Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj, hazim svoje rychlovky, ala cerne teplaky bez kapes, pro meho skoro-pubertaka a cepicka pro Tobika ze zbytku teplakoviny a jeste zavinka pro Adinku 🙂
@emilly9 knizka super, taky mam neco takoveho v planu, ale nejak se k tomu nemuzu dokopat 🙂
@maryol tak to je naprosta bomba, ja mam problem udelat vypodsivkovany kabatek, mikinku a tohle by mi asi nejspis zavarilo mozkove zavity 😀 , fakt nadhera smekam 😵 😵 😵 😵
@caramilla No my jsme lvice a beran manželé🙂 Ale myslím, že v mém případě je to úplně jedno, moje touha po dokonalosti vlastní i protějšku by nejspíš tak nějak otravovala jakékoliv znamení🙂
Holky, mám dotaz. Chystám si podklady pro daň. přiznání. Vedu si daňovou evidenci, do tabulky v excelu si hážu každý příjem i výdaj, vše mám vytisklé, očíslované... Stal se mi případ, že paní byla tak spokojená, že mi na účet poslala víc, než jsem jí vyfakturovala. Nevím, jak to do toho mého účetnictví zapsat. Faktura je na nižší částku, než pak přišla na účet. Měla jsem už před 2 lety "finanční šetření" (malá kontrola) a paní se zajímala i o výpisy z účtu, tehdy se jí nelíbilo, že se tam objevují i soukromé platby, takže by to mělo sedět. Mám si do příjmů dát částku z faktury nebo z výpisu z účtu?
@zuzkasim Firma a plátce DPH musí mít faktury a platby na účtě na halíř a nesmí mít na účtě soukromé platby. OSVČ není povinna mít zvláštní účet, taky mám vše v jednom a dokonce obojí na dvou účtech. A pokud někdo pošle o korunu nebo i 20 víc, tak to neřeším, schváleno mou učetní, dávat částku, co je na faktuře. Něco jiného jsou platby v EUR, tam se dává do učetnictví částka, co přijde na účet.
Ale nejsem učetní, píšu jen, co jsem pochopila já a jak to mám já 😉
@caramilla Dobře děkuju. Že nemusí být zvlášť účet jsem věděla už v době kontroly (tedy správně nazýváno "šetření"), ale nehodlala jsem se s paní dohadovat, protože jsem si ŽL zařídila až v době nástupu do práce a na Fleru jsem měla nějaké prodeje už v době mateřské před tím a nikam jsem to nepřiznávala. Brala jsem to tak, že ona mi vyšla tak trochu vstříc, že se v tom nešťourala a já ji nechtěla provokovat🙂
@anastazieb na to jsou názory různé, někdo kdysi vedle psal, že to mají povinnost všichni, ale podle mé účetní jako OSVČ tu povinnost nemám, pokud nejsem plátce DPH.
@zuzkasim Tak oni ti to doporučí vždycky, i moje učetní je ze mě na prášky, že to mám vše v jednom. Ale vzniklo to tak, že mi na účet chodila mateřská a z té jsem kupovala látky, já to potřebovala na jednom 😀 Já myslím, že člověk to odkýve, ale nezákonné to není 😀
@anastazieb To by bylo řešení, ale faktury se mi na Fleru tvoří automaticky a částku tam po přijetí objednávky už měnit nelze. Asi to udělám jak píše Caramilla, zaúčtuju si fakturu.
O tom skladu mi to kamarádka taky říkala, ale tak nějak nevím, jak bych to dělala, tak to radši nedělám vůbec🙂
taky nedělám sklad. Netuším, jak bych tam dala to, co mám nakoupeno z dřívějška, jak bych odepisovala 10 cm patentu, když nevím, jestli jsem ho kupovala z mtx nebo z wendy a kdy... já bych to hodila rovnou všechno do spotřeby, když už účtovat...
@anastazieb se skladem je to složitý a každý finančák to říká jinak.
chtěla jsem dítěti objednat dadoosky a paní dadoosková rodí a nemají capáčky s aplikacema...tak jsem objednala kůže na fleru a tady je výsledek 🙂. Džínové jsou prototyp, kožené už vychytanější střih.
@komisakpd aha, ještě začátkem týdne jsem tam právě s aplikací neviděla...tak to je jedno, aspoň jsem to zkusila 🙂. Uvnitř mám v jedněch filc a v jedněch fleece, uvidím, co bude lepší. Filc líp izoluje, fleece je měkčí... Bambus jsem chtěla ještě dát taky, ale pak jsem byla líná, stejnak nosí ponožky 🙂
davam do bazarku starsi Burdy, kdyby nekdo chtel....jeste vecer pribydou,,,
@mooncaa spotřebu...já to takto neodhadnu, objednala jsem si na fleru takovéto odřezky http://www.fler.cz/zbozi/odrezky-jemne-kuze-hne... a pohodlně jsem ušila jedny capáčky a určitě by vyšlo ještě na jedny, ale už to bude trochu patchwork. Na ten pruh okolo paty je třeba celkem dlouhý kus a těch tam moc není.Ale zas budu mít zbytky na aplikace, atd.
@kamishek u tílek se mi kupodivu nepotrhal ani ten rovný steh....Tílka jsou z fineribu...taková teplejší a ten proužek na třetiny je dost silný, ale steh to pěkně stáhl a možná se to netrhá proto, že výstřihy jsou dost velké 🙂 😅 😅 😅 a drží i ten cikcak...použila jsem ten hustější )úzký, nebo jak to napsat). Možná to je i nitěma...Mám bud Aspo nebo ty od Car. Hardy používám do OL. A jen občas do rovnostehu....když nemám jiný vhodný odstín 🙂 Jiné zakončování??? To tak ten COL 😉 😀 😀 😀
Já si sklad vedu pro vlastní potřebu (nikdo to po mě zatím nechtěl). Na látku když přijde - nalepím takovou tu papírovou pásku (co se používá na lepení při malování - krytí hran nebo tak,) na ni napíšu písmeno a číslo a pod tím si to vedu v excelu - když z látky něco stříhám, píšu na papír, kolik přidávám na prostřih, značku látky a nač to bylo. A pak to jednou za čas dopíšu do toho excelu. Občas se mi stane že teda látku už fyzicky nemám a podle tabulek bych ještě měla mít. Ale většinou mi to vychází. Navic podle toho počítám cenu materiálu. Galanterii teda tak poctivě neřeším. Většinou ji kupuji na jednom místě a cena je stejná. Ono na panenky té galanteri moc nepadne a co šiju pro nás doma tak tam ji většinou kupuju v procesu šití, tak si nemusím nic psát.
@a_lexa @eriqe - já ten úplet na panenky mám vyrobený na zakázku. Dokud jsem byla na rodičáku tak jsem ho i prodávala. Teď co hledám práci mám prodej přerušen. O panenkách se toho ostatně dá dost najít i u mě na blogu. I když teda o jejich oblečení ne. Zatím mě nenapadlo že by to někoho zajímalo. Přesný střih oblečení se stejně asi vytvořit nedá, protože každá panenka je originál a obecně mi přišlo že to nemá smysl. Možná až jednou vypíšu všechno co vím o tvorbě panenek, že přejdu i na oblečení 🙂
@palosek díky za sdílení zkušeností 🙂 já se bála, že se rovný bude trhat, tak jsem ho ani nikdy na to lemování ještě nezkoušela, ale když se na tílkách netrhá, tak ho vyzkouším 🙂 je fakt, že v nejhorším rupne, nic horšího mi udělat nemůže 😀
COL by se mi líbil, to zas ne že ne 😀 ale tak třeba jednou bude, zatím je to bez šance 😝
dneska jsem zjistila, že mikina, co jsem chlapovi šila na vánoce má defekt, mě asi trefí ☹ jedna průchodka v kapuci mi vypochodovala ven 😠 vůbec nevím, jak to budu opravovat (jestli to vůbec půjde) 😖

@caramilla ale ta vlna je prenadhernaaaaaaaaaaaa 😉
@eriqe krasne 😉