icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
8. mar 2014

@terezita taky jsem teď byla v týdnu v práci (školila jsem) a šéfka na mě kouká a ptá se, kdy že to rodíte? no nikdo mi nevěří, že mám před sebou ještě 3 měsíce a kousek... sama nevím, kam to ještě poroste 😕

macin73
8. mar 2014

@caramilla nádherná fotka 😵

terezita
8. mar 2014

@macin73 tak to jsem rada, ze tak na tom nejsem sama.. no ja mela takovyhle pupek s em. chvili pred porodem, naschval jsem ho merila.. holt muzu jen doufat, ze to poroste uz jen pomalej.. 😅 jako zas na druhou stranu mi znami rikaj, ze klucici pupek je vetsi, toz se vymlouvam tim.. 😀

bury
8. mar 2014

@caramilla - Jasmí vypadá, že ani zazlobit neumí 🙂 😉

macin73
8. mar 2014

@terezita přesně... já měla takové bříško s K. asi měsíc před porodem, u S. možná 2 měsíce před... i kila nahoře mám podobně... (jakože tolik jsem vážila u K. asi v 30tt, ne v 25tt)... no snad to pak půjde dolů jako pokaždé... (vždy jsem se dostala plus mínus na původní váhu a pak znovu otěhotněla 😀)... takže neboj, jsou na tom některé i hůř (holky z IKEA potvrdí, že jsem měla velký pupík už při poslední srazu, kdy jsem se dovalila) 😝

zabza40
8. mar 2014

@caramilla Tak tady je nádherná ,ty fotky máš úžasné 🙂

arlette
8. mar 2014

@caramilla pletené věci krásné, líbí se mi ta barevná kombinace a panence určitě taky 😀 Jinak ti to moc sluší 🙂 A Jasmínce taky, takový andílek 😉

co se týče daní a dokladů - tak já jsem trochu v pasti, neb jsem ŽL založila teprve před měsícem, takže vůbec netuším,jak to provedu. Starám se sice i o manžovo podnikání, ale on si uplatńuje náklady procentama, takže tady žádné doklady ani sklady nevedem. U sebe právě nevím. Je výhodnější vést evidenci? No moje nervy, já tak nerada přemýšlím 😀

caramilla
8. mar 2014

@zojec Mě právě nesluší ani žlutá ani šedá, jsou to barvy, které vůbec nenosím, ale ta látka mě nějak zaujala. A nevím, zda jsem udělala dobře, fakt nevím... ty kvítkaté mám dvě, jedno do V a jedno na patentky a to mi sedí barvou skvěle 😵

caramilla
8. mar 2014

@macin73 ; @terezita Mě se v listopadu ptala teta, zda budu rodit teď nebo až před Vánoci 😀 Od 5tt mi všichni říkají, že mám hrozně velké břicho. Takže klid 😀 😀 😀 Mě pocitově větší než s Jasmínkou nepřijde, ale neměřila jsem. Prostě překáží stejně. Ale kůže mi před 14 dny popraskala, s Jasmí jsem jí popraskanou neměla. Takže asi větší bude 😀 A taky jsem dnes měla těhumikinu, co jsem nosila s Mínou do porodu a přijde mi, že mi je menší než s ní, ale mám o 2 č. větší prsa, tak to taky udělá hodně, hlavně na délku mikiny... No, ono je to vlastně jedno se bavit o velikosti břicha, s tím nic neuděláme 😀
Jinak jsem se teda změřila a mám 113 cm přes břicho 😀 Nebo se píše "v pase"? 😀 😀 😀 Pak mám míry 105 - 113 - 105, hotová modelka fakt 😀

caramilla
8. mar 2014

@arlette No, pokud nebudeš mít moc vysoký obrat a budeš mít zhruba zisk reálně 40% a víc, tak se ti to vyplatí určitě, protože je to mnohem menší papírování a kontrola pak ani nemá v podstatě v čem šťourat. Pokud je větší obrat a nebo podnikáš v něčem, co se ti nevyplatí danit paušálem, tak je lepší příjmy / výdaje. S tím skladem nevím...

macin73
8. mar 2014

@caramilla tak Ty už to máš za pár... a vypadáš úžasně!

betelgeuzz
8. mar 2014

@terezita minimálně místo není, stroj mi zabírá poličku ve skříni s oblečením, další se už nevzdám 😀 Ale zatím se nechystám rozjíždět to ve velkým, dělám i spoustu jiných věcí, takže šití se určitě nebudu věnovat na 100%.

macin73
8. mar 2014

@petkasv @caramilla ale to asi někdy z dřívějška, ne? nějak jsem tuhle látku nezaregistrovala... 😕

petkasv
8. mar 2014

@macin73 je to cca měsíc, je to novinka 😉

macin73
8. mar 2014

@petkasv no už jsem jí tam teď objevila... já radši nikam nekoukám, neb mám pak chutě, a nic z toho 😕... teď jsem tu měla týden mamku, plány byly velké, ale nakonec jsem se ke strojům ani nepřiblížila ☹

vondandy
8. mar 2014

Dnes jsem na piskovisti potkala maleho cvrcka v softshelove souprave se zelenyma jesterkama a hned jsem ji jeho mamince chvalila s dotazem, zda ji sila sama. Prisvedcila a hned dodala, ze zvenku vypada lip nez zevnitr, ze to zacisteni neni ono a kdesi cosi 🙂 Tak jsem hned vedela, ze musi byt z nasi diskuse 😀 Skoda, ze mi mliko na mozku nedovolilo zapamatovat si prezdivku... Tak snad to bude cist a jeste jednou chvalim, souprava byla KRASNA a cvrcek v ni vypadal spokojene 😉

daisyr
8. mar 2014

@caramilla to kopretinkové tričko je fakt krásné a sedí ti, já též nemohu šedou natož žlutou, takže se mi ta látka moc nelíbí a to už mi pak ovlivňuje hodnocení
A Jasmínce to moc sluší

K pupkům, též jsem měla podruhé daleko větší, vždy tak min. o 2 měsíce větší než u prvního těhu, tzn. v 30 tt jsem vypadala skoro jako před porodem s prvním 😝

terezita
8. mar 2014

@caramilla @macin73 tak jsem se byla naschval zmerit, mam 105-105-105 😀 😀 😀 jako nastesti mam nahore jen jedno kilo, ale prijdu si teda jako desna becka.. 😝
mne s em. pupek popraskal 39tt, ted uz jsem si vsimla prvnich prasklin uz nekdy pred 2 tydny.. se nam tam holt ti kluci pekne roztahujou... 😅

jaja03
8. mar 2014

ahojky nemáte někdo střihy z farbenmixu na prodej? 🙂

caramilla
8. mar 2014

@terezita dobré míry 😀 Prostě symbol ženskosti a mateřské křivky 😀

argo1
9. mar 2014

@vondandy Hlasim se, ze jesterky byli nase :D Az zpetne jsem si uvedomila, ze me hned zaujala "kapsa" na mimco, kterou jste/ jsi mela. Taky vlastni vyroba?

Sla jsem dnes spat s detma a ted nemuzu usnout, tak procitam diskuse ;)

argo1
9. mar 2014

@caramilla Tehu pupik mas nadhernej a taky mi neprijde obrovskej - tak akorat 😎 Me se moc libi velky briska a kdyz jsou obleceny do super tricek, tak to je radost ocumovat 😀

danielahe
9. mar 2014

Bodycko pro Adinku a jedny rychlo kalhoty pro Tobulu, jen jeste udelat bundu 😝 😅

zojec
9. mar 2014

@caramilla ja mam tiez tu motylovu latku, k tomu aj taky sedo-zlty pruzok, stale sa na nu kukam a vobec neiem co z nej.. aj b. som ju uz prikladala a vobec jej nejde.. mna tiez velmi zaujala, hned som ju chcela mat, a teraz netusim co s nou :D ale snad este jej cas pride 😀 mozno na dolnu partiu tela :D
a miery v pohode :D tolko okolo brucha som mala pred rokom a to som uz bola davno vylodenaa, takze klidek 😀 😉

kuna
9. mar 2014

Mam dotaz ohledne latek, jak z netu poznate, jestli bude latka napr. vhodna na saty, sukynky...nebo maximalne na povleceni? Podle gramaze? Protoze bych si chtela z netu objednat, ale mam strach, ze to bude moc tuhe a saty z toho nepujdou. Mam treba platna od mechulky 145gm, na povleceni jsou super (to jsem chtela), ale saty bych z toho nesila.
Popelin objednavat nechci, nebo teda brala bych, ale nema v nabidce vzory, co chci ja.

veronik77
9. mar 2014

@bordino jarní sukně 🙂

veronik77
9. mar 2014
petkasv
9. mar 2014

@veronik77 ta je hezká 😵

vondandy
9. mar 2014

@argo1 , ahoj, tak tesi me jeste jednou 😉
Nositko je Bondolino a kapsa nebyla kapsa, ale jen zastrkany jarni fusak z nouze, prislo mi, ze se v lese uz ochladilo, jak zacalo zapadat slunicko. Kacka jeste nesedi a jak nema v kocaru vyhledy, tak nevydrzi dlouho lezet a musim ji brat nahoru, aby se rozhledla... 😎

kaculev
9. mar 2014

Ahoj, dlouho tady šmíruju vaše nápady, tak abych jen neočumovala přidávám jednu mikinu pro syna. Sice jí asi moc dlouho neunosí, protože je trochu úzká, ale mám z ní radost 🙂