icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

danielahe
14. mar 2014

@bordino saty boziiii 🙂

arlette
14. mar 2014

@zuzu_epona tak ta je teda! 🙂

snehovavlocka
15. mar 2014

@zuzu_epona 😀 tusila som, len som nevedela, ci to chces aj tak verejne napisat 😅 to ste mali pekny vylet, tam je krasne 🙂

danielahe
15. mar 2014

bundicka ke kalhotum 🙂, dala mi zabrat, dite vecne u nohy, takze byla sita tyden 😀 😀 😀 😀

palosek
15. mar 2014

@danielahe krásná, normálně se mi ty ještěrky v těch kombinacích začínají líbit.... 😉 Hlavně na tom předním díle to máš v praktické části 😀 😉

jitule23
15. mar 2014

@danielahe Moc krásná

terezita
15. mar 2014

@palosek jsem na tom uplne stejne.. 😅 v tom tyrkysu je zacinam brat na milost 😀

bury
15. mar 2014

@zuzu_epona - bunda je dokonalá 😉

caramilla
15. mar 2014

@danielahe koukám, že ty se taky nešetříš 😀 😀 😀 Je krásná.

stassy
15. mar 2014

@zuzu_epona Proc mi to jen pripomina posledni softovy komplet od Bordino.. Zase Te inspirovala? To je od ni tak mile, ze se tu deli o sve napady a ostatni se muzou vesele "inspirovat", ze..

barcav
15. mar 2014

@maryol cestovní hračka je dokonalá 😵 😵 😵
@emilly9 no úúúúžasnéé 😵 😵 😵
@caramilla krása 😵 krokodýlí kompletek je úžasný 😵
@mikulka45 gratuluji k bříšku 😵
@katka82 softka je boooží 😵
@bordino šaty jsou pěkné 😵
@zuzu_epona softka super 😵
@danielahe ta je krásná 😵

anastazieb
15. mar 2014

Tak konečně taky něco nového ode mně 😉

laeela
15. mar 2014

@anastazieb to je dokonalá kombinace barev. 😵

anastazieb
15. mar 2014

@laeela díky 😉

zuzu_epona
15. mar 2014

@stassy Neviem, aký komplet sem dávala naposledy @bordino, mrzí ma, že to vyzerá ako pajc ☹ Nohavice som šila ešte v jeseni, teraz som dorobila bundu. Leva som si nakreslila sama podľa obrázkov z internetu.

bury
15. mar 2014

@anastazieb - krásný tepláčky 😉 ty máš svůj nezaměnitelnej rukopis - vidím fotku a hned vím, že je to tvoje 😉

bury
15. mar 2014

@barcav - se mi líbí, jak ty to vždycky všechno shrneš a každému zvlášť napíšeš 😵 😉

danielahe
15. mar 2014

@palosek ja puvodne chtela cernou k jesterkam, ale na batani nebyla, tak jsem objednala tyrkys, ten byl barevne jak ta jedle a u gabinky jsme nasla zelenotyrkys a sedi...ja se bala, ze s tou cernou to bude moc tmave, ale zase by na tom nebylo videt tolik spiny 😀 ..jsem na tu softku pysna 😀 😀 😀 , sice bez kapes, ale ty az priste, to bude vyzva 😀 😀 😀
@jitule23 dekuji 🙂
@caramilla dekuji 😉 , vyuzivam cas, ze jeste nerodim a zatim se nic nechysta 😀 , Tobik potreboval jarni bundicku, tak kdyz uz je dosita, treba uz to nase male slune vyleze 😀
@barcav dekuji 😵
@zuzu_epona komplet mas hezky 😉 🙂 , taky sem davala bordino jesterci softku...to obleceni si bude holt podobne, strihy tu vice mene mame vsichni stejne nebo podobne, ja si tam jeste chtela lipnout na zada jesterku, ale na to jsem moc lina, si ji nakreslit a vystrihout, tak mozna casem 🙂
@anastazieb kdyz vidim ty teplacky s kapsama, tak si rikam, ze bych ty svoje rychlovky mela abgrejdovat 😀 , mas to krasne 😉 🙂

barcav
15. mar 2014

@bury 😀 já sem nakukuju zhruba jednou za týden a ráda pochválím to co se mi líbí 🙂 tak je to pak takhle najednou 😀

caramilla
15. mar 2014

@danielahe Mína potřebuje taky jarní soft, ale teda fakt nevím. Včera měla šusťákovku a bylo to tak akorát. Dneska je to na zimní.

Ale neflákám se, dneska jsem ušila troje spoďáry pro Mínku, dvě plenky pro miminko a jedno kojotriko, co venku v dešti fakt nefotím, stejně mi z toho leze pupek 😀

evaon
15. mar 2014

@caramilla Prosim ta, ty si sila damske soft nohavice aj do patentu vsak? Lebo ma ukecala suseda, co neznasa nohavice, nech jej take usijem, len mam obavy, ze to ten patent neudrzi a bude jej to padat. Nemas skusenost? Mam dat aj gumu alebo snurku? Chce taky vyssi pas - skoro ako byva na tehotenskych - tak 12cm vysoky mi vychadza...

stassy
15. mar 2014

@danielahe Ja ale nemyslela jesterky. ty nekomentuju, protoze tam je jasne, ze ty bundy budou dost podobne. Bordino nedavno davala fotku tyrkysove softky se stojackem a aplikaci lva na zadech a ted sem da takovou Zuzu. to je ale nahoda.. a usatou kuklu taky urcite nevidela..

anastazieb
15. mar 2014

Holky poptávám látku Lillestoff Mýval Lumpík, moji oblíbenou 😉 Kdyby někdo měl nasysleno a nevyužije, ráda odkoupím. A pak ještě už asi beznadějně sháním autíčkovou z Wendy, viz. fotka, kdyby někdo měl, byla bych šťastná!!! Občas s tím otravuju v Produktservisu, ale vždycky mě odbudou, že vlastně autíčka mají, ale je to jiný vzor. Asi tam zas napíšu 😀

anastazieb
15. mar 2014

@stassy ale @zuzu-epona jí přeci nenabízí na prodej ne? A ten lev je úplně jiný, bunda je kombinovaná s hnědou... A moc se mi na něm líbí ta chlupatá hříva. To už by si nikdo nemohl našít lva na bundu...

diapozitiv01
15. mar 2014

@caramilla
Ako vyzeraju tie nohavicky po x praniach? Chcem pre malu tiez usit nejake ked budeme v lete skusat bez plienky ale bojim sa ze ked su len tak odstrihnute bez inej upravy ze to bude zle a bude sa ta latka stacat (rulickovat)

danielahe
15. mar 2014

@caramilla u nas bylo vcera nadherne teplo, dneska je to uz horsi 😀
@stassy ja prave koukala nekolik stranek zpatky a vim jen o tech jesterkach 😅 lva jsem bud prehlidla nebo k nemu nedosla 🙂
@anastazieb treba kdyz je budes otravovat dostatecne dlouho, budou auticka podle tvych predstav 😅 😀

stassy
15. mar 2014

@anastazieb A on je v tom moralne nejaky rozdil? pridani barvy to jako posune uz nekam jinam, do vlastniho napadu? Navic Zuzu na prodej sije, to, ze tahle softka je pro syna neznamena, ze druha takova nebude k prodeji (mmch ta usata kukla na prodej byla). kdyz usiju fialovou softku s krtrckem a jeho kamarady, budu obdivovana za uzasny napad nebo budu za kopirku Caramilly? Mmch kdyz se tu Car rozcilovala kvuli poskladani hotfixu na leginach, tak byla za chudinku, kterou vsichni vykradaji.
Posuzovani, co je nebo neni kopirovani, mi tu prijde nejake zahadne.. Nekdo kopirovan byt muze, nekdo ne..

anastazieb
15. mar 2014

@stassy jako základní rozdíl bych viděla to, že tahle není na prodej. Až bude, tak už to přes čáru bude. Ale nemyslím si, že když někdo pod vlivem této diskuze ušije něco pro své dítě, tak je to pajcování. Od toho přeci takhle diskuze je. S ušatou kuklou a s legínkami to bylo něco jiného, ty na prodej jsou. Alespoň tak to vidím já.

Když ušiješ softku s Krtečkem, tak asi za úžasný nápad obdivovaná nebudeš, ale určitě budeš za krásné provedení. A nikdo neřekne nic, dokud jí nenabídneš k prodeji (což stejně nejde, ani kdyby jí Car. nešila 😀 ).

caramilla
15. mar 2014

@evaon dávám vždy gumu do všech patentů.

@diapozitiv01 trochu se to nahoře zkroutí, ale mě to přijde, že to je stále příjemnější na nošení jak nahoře gumička My takové spoďáry nosíme obě a žádné jiné, nikdy mě to netlačilo, že se to nahoře maličko zkroutí. Ale někoho to rozčiluje, nevím, zda esteticky... Je to každého věc, ale ano trochu se to zkroutí, ale ne tragicky.

@stassy to s tema leginama bylo vedle, ne tady. A naopak mi prislo, ze mi bylo naznaceno, ze to neni pajcovani a je to originalni napad a ze jen ja jsem vztahovacna 😀

@anastazieb S tim, ze inspirace pro soukrome ucely je neco jineho, souhlasim. Zakladni rozdil je v tom, ze neco je a neni na prodej, taky to tak vnimam. Ale myslim, ze tohle vychazi prave ze zkusenosti, ze tu nekteri siji neco prve pro sebe, inspiruji se pro sebe, a pak to same daji k prodeji a to v poradku neni... Asi je dobre dat najevo, ze si toho obcas nekdo vsimne...
Krtecka at klidne nekdo na prodej sije, ona si ho slecna Milerova jisto jiste zkasne 😀