icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
4. mar 2014

@anfei nádherná taška i dort 😵
@palosek dortík je moc krásnej 😵 a mooc pěkné tričko 😉

crawler
4. mar 2014

@sinala no fakt úplně suprový,já měla dřív problém u komerčních, že nebyly dost dlouhý a právě to zadní rozšíření je super, takže to neschytává spodní prádlo,jen mě vytočilo,že jsem mimo světlého bamb. aksamitu koupila na šd i sametově hnědý a normálně po 1.vyprání tam jsou rezatý fleky - barva pryč 😎 😠 a teď nevím co s tím,když jsem látku vysrážela, tak ok,ale teď po praní použité vložky to udělalo tohle, naštěstí jsem z toho tmavého neušila ještě žádnou na prodej,ale co mám dělat s tím zbylým metrem? 😠

mamata
4. mar 2014

@crawler aspoň to holkám napiš, ať o tom vědí

petkula
4. mar 2014

@a_lexa já až toto zvládnu, tak budu taky šťastná jak blecha 😉 Máš to moc hezké.

crawler
4. mar 2014

@mamata to jo,já to i nafotím, třeba mi dají adekvátní slevu,nakupuji často a nemám nikdy problém...☹

barcav
4. mar 2014

@palosek na zdi je klasická barva interiérová - to čím jsme pře lety vymalovali, zelená a hnědá je het color akrylátová tonovací barva a zbytek tempery 🙂 nevím jestli jsi koukala, víc fotek mám v albu 🙂

sinala
4. mar 2014

@crawler to mi děla tm. zelený aksamit....to už můžeš dát jen dovnitř, jako savou vrstvu nebo na látkové ubrousky, tam mi to nedělá

diapozitiv01
4. mar 2014

Tak konecne po dlhsej dobe aj nieco odo mna, softshellova suprava a la havinko 🙂
- bunda strih philippa, je nam ale trosku siroka
- gate strih Caramilla s upravovanym sedom a navyse trackami

alenf
4. mar 2014

Dačo odo mňa🙂-dámske teplejšie tepláky s aplikáciami-skúšala som ako sa šijú🙂.

katka82
4. mar 2014

@diapozitiv01 😲 krááásná soupravička 😵 😵
@alenf perfektní 😵

jitu22
4. mar 2014

@crawler ty barevné aksamity jsou některé pitomé, však jsem Ti už dřív psala, že se mi takhle změnil fialkový, někomu zas tmavě modrý... 😠 Mě takhle štve metr PULu, o kterém vím, že se za pár týdnů odlaminuje, ale reklamovat ho nemůžu, protože zatím je OK. Ovšem použít ho nelze 😠

arlette
4. mar 2014

@a_lexa souprava je super! 🙂
@diapozitiv01 krásný komplet 😉

caramilla
4. mar 2014

Přípravy v plném proudu 😀

zuzkasim
4. mar 2014

@jitu22 A šila jsi z toho konkrétního kousku PULu? Není to tak dlouho, co jste psaly, že se odlepuje jahůdkový PUL, mám z něj kupovanou kapsovku, tak jsem ji začala víc sledovat. Používám stále dokola už 5 měsíců, samozřejmě pravidelně peru v pračce a zatím drží dobře, ani neprotéká.

caramilla
4. mar 2014

@anfei Ty brďo, to fakt nedávám, ten dort! Ten je fakt úplně neskutečnej. Já jsem se pokoušela letos taky o Krtečka, ale byly to takové ošklivé napodobeniny, ty to máš tak hezké! 😵 😵 😵 😵 😵 Já nechápu, jak ti to drží, mě ty uši třeba u zajíce furt padaly ☹
A taška taky úplně úžasná!

mehlo
4. mar 2014

@arlette hm tak u nás se slaví narozeniny dneska, ale dort nebude. Až od babiček a to nevím kdy bude oslava.

daisyr
4. mar 2014

@a_lexa hezké, a ty proužky musela být otročina hezky spárovat. Mám to stejně, mám radost i z obyč. tepláků 😉

daisyr
4. mar 2014

@jitu22 a když ho třeba párkát vypereš, myslím ten PUL, neodlepí se? abys mohla reklamovat...

arlette
4. mar 2014

@mehlo tak všechno nejlepší! 🙂

anastazieb
4. mar 2014

@caramilla krása!!!!

kamishek
4. mar 2014

@caramilla ty jo, ty máš v zásobě tak krásné látky, to je nádhera na to koukat 😵

ucitelka70
4. mar 2014

@diapozitiv01 pekná, už som na FB obzerala...... pekne si ušila

ucitelka70
4. mar 2014

@alenf a prezraď pointu tej aplikácie 😉

alenf
4. mar 2014

@ucitelka70 tiež neviem,to je na želanie,možno dievčina ľúúúbi čokoladku🙂

kaculev
4. mar 2014

ahoj holky, prosím o radu - ráda bych synovi ušila na jaro plátěnou bundu s podšívkou, ale nevím, kde sehnat pevnější plátno (nějaké veselejší barvy). Hodí se na to kepr? Nebo jste některá zkoušela na něco podobného použít i bavlněné plátno běžné gramáže?

mehlo
4. mar 2014

@arlette děkuji. Petulka

terezita
4. mar 2014

@betelgeuzz no ten rub jedne latky, na ktere mas strih nakresleny, obtisknes na rub vedle, aby sis usetrila praci s malovanim.. ona ta krida na tom flisu na softshellu moc nedrzi, takze se bez problemu krasne obtiskne 🙂

zuzkasim
4. mar 2014

@kaculev Obyč. bavlněné plátno určitě ne, je teňounké, to tak na kraťásky, košili. Kepr bych taky nepovažovala za iedální materiál, u nás se teda navíc prodává spíš jen ve tmavých odstínech, ten je tak na kalhoty, na bundičku by to chtělo něco tenšího a při tom pevného. Asi bych zašla do metráže, osahala a poradila se s prodavačkama, naštěstí v těchto obchodech bývají v 90% případů opravdu poučené a ví, co prodávají, dokáží poradit i se spotřebou atd.

jajkaz
4. mar 2014

@diapozitiv01 Krásný komplet 😵 Prosím tě, kde bych mohla sehnat ten střih na bundu? Je (aspoň se mi zdá) jednoduchá a přitom moc pěkná 😉 Ale potřebovala bych tak 110.

kaculev
4. mar 2014

@zuzkasim Díky, asi je fakt nejlepší si ta plátna osahat - tak zkusím obejít prodejny.