Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Babika je Pipi dlha pancucha 🙂 Teraz u nas celkom fici.
@eriqe to je nádhera!!!
@eriqe - krása. Ta panenka je skvělá 😵 má správná spoďárky 😀
@betelgeuzz - slušná zásoba nití ..... moje mamka má doma taky celkem "poklady", ale některý jsou teda k vzteku. Než jsem odpadla, tak jsem začala softshellky a kolem kapes jsem chtěla udělat kontrastní barvou obšití 😝 😝 tak jsem u mamky vzala takovou nějakou starou nit - krásná zelená, svítivka a snad 100 x se mi ve stroji přetrhla 😝 😝 tak snad máš kvalitnější zásoby 😉
@kamishek když jsem lemovala tílka na třetiny, tak jsem šila i obyč rovnostehem...ten horní viditelný šev, ale ted v poslední době dávám nejmenší rozměr cikcaku....pro jistotu.....Dvojjehla mě zas zlobí....vynechává semtam steh....furt s tím bojuji 😝 Na jednom materiálu v poho, to jsem tu jásala , a na dalším mě to zas dožralo 😝
@maryol neskutočne krásne.... najprv som myslela, že to je všetko z filcu, ale nie.... a budovy si niečím aj vystužila?
@emilly9 super 😉
@koki_melo beránka jsem dávala např. vnitřek do rukaviček, ale flís je asi lepší a pak jako vnitřní vrstvu do plen, jinak jsem zatím neužila, ale zase tolik nešiji 😉
@eriqe vše mod krásné, též mě zajímá, zda jsi i oblečky pletla ? 😉
@sufik1 pytlík na židličku je fajn nápad, a super nažehlovačka 🙂
@stassy
@daisyr oblecky su pletene od oka, ja mam kazdu babiku inu aj ked pouzijem ten isty strih 😀 ale viem, ze v ignise maju aj nejaku prirucku so strihmi, tak sa na nu chystam 🙂
@a_lexa latka je z ignisu, inde som nenasla obojlic v takejto farbe a ked som sila z jednolicu, tak bola babika taka priesvitna 😝
@crawler opiciaka som vymalovala fixkou😀 teraz je to u nas oblubena aktivita, deti si vyrabaju vlastne obrusy na stol z tych "vymalovavacich" latok z ikea 🙂
@ucitelka70 nie je to vystužené - zozačiatku to pekne držalo, ale keď to bolo dlhšie zbalené, tak budovy ľahli (už som si pripravila kostice, že vymyslím výstuž), no dcére to vôbec nevadilo - zaparkovala tam autíčka a bolo :o))) budovy stáli ako nové
@komisakpd miestami aj nie, vtedy som odložila radšej bokom :o)
holky prosím kde koupím látky od Michael Miller?
@palosek a ten rovný steh se ti pak v praxi potrhal nebo ne? a jaký cikcak dáváš - ten, co vypadá jako téměř rovný steh nebo spíš takový ten hustý, malý cikcáček? asi spíš ten skoro rovný, že? a stejná otázka - netrhá se? 😅
dvojjehla mi někdy dělá to samé, ale to mě zatím zas až tak nežere, bo tu jsou jiné věci, co mě žerou víc 😀 jen když lemuju proužkem na třetiny tílko, tak se mi tam dvojsteh nelíbí, tak hledám vhodnou náhradu 😝 zkoušela jsem rovný trojsteh, ale úplně mě nepřesvědčil, tak chci zkusit ještě něco dalšího 😅 nebo to začnu lemovat jinak a bude po problému 😀
@eriqe Nádhera. To mi připomíná, jak jsem včera pletla čepičku z merina pro malého, podle vzorku jsem si to vše propočítala a nakonec jsem 4 hodiny pletla něco, co je malé i Jasmínky miminku 😀 Připomnělo mi to, jak jsem háčkovala první čepičku pro Jasmínku, tu taky nakonec nosí Jasmínky miminko a je mu malá 😀 Některé věci se prostě opakují....
@koki_melo Ne, musí se narodit do 20. 3.! 😀 😀 😀 😀 Já právě berana fakt doma nechci 😀 Už mám lvici, nestačí to snad? 😀 Vem si Berana a Lvici v jedné domácnosti. Já na znamení teda nikdy nevěřila, ale Jasmí je tak ukázková Lvice, že asi věřit začínám 😀
@betelgeuzz to je krásná sbírka nití

Holky děkuju moc za laiky a chválu 🙂
@caramilla ti teda povím, že čistého času mi ten dort zabral 7 hodin, takže žádné super umění a mám co zlepšovat a krtka jsem dělala na 2x, protože první se mi z té hmoty roztek, takže k vzteku, ale jinak chutnal 😅
Jak jsem četla od konce, tak teda čumím, k čemu všemu je tahle diskuse 😀 😀 😀