icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anfei
6. mar 2014

Holky děkuju moc za laiky a chválu 🙂
@caramilla ti teda povím, že čistého času mi ten dort zabral 7 hodin, takže žádné super umění a mám co zlepšovat a krtka jsem dělala na 2x, protože první se mi z té hmoty roztek, takže k vzteku, ale jinak chutnal 😅

Jak jsem četla od konce, tak teda čumím, k čemu všemu je tahle diskuse 😀 😀 😀

eriqe
6. mar 2014

tak som konecne co to pofotila 😀
vlniaky podla manymonths - strih od behulky z jej blogu - vdaka behul
merino tricka, recyklacia zo sekacoveho svetra, a vianocne darceky deti, Elias svojho niekam zalozil, tak som neodfotila 🙂

eriqe
6. mar 2014

Babika je Pipi dlha pancucha 🙂 Teraz u nas celkom fici.

anastazieb
6. mar 2014

@eriqe to je nádhera!!!

bury
6. mar 2014

@eriqe - krása. Ta panenka je skvělá 😵 má správná spoďárky 😀

@betelgeuzz - slušná zásoba nití ..... moje mamka má doma taky celkem "poklady", ale některý jsou teda k vzteku. Než jsem odpadla, tak jsem začala softshellky a kolem kapes jsem chtěla udělat kontrastní barvou obšití 😝 😝 tak jsem u mamky vzala takovou nějakou starou nit - krásná zelená, svítivka a snad 100 x se mi ve stroji přetrhla 😝 😝 tak snad máš kvalitnější zásoby 😉

stassy
6. mar 2014

@eriqe Prosim Te, ty oblecky na panenku jsi pletla od oka nebo mas navod? nasr holky maji par mnou sitych panenek, ale ja nejsem schopna je obleknout, takze kazda ma jedny saty, ktere uz jsou dost jete 😀

arlette
6. mar 2014

@emilly9 jéééé 🙂 krásné 🙂
@eriqe moc krásné trička a panenka teda bezkonkurenční! 🙂

palosek
6. mar 2014

@kamishek když jsem lemovala tílka na třetiny, tak jsem šila i obyč rovnostehem...ten horní viditelný šev, ale ted v poslední době dávám nejmenší rozměr cikcaku....pro jistotu.....Dvojjehla mě zas zlobí....vynechává semtam steh....furt s tím bojuji 😝 Na jednom materiálu v poho, to jsem tu jásala , a na dalším mě to zas dožralo 😝

sufik1
6. mar 2014

taky něco ode mne, nějak nejsem schopná to sem nehrát...
pár návleků, softky, triko pro mě s úža velkou nažehlovací myší od Elišky a pytle na židličku, to sem ani tu úrodu nahrávat nebudu...

@eriqe panenka i oblečky úža

lip72
6. mar 2014

@emilly9 ty brďoooo, to je nářez....ta knížka nemá chybu a ty detaily...nemám slov 😲 Nádhera 🙂

petkon
6. mar 2014

@eriqe panenka nádherná 🙂

a_lexa
6. mar 2014

@eriqe krásné to máš. 🙂 Prosím tě co je to za látku ze které má panenka tělo??

crawler
6. mar 2014

@eriqe paráááda 😵a čím jsi vybarvila marakatti opičáka? to je nějaký fix na textil?super! 😵

ucitelka70
6. mar 2014

@maryol neskutočne krásne.... najprv som myslela, že to je všetko z filcu, ale nie.... a budovy si niečím aj vystužila?

daisyr
6. mar 2014

@emilly9 super 😉
@koki_melo beránka jsem dávala např. vnitřek do rukaviček, ale flís je asi lepší a pak jako vnitřní vrstvu do plen, jinak jsem zatím neužila, ale zase tolik nešiji 😉
@eriqe vše mod krásné, též mě zajímá, zda jsi i oblečky pletla ? 😉
@sufik1 pytlík na židličku je fajn nápad, a super nažehlovačka 🙂

komisakpd
6. mar 2014

@maryol to je uzasne...to si na to mala nervy :D ale mne by sa to tiez hodilo :D

eriqe
6. mar 2014

@stassy
@daisyr oblecky su pletene od oka, ja mam kazdu babiku inu aj ked pouzijem ten isty strih 😀 ale viem, ze v ignise maju aj nejaku prirucku so strihmi, tak sa na nu chystam 🙂

@a_lexa latka je z ignisu, inde som nenasla obojlic v takejto farbe a ked som sila z jednolicu, tak bola babika taka priesvitna 😝

@crawler opiciaka som vymalovala fixkou😀 teraz je to u nas oblubena aktivita, deti si vyrabaju vlastne obrusy na stol z tych "vymalovavacich" latok z ikea 🙂

maryol
6. mar 2014

@ucitelka70 nie je to vystužené - zozačiatku to pekne držalo, ale keď to bolo dlhšie zbalené, tak budovy ľahli (už som si pripravila kostice, že vymyslím výstuž), no dcére to vôbec nevadilo - zaparkovala tam autíčka a bolo :o))) budovy stáli ako nové
@komisakpd miestami aj nie, vtedy som odložila radšej bokom :o)

maryol
6. mar 2014

@eriqe Pipilota je skvelá!!!

komisakpd
6. mar 2014

@maryol a ako dlho si to robila? mas nejaky navod?

maryol
6. mar 2014

@komisakpd návod nemám, vznikalo to postupne - najprv cesty, potom budovy, potom prišli na rad farby na textil, zeleň a nakoniec som to podšila

bulinka
6. mar 2014

holky prosím kde koupím látky od Michael Miller?

komisakpd
6. mar 2014

dumlatek.cz
@bulinka

stassy
6. mar 2014

@bulinka veselajehlicka.cz nebo umelluzinky.cz

kamishek
7. mar 2014

@palosek a ten rovný steh se ti pak v praxi potrhal nebo ne? a jaký cikcak dáváš - ten, co vypadá jako téměř rovný steh nebo spíš takový ten hustý, malý cikcáček? asi spíš ten skoro rovný, že? a stejná otázka - netrhá se? 😅
dvojjehla mi někdy dělá to samé, ale to mě zatím zas až tak nežere, bo tu jsou jiné věci, co mě žerou víc 😀 jen když lemuju proužkem na třetiny tílko, tak se mi tam dvojsteh nelíbí, tak hledám vhodnou náhradu 😝 zkoušela jsem rovný trojsteh, ale úplně mě nepřesvědčil, tak chci zkusit ještě něco dalšího 😅 nebo to začnu lemovat jinak a bude po problému 😀

caramilla
7. mar 2014

@eriqe Nádhera. To mi připomíná, jak jsem včera pletla čepičku z merina pro malého, podle vzorku jsem si to vše propočítala a nakonec jsem 4 hodiny pletla něco, co je malé i Jasmínky miminku 😀 Připomnělo mi to, jak jsem háčkovala první čepičku pro Jasmínku, tu taky nakonec nosí Jasmínky miminko a je mu malá 😀 Některé věci se prostě opakují....

@koki_melo Ne, musí se narodit do 20. 3.! 😀 😀 😀 😀 Já právě berana fakt doma nechci 😀 Už mám lvici, nestačí to snad? 😀 Vem si Berana a Lvici v jedné domácnosti. Já na znamení teda nikdy nevěřila, ale Jasmí je tak ukázková Lvice, že asi věřit začínám 😀

emilly9
7. mar 2014

@maryol ano, byla to práce na dlouho a po nocích, však to znáte 🙂 Bohužel jsem nestihla všechny návrhy, které jsem si vymyslela, ale tak snad to dodělám, až bude více času. ..

Všem moc děkuji za lajky a komenty.

emilly9
7. mar 2014

@betelgeuzz to je krásná sbírka nití

caramilla
7. mar 2014

trochu neodhadnutá velikost 😀

caramilla
7. mar 2014

svetricek, taky nejsem teda moc spokojena se "strihem" 😠 Navic mi Decida dobravovala a mela tenci varku fine merina a je to znat rukavy u ramenou a limecek jsou z toho a je to uzsi a to o dost).