to prekryvalo,musela by som potom druky davat.chcela som zips a nevedela som sa pohnut.uz viem,ze to treba vystrihnut.a na sivej mikine som sa natrapila.kamka nadomnou sedela,pokial som to neusila poriadne.aj tak je to krive,druha bude uz lepsia 😉
@medunka21 to lemovanie by chcelo riadny tutorial......
@anastazieb ta prtava bodyna jsou boziiii 😵 😵 😵
@medunka21 hezka souprava 😉 😵
@ucitelka70 @papajka7 nie je to az take tazke,pokial viete co a ako.ale radsej raz vidiet,ako nacate dielo potom hodit do kuta.uz by som si na to trufla,ale za vysledok nerucim.Mitape to isti..a je fajn,ked je na koho sa obratit.radsej si to dam od nej vysvetlit,ukazat..ale aspon viem,ako olemovat a nabit potom druky..aj to mam v plane
@medunka21 a kde druky?
@ucitelka70 namiesto zipsu nabit druky..mne sa to tam prekryvalo,preto mi to Mitape dokoncila.bolo to treba viac vystrihnut,aby lemovanie bolo vedla seba.dako mi to neslo do hlavy,akurat tak nervy z toho a mikina v kute..a cez ten zips mali ist este ozdobne putka a gombiky.len ta elasticka teplakovina je tenka,to by chcelo hrubsiu,aby to pekne vyzeralo
Poviem Vám, po tomto víkende mám 100 chutí predať oba stroje a všetky látky poslať do hája. Kopec roboty a brutálne sa nedarí. Akože prebaľovacia podložka PUL + aksamit bolo totálne fiasko a dve a pol hodiny v čudu, kapsovky (a to ich normálne šijem ako nič) neskutočné trápenie. Ku ďalším veciam som sa ani nedostala. Jediné, čo som schopná ušiť, je prsná vložka dokolečka 😢
díky za chválu bundičky, vznikla omylem a už je prodaná a objednávka na další. Kdybyste se chtěly zbavit tyrkys ještěrek, ráda odkoupím...
Poraďte, chtěla bych si ušít svrchňáčky, je možné použít na to fleece ze županu? Mám už jeden návod na šití, ale kdybyste měly nějaký osvědčený, budu za něj ráda, ještě než se pustím do šití. Díky!

@petkasv mě se taky hodně líbí, jsem dneska přemýšlela nad střihem, látek na zkažení tady mám dost, tak se možná pokusím 🙂 ...někdy...