icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
2. mar 2014

@petkasv mě se taky hodně líbí, jsem dneska přemýšlela nad střihem, látek na zkažení tady mám dost, tak se možná pokusím 🙂 ...někdy...

anastazieb
2. mar 2014

@terezita já právě zase ne... Když je muž doma, tak je mi blbý sedět pořád na netu, takže se hecnu a něco dělám. Když jsem tu úplně sama, tak se musím dost nutit a obvykle se mi to nepodaří 😀 Navíc se často stane, že když jsem tu sama, tak mě rozbolí hlava a celou dobu spím 😠 .

anastazieb
2. mar 2014

A nějaké fotky ode mně 😉
Maličký bodýčka a velká dinosauří sada 😀

medunka21
2. mar 2014

jar sa blizi,tak nech je ten moj fesak..

elixia
2. mar 2014

@medunka21 obe supravy krasne🙂 co je to za latku tie hviezdicky prosim ta?

papajka7
2. mar 2014

@ucitelka70 ta usi 😉 poslem ti kozu?

papajka7
2. mar 2014

konecne nieco aj odo mna ,nakrcniky,rychloprdy a mini mei tai 🙂

papajka7
2. mar 2014

@bordino tak ty si sa musela fakt nudit 😀 ,tie capky su dokonale 😵 ,aj bunda prepracovana 😉

ucitelka70
2. mar 2014

@papajka7 jééééé, môžeš aj malú kozičku... aj kožu, to by bolo super...... juuuj, supiiiiii.

ucitelka70
2. mar 2014

@medunka21 krásne..... zipsy krásne vypracované... a ako vidím, už si sa naučila krásne lemovať..... tak dáš dalej vedomosti? a hnedé gate sú softky?

zuzu_epona
2. mar 2014

POMOC, baby, ktoré šijete plienky, presnejšie kapsovky. Čo mám robiť, keď potrebujem zošiť suede a PUL, PUL je rubom navrch - vynecháva mi stroj, neviaže nite, nešije to, kĺže po látke. Stratila som dve hodiny času a neskutočne veľa nervov. Skúšala som s kráčajúcom patkou, bez nej, silnejšiu ihlu, šiť cez papier - to trošku pomohlo, ale tam zase nevidím, kadiaľ šijem, takže je to celé v prdeli 😖 😖 😖

crawler
2. mar 2014

@petkasv taky se mi to líbí a skvěle doladěné cedulky - už je to takové - dodělané či jak to říct - vypadá to prostě moc pěkně 😉 a to máš děkovnou kartičku za nákup nebo údržbu oděvu?

crawler
2. mar 2014

@zuzu_epona já tuto kombinaci šiju fakt hodně - ostrá jehla, sued nahoru a kráčející patka a no problém 😉

petkasv
2. mar 2014

@crawler Díky, je to obojí, už jsem to měla v hlavě dlouho, chtěla jsem si koupit i kleště, ale pak jsem objednávku zrušila a šla do sebe a vyrobila to růčo 😀

medunka21
2. mar 2014

@elixia to je hilco teplakovina od Ally

zuzu_epona
2. mar 2014

@crawler Takže PUL dolu - a bude mi to stroj podávať, keď budem mať odspodu tú laminovanú časť PULu? Ihlu mám dať stretch či normálnu?

medunka21
2. mar 2014

@ucitelka70 hnede su z elastickej teplakoviny.a hviezdickovu mikinu mi pomohla dokoncit Mitape.lemovanie a zips je jej praca.moje musela vyparat,bo sa mi to prekryvalo,musela by som potom druky davat.chcela som zips a nevedela som sa pohnut.uz viem,ze to treba vystrihnut.a na sivej mikine som sa natrapila.kamka nadomnou sedela,pokial som to neusila poriadne.aj tak je to krive,druha bude uz lepsia 😉

papajka7
2. mar 2014

@medunka21 akurat som sa ta isla opytat na to lemovanie 😀 ,vypada to dokonale 😵 ,je fajn mat taku kamosku 😉

danielahe
2. mar 2014

@bordino tyrkys jesterky mam doma, jen cekam jeste na tyrkys soft, abych mohla usit prckovi soupravu, ale na tebe mit 100% nebudu, bunda krasna a capacky taky 🙂

ucitelka70
2. mar 2014

@medunka21 to lemovanie by chcelo riadny tutorial......

danielahe
2. mar 2014

@anastazieb ta prtava bodyna jsou boziiii 😵 😵 😵
@medunka21 hezka souprava 😉 😵

medunka21
2. mar 2014

@ucitelka70 @papajka7 nie je to az take tazke,pokial viete co a ako.ale radsej raz vidiet,ako nacate dielo potom hodit do kuta.uz by som si na to trufla,ale za vysledok nerucim.Mitape to isti..a je fajn,ked je na koho sa obratit.radsej si to dam od nej vysvetlit,ukazat..ale aspon viem,ako olemovat a nabit potom druky..aj to mam v plane

ucitelka70
2. mar 2014

@medunka21 a kde druky?

medunka21
2. mar 2014

@ucitelka70 namiesto zipsu nabit druky..mne sa to tam prekryvalo,preto mi to Mitape dokoncila.bolo to treba viac vystrihnut,aby lemovanie bolo vedla seba.dako mi to neslo do hlavy,akurat tak nervy z toho a mikina v kute..a cez ten zips mali ist este ozdobne putka a gombiky.len ta elasticka teplakovina je tenka,to by chcelo hrubsiu,aby to pekne vyzeralo

zuzu_epona
2. mar 2014

Poviem Vám, po tomto víkende mám 100 chutí predať oba stroje a všetky látky poslať do hája. Kopec roboty a brutálne sa nedarí. Akože prebaľovacia podložka PUL + aksamit bolo totálne fiasko a dve a pol hodiny v čudu, kapsovky (a to ich normálne šijem ako nič) neskutočné trápenie. Ku ďalším veciam som sa ani nedostala. Jediné, čo som schopná ušiť, je prsná vložka dokolečka 😢

elixia
2. mar 2014

@medunka21 no mne by sa tiez hodilo,keby mi niekto ukazal,ako na ten zips, mam uz dlhsie v plane taku mikinu/tricko ale aj hrozu z toho zipsu tam 😠 presne ako pises, lepsie raz vidiet ako sto pokusov a omylov 😀

michamicha
2. mar 2014

Tak první březnová paráda. Žáby se mi původně vůbec nelíbily, ale jsou boží 😵 Jen teda Vojtovi je vel. 104/110 dost velká, tak ho pošleme asi dál...

bordino
2. mar 2014

díky za chválu bundičky, vznikla omylem a už je prodaná a objednávka na další. Kdybyste se chtěly zbavit tyrkys ještěrek, ráda odkoupím...

prapodivna
2. mar 2014

Poraďte, chtěla bych si ušít svrchňáčky, je možné použít na to fleece ze županu? Mám už jeden návod na šití, ale kdybyste měly nějaký osvědčený, budu za něj ráda, ještě než se pustím do šití. Díky!

petkasv
2. mar 2014

@bordino mám tu asi metr 🙂