icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
2. mar 2014

@palosek ja si prave rikala, cim te to ta tva dcerunka zaukolovala.. 😀 😀 😀

lip72
2. mar 2014

@palosek tak na to lyži jsem byla docela zvědavá 😀

petkasv
2. mar 2014

@terezita hezké, takové jemné 😀

palosek
2. mar 2014

@terezita
@lip72 .... A to jen pyžamo..... 😕 😅 😅

petkasv
2. mar 2014

Moje práce, aneb jaro se blíží a hromadí obj. na rifle 😀 škoda jen, že žádný nejsou mojí velikosti, nebo fotit to takto je na prd, protože to fakt nevynikne ☹ a další sloni 😀

sinala
2. mar 2014

@palosek jsem přemýšlela jakou lyži jsi šila 😀

mehlo
2. mar 2014

@petkasv teda to je krása ty rifle!!!!

petkasv
2. mar 2014

@mehlo díky, krása to je na postavě, takhle samotný je to na prdlačku 😀 ve finále by měly vypadat takto http://www.fler.cz/zbozi/dzinove-3-4-turky-4209392 (nechce se mi hledat fotka v PC, tak odkaz ) 😉

bordino
2. mar 2014

sobota bez dětí 😀

bury
2. mar 2014

@bordino - ty capáčky jsou úúúžasný 😵 bunda teda taky 😉

mamata
2. mar 2014

@bordino ahoj, jak to máš prosím pořešené v manžetách rukávů té softshelky, máš uvnitř ještě náplet nebo jen takhle??

bordino
2. mar 2014

@mamata nakonec jen takhle, měl být náplet, ale trochu jsem na něj zapomněla 😅

a_lexa
2. mar 2014

@terezita ty kalhoty jsou nááádherný 😵
@palosek jsem nad tím koumala, co že jsi to šila - pak jsem si řekla, že se určitě někdo zeptá. 😀

bordino
2. mar 2014

@petkasv máš krásný cedulky, to sis nechávala dělat?

a_lexa
2. mar 2014

@petkasv jééé ty rifle jsou božíííí.😵

anastazieb
2. mar 2014

@bordino úžasný 😉 Já když se zbavím dítěte, tak se nikdy nepřinutím dělat něco velkého... Vždycky jen tak něco šolíchám a sedím u počítače 🙄

bordino
2. mar 2014

@anastazieb Já obvykle též 😀

terezita
2. mar 2014

@bordino jak se mi ten jesterkovy soft nelibi, tak v tehle kombinaci je to nadhera! mooc libi! 😵 a to najednou stihnes veci bez deti, co? 😅 ja mam em. na prazdninach, chlapa jsem poslala na hory a zvladla jsem toho usit a pofackovat vic nez za posledni pulrok.. 😅 nasla jsem treba loznici! doted to vypadalo spis jako skladiste, vsude haldy latek (co kdyz je budu zrovna potrebovat, ze.. 😀)
@anastazieb ja musim byt uplne sama. kdyz mam za zadkem chlapa, tak nic neudelam..

stassy
2. mar 2014

@terezita komplet je super! Oboje FM?

bordino
2. mar 2014

Kdo jste chtěly, návod na tu makovou kabelu je na blogu http://recyklujeme.blogspot.cz/2014/02/navod-na...

terezita
2. mar 2014

@stassy jj, vrsek je xolo a spodek aurelia. hele ja jsem ted prolizala strihy a natrefila jsem na strih na balonovou sukni.. nerika ti to neco? 😅

bordino
2. mar 2014

@terezita díky, od tebe to opravdu těší. Hele, my máme taky uklizeno, nikdo neječí.. jako zvykla bych si .-D Akorát prsa hrozí explozí, no zase nepotřebuju push upku 😀

mamata
2. mar 2014

@terezita to znám, zlatý časy když každý druhý víkend makal, teď jen jeden víkend z měsíce

stassy
2. mar 2014

@terezita jj, ten mi rikal pane, ale za ten rok a pul skoro to urcite zapomnel 😀 mely bychom si dat rande, ja mam zase Tvuj strih na kabatek 🙂

terezita
2. mar 2014

@stassy prave ze tam neco jako martinaaaa... martinaaaa septal.. 😀 na kabatek? to zas netusim ja.. doufam, ze ne philippu, tu jsem si v patek objednala, bo jsem ji nikde nemohla najit.. 😅

mahafi
2. mar 2014

@bordino téééda, softka i capáčky kouzelný 😵
@petkasv ty 3ú4 jsou dokonalý... 😵
@terezita hezký kompletek 😵

petkasv
2. mar 2014

@bordino jj graficky to zpracovala @lolelole 🙂 jinak teda sobotu bez dětí tiše závidim, já dva dny dřu na zahradě, teda nejen já, Jirka maká taky a za zády nám lítájí holky, Rozárky premiera venku a je to masakr 😀 dělali jsme terasu a když jsme srovnali krásně terén, nanesli šubruňk a vrstvu písku, srovnali do roviny tak se v tom vyválel čokl, když už uhlídáš děti tak ne psa, šílený 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 ale máme hotovo, po deseti letech máme na zahradě terasu 😀

ucitelka70
2. mar 2014

@papajka7 tieto capačky ked uvidel môj malý vnučik, povedal, že také chce Alex......

petkasv
2. mar 2014

Holky díky za chválu kalhot, děkuju moc 🙂 jsou hrozně pohodlný 🙂 už se těším až na mě nějaký metřík matroše zbyde a ušiju si na léto nové 😀 😀 😀 😀 teda doufám, že ušiju 😀