icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
14. mar 2014

@bordino 😀 i to je někdy třeba 😉

rebelie
14. mar 2014

@jitu22 vsak ja vim, ale chtela jsem si to proste zkusit... naplet je pohodlny, i se to jednoduse sije, tak jsem to chtela vyzkouset... a nedopadlo to uplne blbe, jen to neni ono, coz je s mou postavou logicke..

macin73
14. mar 2014

@bordino No tak to je jiná 😀. To budu slintat a tiše závidět 😝

zabza40
14. mar 2014

@bordino Téda jsi frajerka šatky jsou nádherné a perfektně ti sedí 🙂 🙂 🙂

evaon
14. mar 2014

@caramilla @zojec
Mne sa zvieratkove uplety z VJ uz susia a mozno do nich vecer strihnem 😵 😵 😵 Ale ta cena 😝 ...ked ju milujes, nie je co riesit 😀

petkon
14. mar 2014

@bordino nádhera! Jsi moc šikovná!

bubulakovo
14. mar 2014

Ahojte🙂 Zbavujem sa merina, bambusu a fleecu z Mylly. Kto máte záujem napíšte mi🙂 Mám celkom zaujímavú ponuku

veronik77
14. mar 2014

@bordino nádherné 😵 😵 😵 😵 😵

laeela
14. mar 2014

@sinala no asi tak. Máme to stejně. 😀
Výhoda pletení, že si to můžu vzít do auta, když jsem spolujezdec, nebo si sednu s dětma a asistuju při hře, u toho pletu. Se šitím je to naprd, hlavně se musím pekelně soustředit. 😀

betelgeuzz
14. mar 2014

já teda nešiju, až mám všechno hotové, ale mám doma pořád děti, minimálně to mladší. Nemám velký stůl, kde bych si natrvalo rozložila šití. Látku stříhám na zemi, takže to jde jen v době spánku, stroj si taky nevytáhnu, když jsou vzhůru. Maximálně si můžu něco stehovat na žehlícím prkně.
Já si k dětem zase tahám háčkování. 🙂

sinala
14. mar 2014

@laeela @betelgeuzz ono je to dobré, když člověk ví, že i jiní to nemají lehké 😀 😀 😀

palosek
14. mar 2014

Holky, nerasila jste některá kojoplys na Ol? Mě to dle zvykleho nastavení nějak nejde. 😠

snehovavlocka
14. mar 2014

tak, pridavam nejake to sitie, zas mi to trvalo hadam mesiac 😅 teplaky, pyzamko a trojmesacna robota- 22 blokov motylov na patchworkovy swap jarnych blokov (teraz po vymene mam doma mix 22 roznych na jarnu temu) - 😀 😀 😀

caramilla
14. mar 2014

Přišla Noemova archa a ono to není zas tak velké, bude to boží bodyno! 😵 😵 😵 😵

caramilla
14. mar 2014

@evaon 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Jen se mi u těch dražších z drahých nelíbí člověče ta struktura, jsou takové divně hrubé, lille jsou lepší 😝

caramilla
14. mar 2014

@bordino to je retromasakr, krásná látka! Sekne ti to! 😎

evaon
14. mar 2014

@caramilla To mas pravdu, ale co spravime, ked su take famozne 😀

zuzu_epona
14. mar 2014

Softka pre Ondrejka - strih Quinn z Farbenmixu, veľkosť som šila 86/92, pretože som nechcela, aby mu to bolo veľké, však o rok na jar ušijem druhú 🙂 Vedela som, že strih je široký, takže je zúžená, sú tam aj iné drobné úpravy. Stojačik na krku som spravila sama, kapucňa je upravená a odopínacia, plus je podšitá. Vrecká som nešila, nemá to ešte zmysel pre neho. Stále sú tam ale chyby 😒

vondandy
14. mar 2014

@bubulakovo , muzu poprosit o nabidku?

anfei
14. mar 2014

@bordino Krásné, nemůžu spustit oči z monitoru 😵 😵 😵 A v té černobílo červené kombinaci budou boží. Kéž bych měla postavu na takovéhle šaty, jenže jsem jablko a nosím teď tak pytel 😀

zojec
14. mar 2014

@bordino tie saty su nadherne.. a velmi ti pristanu :D toto je uz pre mna vysoka skola sitia.. 😅

anfei
14. mar 2014

@zuzu_epona Ten lev i to prošití, lepší jak profi 😵 Dáváš si delší steh nebo je to normální délka? Mě někdy přijde, že je mám děsně hustě.

zuzu_epona
14. mar 2014

@anfei Dávam si dlhší steh - 3,5 mm. Normálne šijem tak na 2,5 mm. Mám ešte trochu problém pri tom dlhšom stehu pri prešívaní softu udržať látku, aby to šilo pekne rovno.

zojec
14. mar 2014

@zuzu_epona bunda krasna 🙂 k tym vreckam.. ja som si tiez myslela, ze je zbytocne ich sit, a teraz nadavam, lebo nemam kam strcit misovi vreckovku 😖 a pred tym rukavice

zuzu_epona
14. mar 2014

@zojec Istotne oľutujem aj ja (presne na vreckovku by sa hodili), ale zase chcela som to mať rýchlo hotové, lebo som mu nemala čo obliecť a viem, že z nej rýchlo vyrastie, tak na druhú budem mať možno viacej času 😝 a spravím s vreckami 😀

crawler
14. mar 2014

@zuzu_epona wou wou 😵 😵 😵 nádherný malej musí být nadšený 😵jsi lepší a lepší...jak to děláš? 😲

mehlo
14. mar 2014

@zuzu_epona chyby? já tam žádný nevidím!!!!!!!!!!! Je úžasná!!! Petulák prohlásil, že takovou bundu chce taky. Ty šiješ jen na 2,5 mm? Já šiju pořád na 4 mm- na maximum.
@bordino já tento střih nemám ráda, ale Tobě moc sluší!!

zuzu_epona
14. mar 2014

@mehlo Chyby tam sú a ešte dlho budem šiť s chybami... 😉 Ja normálne na viac ako tých 2,5 mm neviem šiť, mám pocit, že mi potom šije stroj veľmi rýchlo a všelijako mi to uteká.

snehovavlocka
14. mar 2014

@zuzu_epona nadherna bunda... a pozeram, ze to pozadie je mi velmi povedome... i ked mozno sa niektore miesta len podobaju 😅 nie je na lavej strane "zvonica"? 🙂

zuzu_epona
14. mar 2014

@snehovavlocka Pozadie je dnešný výlet - zrúcanina opevneného románskeho kostola v Haluziciach 🙂