Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte🙂 Zbavujem sa merina, bambusu a fleecu z Mylly. Kto máte záujem napíšte mi🙂 Mám celkom zaujímavú ponuku
já teda nešiju, až mám všechno hotové, ale mám doma pořád děti, minimálně to mladší. Nemám velký stůl, kde bych si natrvalo rozložila šití. Látku stříhám na zemi, takže to jde jen v době spánku, stroj si taky nevytáhnu, když jsou vzhůru. Maximálně si můžu něco stehovat na žehlícím prkně.
Já si k dětem zase tahám háčkování. 🙂
@laeela @betelgeuzz ono je to dobré, když člověk ví, že i jiní to nemají lehké 😀 😀 😀
Holky, nerasila jste některá kojoplys na Ol? Mě to dle zvykleho nastavení nějak nejde. 😠
Přišla Noemova archa a ono to není zas tak velké, bude to boží bodyno! 😵 😵 😵 😵
Softka pre Ondrejka - strih Quinn z Farbenmixu, veľkosť som šila 86/92, pretože som nechcela, aby mu to bolo veľké, však o rok na jar ušijem druhú 🙂 Vedela som, že strih je široký, takže je zúžená, sú tam aj iné drobné úpravy. Stojačik na krku som spravila sama, kapucňa je upravená a odopínacia, plus je podšitá. Vrecká som nešila, nemá to ešte zmysel pre neho. Stále sú tam ale chyby 😒
@bubulakovo , muzu poprosit o nabidku?
@zuzu_epona Ten lev i to prošití, lepší jak profi 😵 Dáváš si delší steh nebo je to normální délka? Mě někdy přijde, že je mám děsně hustě.
@anfei Dávam si dlhší steh - 3,5 mm. Normálne šijem tak na 2,5 mm. Mám ešte trochu problém pri tom dlhšom stehu pri prešívaní softu udržať látku, aby to šilo pekne rovno.
@zuzu_epona bunda krasna 🙂 k tym vreckam.. ja som si tiez myslela, ze je zbytocne ich sit, a teraz nadavam, lebo nemam kam strcit misovi vreckovku 😖 a pred tym rukavice
@zojec Istotne oľutujem aj ja (presne na vreckovku by sa hodili), ale zase chcela som to mať rýchlo hotové, lebo som mu nemala čo obliecť a viem, že z nej rýchlo vyrastie, tak na druhú budem mať možno viacej času 😝 a spravím s vreckami 😀
@zuzu_epona wou wou 😵 😵 😵 nádherný malej musí být nadšený 😵jsi lepší a lepší...jak to děláš? 😲
@zuzu_epona chyby? já tam žádný nevidím!!!!!!!!!!! Je úžasná!!! Petulák prohlásil, že takovou bundu chce taky. Ty šiješ jen na 2,5 mm? Já šiju pořád na 4 mm- na maximum.
@bordino já tento střih nemám ráda, ale Tobě moc sluší!!
@mehlo Chyby tam sú a ešte dlho budem šiť s chybami... 😉 Ja normálne na viac ako tých 2,5 mm neviem šiť, mám pocit, že mi potom šije stroj veľmi rýchlo a všelijako mi to uteká.
@zuzu_epona nadherna bunda... a pozeram, ze to pozadie je mi velmi povedome... i ked mozno sa niektore miesta len podobaju 😅 nie je na lavej strane "zvonica"? 🙂
@snehovavlocka Pozadie je dnešný výlet - zrúcanina opevneného románskeho kostola v Haluziciach 🙂

@bordino 😀 i to je někdy třeba 😉