Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala no fakt úplně suprový,já měla dřív problém u komerčních, že nebyly dost dlouhý a právě to zadní rozšíření je super, takže to neschytává spodní prádlo,jen mě vytočilo,že jsem mimo světlého bamb. aksamitu koupila na šd i sametově hnědý a normálně po 1.vyprání tam jsou rezatý fleky - barva pryč 😎 😠 a teď nevím co s tím,když jsem látku vysrážela, tak ok,ale teď po praní použité vložky to udělalo tohle, naštěstí jsem z toho tmavého neušila ještě žádnou na prodej,ale co mám dělat s tím zbylým metrem? 😠
@diapozitiv01 😲 krááásná soupravička 😵 😵
@alenf perfektní 😵
@a_lexa souprava je super! 🙂
@diapozitiv01 krásný komplet 😉
@jitu22 A šila jsi z toho konkrétního kousku PULu? Není to tak dlouho, co jste psaly, že se odlepuje jahůdkový PUL, mám z něj kupovanou kapsovku, tak jsem ji začala víc sledovat. Používám stále dokola už 5 měsíců, samozřejmě pravidelně peru v pračce a zatím drží dobře, ani neprotéká.
@anfei Ty brďo, to fakt nedávám, ten dort! Ten je fakt úplně neskutečnej. Já jsem se pokoušela letos taky o Krtečka, ale byly to takové ošklivé napodobeniny, ty to máš tak hezké! 😵 😵 😵 😵 😵 Já nechápu, jak ti to drží, mě ty uši třeba u zajíce furt padaly ☹
A taška taky úplně úžasná!
@caramilla krása!!!!
@diapozitiv01 pekná, už som na FB obzerala...... pekne si ušila
@alenf a prezraď pointu tej aplikácie 😉
@ucitelka70 tiež neviem,to je na želanie,možno dievčina ľúúúbi čokoladku🙂
ahoj holky, prosím o radu - ráda bych synovi ušila na jaro plátěnou bundu s podšívkou, ale nevím, kde sehnat pevnější plátno (nějaké veselejší barvy). Hodí se na to kepr? Nebo jste některá zkoušela na něco podobného použít i bavlněné plátno běžné gramáže?
@betelgeuzz no ten rub jedne latky, na ktere mas strih nakresleny, obtisknes na rub vedle, aby sis usetrila praci s malovanim.. ona ta krida na tom flisu na softshellu moc nedrzi, takze se bez problemu krasne obtiskne 🙂
@kaculev Obyč. bavlněné plátno určitě ne, je teňounké, to tak na kraťásky, košili. Kepr bych taky nepovažovala za iedální materiál, u nás se teda navíc prodává spíš jen ve tmavých odstínech, ten je tak na kalhoty, na bundičku by to chtělo něco tenšího a při tom pevného. Asi bych zašla do metráže, osahala a poradila se s prodavačkama, naštěstí v těchto obchodech bývají v 90% případů opravdu poučené a ví, co prodávají, dokáží poradit i se spotřebou atd.
@diapozitiv01 Krásný komplet 😵 Prosím tě, kde bych mohla sehnat ten střih na bundu? Je (aspoň se mi zdá) jednoduchá a přitom moc pěkná 😉 Ale potřebovala bych tak 110.

@anfei nádherná taška i dort 😵
@palosek dortík je moc krásnej 😵 a mooc pěkné tričko 😉