icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
9. mar 2014

@caramilla Peti,ja myslim,ze mas fakt krasne brisko. Az je mi po tom mem smutno. Uz tam mam jen svrastelou kuzi jak starena. Ale ten sklebik a prisavka vedle me je mi odmenou. Jinak musim zas objednavat Nobilis 🙂 zas dochazi. Dam jeste zpravu,cekam na zubni gel pro deti. A dnes jedem k rodicum,tak treba bude sici pocin :D mejte se a uzivejte jara,ja budu smirovat;)

caramilla
9. mar 2014

@kuna Nepoznáme. Gramáž je orientační, ale taky nevypovídá úplně o všem.
@veronik77 boží 😵
@kaculev moc hezká

caramilla
9. mar 2014

@allymally No, na to povislé prázdné břicho se netěším, ale zase se těším, až budu moci normálně třeba chodit a ohnout se. Ale co do vzhledu je tohle určitě lepší verze, to je jedinkrát v životě, co člověk je na velké břicho hrdý 😀

macin73
9. mar 2014

Holky, myslíte, že jsem moc velký střelec, kdybych zkusila šít poprvé Philipu z FM rovnou ze softu? Upřímně se mi moc nechce ji šít z ničeho jiného... nebo mám radši nejdřív zkusit třeba fleese? Díky!

veronik77
9. mar 2014

@macin73 akorát pozor na přídavky u švů a šířku rukávů, jinak myslím ok 🙂

macin73
9. mar 2014

@veronik77 ona je celkově úzká, že? takže radši prostě na šířku všude přidat, ano?

veronik77
9. mar 2014

@macin73 já jsem dávala tuším v těle centimetr na přídavky a na rukávy trochu víc, ale už si to moc přesně nepamatuju... a rukávy to má hodně dlouhé, to si pamatuju 🙂

medunka21
9. mar 2014

tak na jar sa uz tesime..

allymally
9. mar 2014

@caramilla to mas pravdu :D ani nevis,jak jsem na jednu stranu rada,ze si v pohode zavazu boty,oblecu ponozky 🙂 akorat jeste vyrovnavam teziste,tak ukrutne boli zada a panev :D neboj,za chviĺu bude prcek na svete,uzivej jeste klidu a ticha ;) i kdyz je to narocne.

mahafi
9. mar 2014

@macin73 já jsem jí šila napřed z flísu a nadávala jsem si... bylo to hrozný, ze softu se to pak šilo o moc líp (a jelikož mě vždycky věchno trvá, tak jsem měla mezi těma bundama stejně časový rozestup a že by mi to nějak při šití té softové pomohlo, to nepomohlo... 😀).

zabza40
9. mar 2014

Holky máte a používáte některá lemovač ke coverlocku? Zajmají mě zkušenosti, přemýšlím o něm ,ale zas je to docela pálka. Mám ted šít hafo tílek tak jestli mi usnadní práci?

jancasoch
9. mar 2014

@macin73 já jsem šila rovnou ze softu. Jinak my jsme divný, ale nam sedí, ani jsem nepřidávala na rozšíření.

diapozitiv01
9. mar 2014

@macin73
ja som ju asi tyzden dozadu dosila, zo softu, tiez nikdy predtym som ju nesila.
Robila som najmensiu velkost 86/92. Ale pridavala som zbytocne vela na pridavky. Okolo 1.2 cm
Teraz je jej siroka. Nabuduce z letneho softtu dam iba 0,5 cm
Fakt rukavy boli moc dlhe.
Drzim palce 😉

macin73
9. mar 2014

Tak já se nebudu bát vlka nic a jdu obkreslit střih 😀. Díky všem za reference!

mahafi
9. mar 2014

@jancasoch žížale taky sedí.... 🙂, a to jsem naopak šila bez přídavků (protože jsem tak u ní zvyklá, jinak ve všem plove) 🙂, jen teda rukávy jí byly dlouhý 🙂

bordino
9. mar 2014

prosím, někde byl návod na takovouhle tylovou sukni, nevíte kde? neuložila jsem si a chci si ušít šaty na trhy 😀 http://img.flercdn.net/i2/products/8/1/9/108918...

caramilla
9. mar 2014

@zabza40 nepoužívám, myslím, že ho měla Ivušky tchýně a Iva ho chválila.
@allymally Jo jo, užívám a snažím se předespat 😀

zuzkasim
9. mar 2014

@kuna Bohužel se to nepozná☹ Některé vzory znám třeba od kamarádek (mám na mysli hlavně plátna v patchworku), tak už vím, co čekat, ale často je to prostě překvapení. Gramáž není často u pláten uvedena a i tak to nevypovídá o všem.

petkasv
9. mar 2014

@bordino někde, někde jsem to viděla, ale fakt nevím. možná to mám někde uložený, mrknu večer, možná bude rychlejší @lillyzelvicka 😉

zojec
9. mar 2014

@bordino skkus toto 🙂 som nasla v ulozenych 🙂 http://www.makeit-loveit.com/2010/07/full-and-f...

crawler
9. mar 2014

@bury to víš,měla jsem pořád stejnou profilovku z doby registrace na beremese 😀 jsem si řekla,že po 5letech stejného avatara je čas na změnu😀děkuji 😵

crawler
9. mar 2014

@zabza40 já nevím,myslím,že lemování není natolik těžké,aby to stálo za vyhození tolika peněz- myslím, že ty tílka ti půjdou naprosto i bez něj - než by ses ho naučila správně používat, tak to taky zabere čas, takže za mě - nee...

bordino
9. mar 2014

@zojec
@zojec toť ono, díky!

mikulka45
9. mar 2014

@terezita @caramilla @macin73 @daisyr s tým pupkom to mám rovnako, teraz pri druhom ho mám od začiatku väčšie tak o 2 mesiace 😕 tiež som zvedavá, ako porastie ďalej...utešujem sa tým, že termín mám v júli, takže na ten najväčší pupok budem nosiť len nejaké šaty a pod. 😅

mikulka45
9. mar 2014

Dúfam, že dnes večer konečne došijem softku po mesiaci...takto keď chodím do roboty, tak nič nestíham, už aby som bola zase na MD 😀

papajka7
9. mar 2014

@medunka21 maly je super model 😵

evaon
9. mar 2014

Dnesna bleskovka 😉

ucitelka70
9. mar 2014

@mikulka45 blahoželám.....

mikulka45
9. mar 2014

@ucitelka70 Ďakujem

petkasv
9. mar 2014

@mikulka45 velká gratulace, další pupek, to je super 🙂 ať je všechno v pořádku 🙂