Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 tak to jsem rada, ze tak na tom nejsem sama.. no ja mela takovyhle pupek s em. chvili pred porodem, naschval jsem ho merila.. holt muzu jen doufat, ze to poroste uz jen pomalej.. 😅 jako zas na druhou stranu mi znami rikaj, ze klucici pupek je vetsi, toz se vymlouvam tim.. 😀
@terezita přesně... já měla takové bříško s K. asi měsíc před porodem, u S. možná 2 měsíce před... i kila nahoře mám podobně... (jakože tolik jsem vážila u K. asi v 30tt, ne v 25tt)... no snad to pak půjde dolů jako pokaždé... (vždy jsem se dostala plus mínus na původní váhu a pak znovu otěhotněla 😀)... takže neboj, jsou na tom některé i hůř (holky z IKEA potvrdí, že jsem měla velký pupík už při poslední srazu, kdy jsem se dovalila) 😝
@caramilla pletené věci krásné, líbí se mi ta barevná kombinace a panence určitě taky 😀 Jinak ti to moc sluší 🙂 A Jasmínce taky, takový andílek 😉
co se týče daní a dokladů - tak já jsem trochu v pasti, neb jsem ŽL založila teprve před měsícem, takže vůbec netuším,jak to provedu. Starám se sice i o manžovo podnikání, ale on si uplatńuje náklady procentama, takže tady žádné doklady ani sklady nevedem. U sebe právě nevím. Je výhodnější vést evidenci? No moje nervy, já tak nerada přemýšlím 😀
@macin73 ; @terezita Mě se v listopadu ptala teta, zda budu rodit teď nebo až před Vánoci 😀 Od 5tt mi všichni říkají, že mám hrozně velké břicho. Takže klid 😀 😀 😀 Mě pocitově větší než s Jasmínkou nepřijde, ale neměřila jsem. Prostě překáží stejně. Ale kůže mi před 14 dny popraskala, s Jasmí jsem jí popraskanou neměla. Takže asi větší bude 😀 A taky jsem dnes měla těhumikinu, co jsem nosila s Mínou do porodu a přijde mi, že mi je menší než s ní, ale mám o 2 č. větší prsa, tak to taky udělá hodně, hlavně na délku mikiny... No, ono je to vlastně jedno se bavit o velikosti břicha, s tím nic neuděláme 😀
Jinak jsem se teda změřila a mám 113 cm přes břicho 😀 Nebo se píše "v pase"? 😀 😀 😀 Pak mám míry 105 - 113 - 105, hotová modelka fakt 😀
@arlette No, pokud nebudeš mít moc vysoký obrat a budeš mít zhruba zisk reálně 40% a víc, tak se ti to vyplatí určitě, protože je to mnohem menší papírování a kontrola pak ani nemá v podstatě v čem šťourat. Pokud je větší obrat a nebo podnikáš v něčem, co se ti nevyplatí danit paušálem, tak je lepší příjmy / výdaje. S tím skladem nevím...
@terezita minimálně místo není, stroj mi zabírá poličku ve skříni s oblečením, další se už nevzdám 😀 Ale zatím se nechystám rozjíždět to ve velkým, dělám i spoustu jiných věcí, takže šití se určitě nebudu věnovat na 100%.
Dnes jsem na piskovisti potkala maleho cvrcka v softshelove souprave se zelenyma jesterkama a hned jsem ji jeho mamince chvalila s dotazem, zda ji sila sama. Prisvedcila a hned dodala, ze zvenku vypada lip nez zevnitr, ze to zacisteni neni ono a kdesi cosi 🙂 Tak jsem hned vedela, ze musi byt z nasi diskuse 😀 Skoda, ze mi mliko na mozku nedovolilo zapamatovat si prezdivku... Tak snad to bude cist a jeste jednou chvalim, souprava byla KRASNA a cvrcek v ni vypadal spokojene 😉
@caramilla to kopretinkové tričko je fakt krásné a sedí ti, já též nemohu šedou natož žlutou, takže se mi ta látka moc nelíbí a to už mi pak ovlivňuje hodnocení
A Jasmínce to moc sluší
K pupkům, též jsem měla podruhé daleko větší, vždy tak min. o 2 měsíce větší než u prvního těhu, tzn. v 30 tt jsem vypadala skoro jako před porodem s prvním 😝
ahojky nemáte někdo střihy z farbenmixu na prodej? 🙂
@caramilla ja mam tiez tu motylovu latku, k tomu aj taky sedo-zlty pruzok, stale sa na nu kukam a vobec neiem co z nej.. aj b. som ju uz prikladala a vobec jej nejde.. mna tiez velmi zaujala, hned som ju chcela mat, a teraz netusim co s nou :D ale snad este jej cas pride 😀 mozno na dolnu partiu tela :D
a miery v pohode :D tolko okolo brucha som mala pred rokom a to som uz bola davno vylodenaa, takze klidek 😀 😉
Mam dotaz ohledne latek, jak z netu poznate, jestli bude latka napr. vhodna na saty, sukynky...nebo maximalne na povleceni? Podle gramaze? Protoze bych si chtela z netu objednat, ale mam strach, ze to bude moc tuhe a saty z toho nepujdou. Mam treba platna od mechulky 145gm, na povleceni jsou super (to jsem chtela), ale saty bych z toho nesila.
Popelin objednavat nechci, nebo teda brala bych, ale nema v nabidce vzory, co chci ja.
@argo1 , ahoj, tak tesi me jeste jednou 😉
Nositko je Bondolino a kapsa nebyla kapsa, ale jen zastrkany jarni fusak z nouze, prislo mi, ze se v lese uz ochladilo, jak zacalo zapadat slunicko. Kacka jeste nesedi a jak nema v kocaru vyhledy, tak nevydrzi dlouho lezet a musim ji brat nahoru, aby se rozhledla... 😎

@terezita taky jsem teď byla v týdnu v práci (školila jsem) a šéfka na mě kouká a ptá se, kdy že to rodíte? no nikdo mi nevěří, že mám před sebou ještě 3 měsíce a kousek... sama nevím, kam to ještě poroste 😕