icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

betelgeuzz
4. mar 2014

@terezita takový razítko 😀 dobrý nápad 😀

diapozitiv01
4. mar 2014

@jajkaz
Je to presne tento strih z Farbenmixu
http://www.farbenmix.de/joomla25/index.php/en/m...
Velkosti od 86-170, ja som robila najmensiu 86/92

elixia
4. mar 2014

@a_lexa krasna supravka, ja mam tyrkysovu pruzkovanu a este som nevymyslela,co s nou 🙂 co je to za strih na mikinu?

petkasv
4. mar 2014

@ucitelka70 dneska jsem byla v práci a řešila ty nůžky, a správně to je jakkoliv, ale palec musí být v horním očku, a je jedno jestli tam má dítě prostředníček a ukazováček, nebo jenom ukazováček, pokud má dítě jenom ukazováček, zabírá celou vahou na to stříhání ten ukazováček, pokud, ale dítě má prostředníček v očku a ukazováček venku tak zabírají tyto dva prsty a rozloží se tlak a zabírá se větší sílou 🙂 takže návyk hlídej jenom to aby měl palec v horním očku, a zbytek je už na tom jak velká jsou očka na nůžkách a jaké prsty si malý zvolí, dneska jsem pozorovala Bětku a má to tak že prostředníček v očku a ukazováčkem si pomáhá 😉

a_lexa
4. mar 2014

@elixia Děkuji - je to podle Ott.3/2010 č. 16 - maximálně zjednodušeno. 😉

ucitelka70
4. mar 2014

OT..... čo poviete na parný čistič? má niekto a aké sú recenzie?

koki_melo
4. mar 2014

@petkasv u nás zatím stříháme obouruč, ale zase spolehlivě rozstříháme mámě právě došitý tričko, skrz naskrz.

Teď to půjde ale o něco hůř, protože ač měl táta přísný zákaz používat šicí nůžky, tak si s nimi vystřihal břity na holení z plastové krabičky a nové fiskars jsou pěkně na h.....ouby.
Tohle prostě nikde nepochopím...čtvery nůžky v šuplíku a on sprzní jedny jediné, které jsou přísně hájené...

zuzkasim
4. mar 2014

@koki_melo Tohle zamrzí. Naštěstí manželova maminka je kadeřnice, tak už z domu měl tušení, že ne všema nůžkama, které doma najde, může stříhat, co ho napadne. Pravda, musela jsem mu ukázat, na které mi opravdu sahat nesmí a jakž takž to dodržuje. Ale mám štěstí, že když se nůžky ztupí (když si je náhodou půjčí), tak mi je jako ostřič nástrojů taky nabrousí🙂

petkasv
4. mar 2014

@ucitelka70 my dostali k vánocům, zatím jsem spokojená, okna s ním jdou krásně, koupelna, jirka s tím čistil disky na auto a dobrý akorát je to hrozný kravál 😀

@koki_melo, @zuzkasim tak já mám šicí nůžky úplně jinde, kam manžel ani děti nelezou 😀

katka82
4. mar 2014

@koki_melo tak to fakt nasejří 🙄

katka82
4. mar 2014

@petkasv taky mam střihací nůžky schované 😉 ty jsou prostě hájený a nikdo jiný k nim nemá přístup 😀

koki_melo
4. mar 2014

@petkasv @katka82 ...tak já jsem měla dojem, že stačí říct, že je prostě brát nesmí...no holt nestačilo. Asi je budu schovávat na záchodě, když ho neodradí hrabání se v šicí skříni 😠 . Ale myslím, že víkendové dusno bylo dost otravné na to, aby to někdy ještě zopakoval...

katka82
4. mar 2014

@koki_melo tak to by si už mohl zapamatovat 😉 😀

zuzu_epona
4. mar 2014

Niečo málo odo mňa: netradičné body veľkosti 110, bambusové legíno-tepláčky a polodupačky. Plienky, čo som sa s nimi natrápila, som došila včera o pol tretej v noci, už som nemala silu to fotiť.

danielahe
4. mar 2014

@a_lexa super souprava 😉
@saaralota taky picham spendlik do softu 😀

kamishek
4. mar 2014

@koki_melo no ty kráso, tak to fakt potěší 🙄 ale určitě půjdou znovu nabrousit, ne?

crawler
4. mar 2014

@zuzu_epona všechno moc moc hezký 😵

sinala
4. mar 2014

@koki_melo ale to musíš mít šicí nůžky schované 😀

elixia
4. mar 2014

@koki_melo my sme sa kvoli nozniciam takmer rozviedli, tiez ma prisny zakaz...raz cosi isiel strihat, uz neviem co,ale dobehol s mojimi noznicami 😠 som mu ich vytrhla z ruky, ze ved mame doma aspon 20 inych, on vraj ine nenasiel a ze co robim cirkus,ci som normalna....no hroza, ticha domacnost bola kvoli nozniciam 😀

zuzu_epona
4. mar 2014

@crawler Ďakujem. Len tie plienky... Nakoniec bol problém v niti, manžel mi natočil úplne spomalené video šitia na foťák, ako sa správa ihla a tam sme videli, že to vynecháva steh, keď je maličký uzlík na nitke. Keby som ako prvú vymenila niť, tak by to bolo veselšie celé 😒

terezita
4. mar 2014

@koki_melo tak ja mam sici nuzky v sicim koutku a kdyz jsem ten nemela, tak v sici krabici. na sici veci mi tu nikdo sahat nesmi! 😅 a nuzky na vlasy mam v supliku s kapesnikama atp., aby je nahodou nepouzivali na normos strihani.. 😝

danielahe
4. mar 2014

@zuzu_epona moc pekne,hlavne to bodycko 🙂

jajkaz
4. mar 2014

@diapozitiv01 Děkuji 🙂 Ještě prosím, jak ten střih udělat? Vidím jen obrázkový postup, ale nemůžu najít ten samotný střih. Nebo to musím nějak objednat?

diapozitiv01
4. mar 2014

@jajkaz
Joj to musis objednat...
Strih na bundu ma aj Caramilla na blogu, tiez treba kupit, len neviem ci je tam aj 110.

Ak zhanas nejaku zadara s tym ti nepomozem, vacsinou zlozitejsie veci su neni free dostupne..
Mozno baby poradia viac.

argo1
4. mar 2014

@a_lexa Krásná mikča s gaťama... výpadá fakt skvěle. co já bych dala za to aby tak vypadala moje první mikina... supr 🙂

jajkaz
4. mar 2014

@diapozitiv01 Našla jsem v dětské burdě podobnou bundičku, tak snad se mi to podaří upravit 🙂 Bude to teda jen šusťákovka, ale shodou okolností také zelenkavá se šedou. Nevadilo by ti, kdybych udělala stejnou barevnou kombinaci? Moc se mi to líbí.

diapozitiv01
4. mar 2014

@jajkaz
Derzim palce, daj potom foto.
Jasne ze nevadilo nemam nato patent a ide aj o to ze sa inspirujeme navzajom a "pajcujeme" len tak fici 🙂)

jajkaz
4. mar 2014

@diapozitiv01 😉 Jen to s tou fotkou nebude hned 😅 Bude to moje první bundička a také záleží, jak dětičky dovolí (budou spinkat a nechají mě šít 😉)

caramilla
4. mar 2014

@kaculev Jako mozna dobry pevny a prijemny by byl bavlneny saten, napr Amy Butler vzory. Ale to je tak vysoka cena, ze nejak nevim, zda na podsivku to neni skoda 😀

koki_melo
4. mar 2014

Holky, víte, že jsem šička začátečnice, takže jsem udělala tu začátečnickou chybu a důvěřovala jsem chlapovi, že ty nůžky do ruk nevezme...no jak jsem stará, tak jsem....😀.
Musím najít nějakou brusírnu v Praze.