icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
3. mar 2014

mám svou reklamu, já jsem též Machatá http://www.tvspoty.cz/t-mobile-lucinka-domlouva...

jancasoch
3. mar 2014

@katka82 ušij mu k tomu ještě nákrčník a je to 😀

katka82
3. mar 2014

@jancasoch jj něco mu k tomu ještě udělám 😉 😀 😀 jo a děkuju moc za odkaz na mlejn 😵 přemluvím muže a uděláme si někdy výlet 😎

ucitelka70
3. mar 2014

@katka82 riadne akčný....... ešteže chalani nebehali po ňom autami.... 😉

katka82
3. mar 2014

@ucitelka70 😀 😀 no oni si zrovna stavěli,ale mít v ruce autíčka tak po něm určo budou jezdit 😀 😀

ucitelka70
3. mar 2014

@katka82 vybudovali z neho aspoň nadjazd..... a vesta pekná..... tá oranžová to pekne rozjasnila

allymally
3. mar 2014

Ahoj holky, moc moc Vám děkujeme 🙂 aj mi slzy tekly 😉 už jeden kapesník padl, ale naštěstí se slzami štěstí 🙂 Už jsme doma, tak se začínáme zžívat s denním režimem a bez servisu nemocnice 🙂 k tomu budeme mít tatínka nějaký čas doma, ale se zlomeným palcem na levé ruce, ale zase bude doma. Nestíhám Vás dočítat, nakecáte toho fakt hodně 😀 občas nakouknu, ale teď musíme ještě trénovat kojení, které prckovi moc nejde. Je trošku víc lenivý, to bráška byl jiná přísavka 😀 Mějte se a opatrujte. Těhulím přeji krásné poslední dny a rychlý porod. Budu nahlížet na zprávičky o dalších přírůstcích 😉 Zatím se loučím

caramilla
3. mar 2014

@allymally tak ať vám jde to přísavkování dobře 😉

danielahe
3. mar 2014

@allymally at se brzo malej rozkoji a brzo se zjijete na vybornou 😉 🙂

sinala
3. mar 2014

@katka82 vesta opravdu supr

sinala
3. mar 2014

@katka82 ale já si myslím, že stačí, že tam s nimi byl 😀 😀 😀

barcav
3. mar 2014

@katka82 děkuji 🙂

katka82
3. mar 2014

@sinala díky 😉 jinak jj oni ho chvilku i opečovávali a kterýmu chlapovi by se to nelíbilo 😉 😀

katka82
3. mar 2014
paulittav
3. mar 2014

Ahoj maminky, tak nějak mi to nedalo a plánuji si zkusit ušít nějaký plínečky.... Chtěla jsem vás poprosit, odkud čerpáte inspirace na střihy??? Hledala jsem na internetu, zkoušela procházet i tuto diskuzi, ale jste táááák strašně ukecaný, že jsem toho moc neobjevila... :o) Moc vám děkuji za odpovědi :o)

petkasv
3. mar 2014

@paulittav mrkni na ekozahrada.blog.cz Peť tam má střihy na plínky 😉

paulittav
3. mar 2014

@petkasv děkuju moc :o)

kveta007
3. mar 2014

Chystám se na šití tréninkových kalhotek a la Bamboolik (GroVia)a chtěla bych se zeptat, nemáte některá střih? S lemovací gumičkou nekamarádím, tak tenhle typ mi přišel, že bych ji nemusela potřebovat. Nebo jestli máte typ na nějaké jiné? Chci je ušít z PULu a přicvakávat savá jádra. Díky za tipy.

eriqe
3. mar 2014

@allymally gratulujem k drobcekovi, nech sa rychlo zzijete, uzivajte si tieto prve zazracne chvile 😵 aaach,

bordino
3. mar 2014

@jancasoch u nás ve školce capáčky nedovolují. Jinde ano ( v Montesorri). Má je na doma, u babiček, do školky jsem holt koupila Fare (všechno ostatní jí padá z nohy)

daisyr
3. mar 2014

@a_lexa tm. modrý soft s ještěrkami není, je to už hodně tmavá, takže by to nebylo vidět, barvy jsou jen ty, co má na stránkách mamadora. nakukuji, tak snad nepíši duplicitně s někým jiným 😉
teď koukám, tu modrou, co tam má, to je podobný odstín, jak je modrý letní soft, pokud máš

snowwitch
3. mar 2014

@bulinka játady kousek fialového foté mám z Dadky, ale je to tak na jeden slintáček, maximálně 2

snowwitch
3. mar 2014

@allymally Gratuluju k miminku. Přeji, ať se co nejdříve rozkojí a vy si můžete užívat vzájemnou blízkost.

jieff
3. mar 2014

vrátili jsme se z hor (sníh jsme nějaký i našli, ale moc zimní dovolená to nebyla). Byly jste hodně plodný🙂 Pročíst asi nestihnu, ale pár fotek mi v hlavě utkvělo, hlavně ta krásné pletená šálka od @laeela (možná proto, že jsem ted po dlouhé době taky pletla...a rozhodně ne tak krásně!)
Taky fotka @arlette, jsi kočka! A dovedu si představit, že i bez líčidel😉
Moc gratuluju novopečeným maminkám @allymally a @zikie. Co nejpříjemnější sžívání holky!

snowwitch
3. mar 2014

@bulinka nevím, jak dát fotku do páv, tak tady...

snowwitch
3. mar 2014
michamicha
3. mar 2014

V noci jsem jí konečně došila 🙂 a ráno jsem kvůli ní zaspala doktora 😀 plus ještě fotbalistický triko místo těch žab, co jsou Vojtovi velký 🙂

arlette
3. mar 2014

@barcav krásné 😵

k přezuvkám do školky - u nás taky musí být pevná obuv a já to teda schvaluju jak z hlediska bezpečnosti tak z hlediska zdravotního. Myslím, že když dítko v té papučce stráví půl dne, tak by měla být kvalitní. Já kupuju děckám papučky tady http://www.rep-zl.eshop-zdarma.cz/index.php?cat... Ve vnitř jsou pěkně tvarované a jsme s nima velice spokojení.
@petkasv ty jsi učetelka v mš?