Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ušila jsem mojí milé tchýni noční košile k narozeninám. Sama si vymyslela jak je chce - tak jsem se musela poprat s lemováním na čtvrtiny. O malé překvapení se postaraly děti...malé ulepené ručičky mají přeci babičky nejradši ne? 🙂 Na blog to dám až po předání, přecijen tam babi občas nakoukne, tak jsem tam jen nafotila jak jsem lemovala spodní lem. http://od-ji.blogspot.cz/2014/03/jak-na-zvlneny...
@maryol to je fantastické 😨 😨 😨 😉
a bavíte holky dneska dobře s beranem jste mě dostaly 😀
a k té etiketě - já jsem kdysi sprdla souseda, se kterým nepěstuji příliš vřelé vztahy. Šla jsem tehdy okolo jejich domu po ulici, on na dvorku a když jsem prošla, tak měl nějaké pindy, že ani nezabučím, když projdu kolem. Tak jsem se zastavila a důrazně mu vysvětlila, že on jako muž má pozdravit první a ve mě, že tedy problém nevězí. A pomalu jsem si to zase kráčela dál. Inženýr jeden, fuj, zase jsem si hla žlučí, jen jsem si naň vzpomněla 😀
@jieff to jsem ráda, že v tom nejsem sama a schopných mužů je více 🙂 neříkám tedy, že by ten můj se už od začátku třásl na to, že by zůstal na mateřský, ale myslím, že mu tenhle systém vyhovuje... a mě ostatně taky 🙂 jen s tím šitím je to slabší, s plným úvazkem a malým dítětem na něj moc času nezbývá ☹
Jo a když už se tu dneska spamuje, u nás s pračkou není nic nemožné...před vánoci jsem reklamovala novou pračku s tím, že teče manžeta...paní se podivovala...tak jsem musela přiznat, že ji okousalo mimino...paní se pět minut chechtala a pak přiznala, že reklamaci "dítě snědlo pračku" ještě neřešila...frajer byl ovšem servisák, který to napsal jako záruční opravu a ušetřil naší mladé 2tis 😀.
Takže když může sníst dítě pračku, proč by si do ní beránek nemohl ulevit 😎 .
Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla, trochu nestíhám, ale to je normální. Syn si teď navíc zlomil nohu, takže máme doma veselo.
-----------------------------------------------------------------------
Hromadně chválím všechny vaše nádherné výtvory!!!!!
-------------------------------------------------------------------------
Vkládám pro inspiraci nějaké mé výtvory.
@maryol No já taky netušila, že tohle zvládnou roční zoubky během chvíle...ona pořád kolem toho chodívala, sem tam ožužlala, ale říkala jsem si, že tak pevnou gumu nemůže prokousnout...samozřejmě díru vyhryzla přesně v místě, kde se napouští voda, takže výměna byla nutná. Takže radši zavírej dveře do koupelny.
A budu se opakovat, nádherně jsi to ušila a vymyslela!!!
Jo jinak beran měl ještě včera pokračování, když jej chlap viděl se tu sušit, tak na to kouká a povída...Co to je za divnou deku, nechybí tam náhodou z druhé strany chlupy???...čímž mi nasadil brouka do hlavy, jestli jsem radši neměla na mikiny/kabátky koupit spíše lamu nebo minky než toho berana...není to spíš na spací pytle??? Dělala jste z toho některá něco pro děti (je to beran z mtx)? No úplně mě zviklal...😀
@emilly9 boží 😵 😵 😵 😵
@lanka super modelky 😀
@koki_melo Já si představila toho berana, jak stojí u topení a suší se 😀 😀 😀 A pak manžel říká, že nemá zevnitř chlupy 😀 😀 😀 😀 No nic...
Já z toho šila jen prostěradla a jasmí z toho měla spací pytel, ale i ten jsem podšívala zevnitř ještě jednou vrstvou berana. Mě to třeba vadí, že to má chlupy jen z jedné strany, takže já bych to použila jako podšívku do bundy, kabátku, mikiny a z lícu dala ještě něco jiného a nebo naopak.
Jinak je super na pleny, ty z něj šiju teď 😀
@caramilla háhahá, to je prostě nějakej osud. Hele, nebude náhodou Oskárek narozenej v Beranu? Co??? Beran začíná 21. 3., to dáš, už jen 15 dní! Prosíííím, já chci Oskárka Beránka!!! 😀 Paní Beránkové nabídni ušít něco z beránka, já ti ho střelím s velkou slevou, protože po téhle diskuzi si nejsem jistá, jestli z něj něco budu schopná ušít rovně 😀. Leda ty plenky...ale to až tak mě a chlapovi za 30 let...a do té doby to zežerou moli.
@lanka krásné, to jste na léto připravený 🙂
Jak jste tu nedávno řešily, že stačí si pořidit nitě v 3 - 5 barvách, tak moje babička vždy kupovala co nejpřesnější barvu nití. Tohle jsem po ní podědila, takže nitě zatím nekupuju 🙂
Jinak hlásím, že dnes jsem byla v galanterce ve Fóru, s manželem a teda jeden z mála obchodů, kde se zabavil i manžel, takže rozhodně ne naposled. vítané bylo také, že si vybral jen pár věcí a zaplatil celý nákup. 🙂
Tak má provázky a brzdičky a já k nim musím došít pytlíky na magnézium. 😀
Mám strečové dvojjehly, nekonečné i konečné zipy, špendlíky a nějaké další propriety.
Docela mě překvapil výběr klubíček, i když akryl převažuje.

@maryol nádhera! 😵