icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medunka21
2. mar 2014

@elixia tak ten na hviezdickovej som nevidela,ako to robi Mitape.len mi to vysvetlila a dufam,ze som to pochopila spravne.na sivej to bolo hotove umenie.kamka mi to ukazala a potom som to skusala asi 5x,kym bola spokojna a mohla som to sit.problem nastal,ked som zistila,ze tam je maly plac na prisivanie,bo sa to do praveho uhla sije.inak je to jednoduche,len musis presne uhol dat.preto to mam asi aj trochu krive,chcela som to mat rychlo za sebou,bo nemam rada,ked niekto sedi nadomnou a kybycuje

michamicha
2. mar 2014

@petkasv jů, sloni jsou boží, mam je tu taky vytažený a jelikož mám asi 2 metry, tak možná ušiju mum and me, i když teda to asi bude vypadat trochu infantilně 😅

@anastazieb
@terezita jo tak s úklidem, to já musim být doma sama, nebo ideálně starší dítě někde venku s tatínkem nebo prarodičema a mladší spí 2 hodiny, vzbudí se na kojení a znovu spí 😀 jakmile je starší doma, tak nemá smysl uklízet, protože buď začne uklízet to již uklizený (protože má jinou představu o tom, kam to patří) nebo začne dělat bordel 🙄

@bordino ty zateplený botky jsou super, musim je Elišce taky ušít, budou se jí za měsíc hodit, jedem na pár dní na hory (mj. i na svatbu), sice tam asi sníh nebude, ale zima asi ještě jo... Jo a děkuju za balíček, dorazil v pořádku 😉

jancasoch
2. mar 2014

@bordino máš to moc krásný. ...jako obvykle 🙂 Můžeš mi prosím poradit. Chci malému ušít ty capáčky ale mám jen tu tenkou kůži co je na vrchu.muze se to použít na podrážku nebo to musí být nejaká silnější?

stassy
2. mar 2014

@terezita Tusim, ze kabatek je Quinn a o Philippe Ti prozradim, ze tu jsi nemela, takze objednavka bude ok. 😀

alenf
2. mar 2014

Baby kde sa da kupit ten jasterkovy soft?

kusepa
2. mar 2014

Můžete mi prozradit, jaký je rozdíl mezi typy látek: interlock x jersey? Je to jako jednolíc x oboulíc?

betelgeuzz
2. mar 2014

Máte tady krásný látky, jakým způsobem je kupujete? předpokládám, že přes net. Já jsem byla zvyklá vybrat si, co chci ušít, a pak jsem si šla vybrat látku do obchodu. Tak to ale asi neděláte, to by se s poštovným moc nevyplatilo. Takže vezmete třeba metr od několika látek a pak vymýšlíte, co z toho?

bordino
2. mar 2014

@petkasv tak jestli nepotřebuješ, adoptuju 🙂

zuzka72
2. mar 2014

Holky prosím, jak se přesně jmenuje ten šicí časopis "octobre" ????

elixia
2. mar 2014

Moj heroicky vykon za posledne 3 tyzdne 😀 Konecne som sa odvazila strihnut do tucniakov...Rifle su recy z mojich, zadne vrecka su povodne,len vyparane a znova prisite, predne som psychicky nezvladla 😝
Pokusala som sa o vodoznak, ale ja som v tomto beznadejne natvrdla, neviem,ako na to 😖

bordino
2. mar 2014

@jancasoch to se obávám, že by se prodřelo... kup tady, měl by ti stačit i ten 20x20 cm za 9,-, s pánem se dá skvěle dohodnout, kůže je dobrá, i když zespoda dost chlupatá (což ale na podrážku je ideál)
http://www.fler.cz/hajtom

laeela
2. mar 2014

@zuzka72 Ottobre

laeela
2. mar 2014

@betelgeuzz látky nejvíc na netu, a asi to každá má různě, někdo kupuje na konkrétní předem promyšlené projekty, někdo "syslí" a pak šije.

daisyr
2. mar 2014

@prapodivna fleece může jakýkoliv, záleží snad jen na tloušťce - čím silnější, tím ti hned neprovlhnou, taková ta normální tloušťka (teď nevím, ale asi kolem 230g/m) se dává v dvojité vrstvě. Jinak střihy zkus na ekozahrada.blog.cz

@anastazieb krásné
@ vše moc hezké, softí bundičku v této kombinaci, vlastně možná ještě s černou také hodlám šít, jen nevím kdy 😀 ještěrky ještě mám, ale neprodám, mám jen půl metříku 😉 A teda capáčky jsou krásné, koukám, že jsi si s nimi vyhrála
@petkasv vše také krásné a cedulky nemají chybu 😉

@alenf ještěrky jsou od mamadora.cz

@betelgeuzz úplety většinou z netu, v běžných látkách moc k sehnání nejsou, je spousta e-shopů, např. batani, mechulka, sijemdetem, unuodesign apod. A určitě je lepší vědět, co chceš ušít a pak nakoupit, ale samozřejmě, když chceš využít poštovného, tak toho koupit rovnou více, ne např. jen na jedno tričko 😉 Jinak spousta holek nakoupí látky dopředu do zásoby a pak šije 🙂

zuzka72
2. mar 2014

@laeela děkuji moc 🙂

arlette
2. mar 2014

@caramilla @a_lexa @crawler @koki_melo děkuju vám i ostatním za komplimenty, ani nevím, co s tolika chválou dělat 😀
@michamicha krásné bodýčka 😵
@petkasv ryflíky jsou parádní! a pěkné cedulky 🙂
@bordino krása, jak ještěrky, tak capáčky 🙂
@anastazieb krása
@medunka21 parádné soupravy

no, jaro za dveřma a já zjistila, že nejen, že nemají moje děti žádné boty, ale hlavně nemají co na sebe! tož asi v následujících dnech zavařím mašinu 😀

zuzkasim
2. mar 2014

Měla jsem teď 2 týdny pauzu se šitím, po horách jaksi nebyla chuť, až dnes mě správka pro kamarádku donutila (má si pro to zítra přijít). Když už jsem byla v tom, ušila jsem synkovi slíbené tričko, vyzkouší ho hned zítra do školy. A zjištění, na vel. 122 už nestačí půl metru úpletu, mám obavy, že už bude tak tak, uvidíme.

daisyr
2. mar 2014

@zuzkasim krásné! jinak já mám 0,5m teď na vel. 104 a počítám, že na vel 110 to ještě půjde a pak už ne... myslím půl metru před vysrážením, takže nějakých 47 cm 🙂

michamicha
2. mar 2014

@daisyr já šila dneska v.110 a půl metru po vysrážení nestačilo ☹, ale hodně záleží na střihu 😉

michamicha
2. mar 2014

@zuzkasim a fotbalisty musim ušít do zítra místo těch žab 😀 jinak se mnou Vojta nebude mluvit 😀

olivka84
3. mar 2014

@medunka21 krasne a tie detaili 😵 sikulka si

crawler
3. mar 2014

@zuzu_epona já šiju strečovou,ale každopádně ji často měním,protože jakmile jsem jí tam měla dýl,tak se otupila a přestala provazovat, jinak ano,když je PUL na zoubkách, tak stroj podává 😉

jancasoch
3. mar 2014

@bordino moc díky za radu. A ještě se zeptám nosí Jolanka takovéhle botky ve školce nebo tam trvají na klasických bačkůrkách, případně máte s tím někdo zkušenost? Mohou mít děti ve školce tyto capáčky?

terezita
3. mar 2014

@stassy quinn? haha.. tak to jsem si ho taky objednala nekdy loni znovu. philippu jsem si prave pak brala, bo jsem podle ni zacla sit na prodej.. nekde jsem ji zkratka zahrabala.. jeste mi chybi jedny miminci strihy, ale to vuuuubec netusim, u koho skoncily.. 😀
@kusepa interlock je silnejsi, mel by to byt oboulic. jersey je jednolic.
@jancasoch u nas vylozene zakazane nejsou (zakazane jsou nazouvaky a crocsy), takze by to asi proslo. jen mi prijde, ze se v nich musi za cely den desne potit nohy.. u nas stejne decka nejvic litaji bosky.. 🙂

petkasv
3. mar 2014

@bordino píšu IP

papajka7
3. mar 2014

@jancasoch moj Dali ich, nosi a super 😉 lutujem,ze starsiemu som kupovala normalne papuce,ved ked kazdy tam mal take 😝 ,a az na konci roka,ked ich doniesol domou som zistila,ze mu cely rok vypadavali 😠 ,nic nepovedal 😕

stassy
3. mar 2014

@terezia Tak miminci mam mozna taky.. *stydim,stydim* A jestli Quinna mas jeste jednou, tak ze bych si ho od Tebe odkoupila? at to nemas diky zaseknuti u me dvakrat.. 😉

petkasv
3. mar 2014

@kusepa rozdíl je v gramáži, pružení a způsobu tkaní. jersey je úplet, měl by být pružný ve všech směrech, interlock je pružný v jednom směru, oboulíc a jednolíc je jasný 😉 všechny typy těchto tkanin jsou vhodné na trika, legíny, interlock nebude tak pružný a na legínách se vytahá, ale na trika je to super, když kupuješ nějakou látku tak u ní je uvedeno jakou má gramáž 😉

a_lexa
3. mar 2014

Holky, prosím nemáte některá ten ještěrkový soft v té tmavomodré? Nebo nemáte z něho některá něco ušité? Zajímalo by mě jak vypadá v reálu, nebo v ploše. Kdyžtak prosím foto. 🙂

petkasv
3. mar 2014

@a_lexa myslím, že modrý se netiskl, protože nenasbírala minima, ale fakt si nejsem jistá 😉