icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkula
3. mar 2014

@arlette mají hezké ceny 😀

mahafi
3. mar 2014

@petkula @arlette taky jsem koukala... takové lidové 😀

anastazieb
3. mar 2014

@arlette tak ono je otázka, co je kvalitní obuv 😀 Já třeba uvnitř tvarovanou za kvalitní nepovažuju... 😀

arlette
3. mar 2014

@mahafi @petkula no to jsem si ani nevšimla a já blbec za ně dávala 150,- Kč! 😀

petkasv
3. mar 2014

@arlette já jsem toho víc 😀 mám VŠ - učitelství pro první stupeň, učila jsem asi pět let, pak jsem šla učit do školky a jsem u postižených dětí 😉 (mezi tím jsem si na MD dodělala na VŠ speciální pedagogiku 😀 ty jo už to je rok 😀 )

paulittav
3. mar 2014

A ještě budu mít jeden dotaz, kde pořizujete látky na šití plínek, kromě web. stránek sijemdetem.cz???? :o)

petkasv
3. mar 2014

@paulittav unuodesing.cz tam je taky všechno 😉

mahafi
3. mar 2014

@arlette vidíš... jsi mohla ušetřit na látky.... 😀

terezita
3. mar 2014

@jancasoch tak ty s tou gumou bych diteti ani na nohu nedala.. 😝 ja kupuju nejake polske, co maj diry v podrazce, aby vetraly. a drzim palce, aby vas vzali!
@bulinka ja mam z sijeme detem fialove bambusove frote 😉

barcav
3. mar 2014

@arlette děkuji

ke školkové obuvi - nevím přesně jak to mají u nás ve školce, ale všichni mají klasické bačkůrky,
jediný náš Maxík má díky vysokému nártu sandálky ( žirafa - jiné nekupuji ) 🙂

ucitelka70
3. mar 2014

@petkasv ty mi asi vieš dať odbornú odpoved na môj dotaz, čo som dávala minule, ako správne má malé dieťa uchopiť tie mini nožničky, aby si osvojili dobrý návyk... ja som dávala palec a prostredníček a ukazovák pod čepeľ, ale že či je to správne?

dulkagabulka
3. mar 2014

moja prvá hacka, zatiaľ je v nej bábika 😀

anastazieb
3. mar 2014

@ucitelka70 já bych řekla, že správně je palec nahoru a dolů ukazováček a prostředníček.

petkasv
3. mar 2014

@ucitelka70 správně by měl být palec a ukazováček a prostředníček jistí - u malý nůžek a u malých dětí, později pokud se očka nůžek zvětšují se používá současně ukazováček a prostředníček 😉

petkasv
3. mar 2014

@anastazieb palec je vždy nahoře, nikdy nesmí být ve spodním očku, to snad ani nelze 😉

anfei
3. mar 2014

Když tu není člověk každý den, dá to pěknou fušku vás dočíst 😀 Jsem o víkendu konečně dodělala pro sebe tašku a jinak jsem dělala dort na oslavičku - děsně to letí ☹ Inspirace na dort je z webu, ale šlo to krásně 🙂

ucitelka70
3. mar 2014

@anfei úžasné

anastazieb
3. mar 2014

@petkasv však píšu, palec nahoře 😉 Teď jsem si zkusila malé nůžky a dávám dolů prostředníček a ukazováčkem jistím. Do velkých strkám ukazováček i prostředníček.

crawler
3. mar 2014

@anfei nááádhera 😵 a gratulace 😵

crawler
3. mar 2014

@barcav krááásný 😵😵😵

crawler
3. mar 2014

já jen přihodím,co jsem zpachtila včera...konečně jsem se naučila fakt dobře obšívat tlusté vložky na noc - ten pul v kombinaci s větším množstvím pružných látek mi dělal problém, ale dá se to pokořit...uf 🙄

semy.cz
3. mar 2014

ahoj holky 🙂
jdu pro radu..budu v brzké době šít softku pro syna, vel. cca 110...nemáte někdo nějaký šikovný střih?
ještě jsem žádnou nedělala, tak to bude premiéra a nerada bych jí zkazila.... díííky 🙂

crawler
3. mar 2014

@semy.cz v ottobre je spousta střihů na bundy a pokud nemáš,tak kup střih u caramilly 😉

semy.cz
3. mar 2014

@crawler zrovna koukám na stránky Caramilly, tak asi využiju její 🙂 díky 🙂

sinala
3. mar 2014

@barcav jen žirafa není ortopedická nezávadnost, pouze zdravotní

palosek
3. mar 2014

Ahoj, tak vkládám to jednoduché "lyží"...pyžámko 😀 😀 😀 Nic zvláštního, ale hajá se prý v něm skvěle 😀 😀 😀

danielahe
3. mar 2014

@paulittav jeste muzes zkusit detivbavlnke.sk

lip72
3. mar 2014

@palosek Jééé, krásné 🙂

palosek
3. mar 2014

A dárečky pro neteř..... Flís mikča ala nebraska střih danai...Tento střih nejspíš nikdy více, škoda peněz....vel je 110/116 a je mega o nízkém usazení kapuce nemluvě 😝 , ale to se tu už psalo, moje chyba, měla jsem s tím počítat 😅 😅 😅 ..... Triko s její oblíbenou "Bezzzubkou".....To si na oslavě vyzkoušela a už nesundala 😀 😀 😀 😀 Jinak dočtu postupně...musím dohnat spánkový deficit 😀 Jo a dortík....mé sestry 😉

anastazieb
3. mar 2014

@crawler teda ty vložky jsou super vychytaný 😉 Kam se na to hrabou moje prastarý Popolinky a Imse vimse :D