Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 kachní modř mě dostala, naši mají zateplený barák, podle toho jak zasvítí slunce je to tyrkys nebo smaragd nové pojmenování "kachní modř" je rozseká, díky 😀 😀
@kuna díky tajemství v tom není, je jednoduchá a díky bohu, jí tu nikdo nešije, takže snad nikoho nepajcuju 🙂 a tak ti všechno napíšu do IP 😀 ale nic na tom fakt není 🙂
@palosek tahle riflovina je z batani, šije z ní Sůva 😉 je to 100%bavlna, na tyhle dětský hadýrky mi přijde dokonalá, ale musela jsem na to přijít až díky Car 😀 😀 😀 😀
@lillyzelvicka tak už to vím, jsou jen ztužené ty okraje látky, aby se to nekroutilo. Chci to objednat dneska, kolik bys toho chtěla? Já si pro sebe vezmu zhruba těch 8-10m, takže nemám problém ti přidat, kolik chceš - ať už metr, nebo pět 🙂.
Případně, kdybyste tuto látku chtěl ještě někdo, napište mi IP. Objednám ale dnes odpoledne, celkem na to pospíchám.
Tak jsem zjistila, že tu růžovou borduru z VJ už někdo koupil. Pokud to byl někdo odtud, tak mu tímto děkuju 😀 Protože nemusím přemýšlet, jak vysvětlit m, že to nutně potřebuju a radši proberu krabici látek, co tu mám a zkusím něco holkám vymslet z toho 🙂
@kuna pokud bys brala, vzala bys mi hnědý patent? Potřebuju klidně celé 1kg...
@betelgeuzz jo, dávat se odkaz je nebezpečné, taky jsem ten poslední metr krokodýlů koupila okamžitě, protože si myslím, že by tam nevydržel ani 15 minut 😀
@katka82 no já už měla těchto pruhů (teda ne námořnických, ale těch královských, světlejších modřejších) jednou 10m a celkem jsem to vyšila, ono je to genderově univerzální 😀 . Já si ušila tričko, mamka se ségrou chtěly taky, pak manžel noční košili 🙂, sem tam něco pro prcky a 10m bylo pryč 🙂.
@michamicha to jsem právě nechtěla slyšet o tom coralu, já z něj zatím ušila akorát dětem deky do auta - jen olemované overlockem a jsem s nima moc spokojená. 😀
@betelgeuzz já to nebyla. Měla jsem maličko nutkání, ale za a) nechtěla jsem ti jí vyfouknout za b) přišlo mi hodně blbý platit ještě jednou poštovné a další balík, protože bych si něco přihodila, aby se to vyplatilo, když mám jeden balík od Jehličky na cestě. 😀
@kuna @anastazieb já taky potřebuju hnědý 2/1...ale kilo asi sama nezvládnu a k tomu tmavě růžovej, tam kilo v nejhorším dám. Jestli se chcete někdo podělit, jsem svolná.
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@kuna píšu IP 🙂
@koki_melo já beru hladký... a ještě by se mi hodil tyrkysový proužek http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ale jen tak 2-3 metry... ale zase z toho nechci dělat @kuna hromadnou objednávku 😀
@anastazieb on stejne neni skladem, tak usetris 🙂
@bury koki melo psala, ze se o ten hnedy klidne podeli, tak ti metr necham, jo?
@kuna a jo, já se na to vždycky zapomenu podívat 😅
poraďte prosím...snažím se našít aplikaci cikcakem, aplikace je jednolíc, našívám na oboulíc. Aplikaci mám podlepenou oboustranným vlizelínem a nažehlenou k podkladu....a stráááášně se mi to vytahuje (teda hlavně podklad), kroutí...nevím co s tím. Už jsem to jednou tak šila a v pohodě...podklad stejný, aplikace byla možná z o něco pevnějšího jednolícu...ale jinak to samé. Kde může být problém?
@zabza40 omlouvam se, ted na to koukam...ten ruzovy jeste se teda musim zeptat @koki_melo, ona ho chtela primarne a vsimla jsem si, ze by ji zbylo jen cca 1,8m a musela bych pak objednat dalši skoro 4m, to nechci 😀. Ale psala, ze se podeli, tak 1,5-2m mít určo budeš. Pardon za komplikace 🙂
Jdu to objednat, vse je naplneno tak akorat a na megahromadu ted nemam prostor 😀

@sinala děkuju já ta trika pro moje holky tak šiju vždycky, PD je vzor a zbytek se snažím o jednobarvné doplnění, přijde mi to fakt krásné 🙂 a jednoduché, tím že to můžeš dát pak ke všemu 🙂
@jieff tady u toho trika to bohužel není jednolíc ☹ ale teplákovina, šila jsem komplet pro holky, a už mi nedal ostružinový jednolíc, ale našla jsem tu drtek ostružinové teplákoviny vše je z batani 🙂 mě se k tomu líbí ta oranžová. hezky to rozzáří 😉