Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
prosim o radu. kde bych nasla strih na nejake sirsi kalhotky přes latkove plenky ? třeba haremky nebo něco podobného, klidne i dve , tri velikosti. předem moc dekuji. 🙂)
@marketa11112 tady http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_1/k... obrázek 2
holky hodí se kepr i na normální kalhoty, nejen na montérky?
@caramilla triko krásný. CO ti dělá ta látka po víc vypráních??? Nebo ještě nevíš? Já jí mám v tmavě modrý a chtěla jsem z ní triko. Ale měla jsem jí na kapsách u tepláků a je dost olysalá a samý chloupek...
a dámy, konečně jsem snad pokořila COL 😵 😵 😵 😵 😵 jako ty švy jsou ještě křivý, to se musí dostat do ruky a i ta látka dole přečuhuje, ale už to šije hezky, nikde to neskáče, nevynechává a normálně to sežvejkalo i BALERÍNY 😕 😕 😕 😕 😕 tak mám radost. Triko fotit nebudu, bylo to další kojicí recyklo, ale i tak těch švů tam bylo dost... jen jsem naprdlá, měla jsem koupený dvě nový trika, že je sešiju. Jedno jsem měla jedou, druhý je jen vypraný A NA OBOU UŽ JE FLEK!!!!!!!!!!!!!!! nechápu, jak jsem to dokázala.
Ahojte, náhodou som narazila na túto tému. Chcem Vám všetkým tu prítomným mamičkám vyjadriť svoj obdiv. Naozaj ste veľmi šikovné, podľa toho čo som videla na fotkách. Ja iba tak poobšívať a niečo jednoduché, ale na takéto kúsky ako sú tu pofotené by som si teda netrúfla.
Veľa dobrých nápadov želám.
@silvikam troufla, je to tu silne navykove.. 😉 vetsina holek tu zacinala na jednoduchych kouscich 🙂 hlavne se nebat a zkusit to!
@caramilla a ja teda nevim, jak se to chovam k upletum, ale seprane mam fakt jenom ty mamadori tucnaky a michaela millera.. jinak na zadny z upletu co mam z nemecka si nemuzu stezovat.. (nastesti!! 😀)
@anastazieb lumpika mají na unuo.
@zikie už jsem to našla a vykoupila 😀
Holky, já jsem fakt asi ztracený případ... dva dny tu na etapy stříhám tu první softku a jsem z toho dokonale na nervy... bojím se, že to střihnu blbě, když to chci říznout kolečkem, látka mi děsně ujíždí (je na to nějaký fígl?), pořád čučím do návodu a na net, co a jak střihnout, teď nevím, zda střihnout i na kapucu zevnitř, protože to nikde popsané není a já se bojím, že to pak nedám.... jako myslela jsem si, že umím německy, ale buď jsem na mateřské už dlouho, nebo fakt nevím... no a další horor bude to sešít a modlit se, že to celé nepoletí do koše... to jsem si nemyslela, že mě to bude tak stresovat... 😔
@stassy
@caramilla
@anastazieb mne osobne se posite softky libi a moc, jako namety mame jaro, leto...., ceska zviratka, cizi zviratka, statek...no proste koho co napadne, kdy treba udela nekdo na softce treba medveda a druha hnedka soba, muzeme ji narknout, ze se po te prvni opicila inspirace ala les nebo udela medveda ledniho, co ja vim, to uz by nikdo nemohl nic na bundu nasit..nebo v mem pripade, ma se mi narodit holka a za rok ji uricte taky usiju softku, nasiju na ni kytky a ja nevim co jeste, a co kdyz me tu nekdo narkne z toho, ze nekoho kopiruju? 😔 Chapu, ze je to strasne tezky, nekdo neco vymysli a ten druhy udela neco podobneho 😒 , ale urcite tu nikdo nema schovane obrazky softek a nevybira z nich, kterou usije 😅 🙂
Doufam, ze jsem nikoho nenazlobila, jen reaguji 🙂 😉
@macin73 ja je budu pristi tyden sit tri, jenze po vecerech, tak to moc na workshop nebude.. vsechno maluj na tu flisovou stranu. ja striham teda nuzkama. a neni to vubec tezke, neboj! ja vynechavam to zbytecne rozstrihani - mam jen zadni dil a 2x predni dil plus zbytek.. prijdou mi ty kapsy vsite ve svu zbytecne, pokud sijes tu softku z jedne barvy. u kapucy se vyprdni na ten "redukcni pasek" na zmenseni, neni potreba. ta kapuca je akorat na hlavu. ja vzdycky zacnu sesitim kapucy, pak PD/rukavy/zd, prisiju k tomu kapucu, nasiju zip, olemuju kapucu, dole+rukavy zahnu a hotovo. az usijes nekolikatou, zjistis, ze je to fakt rychlovka 😉
... a slusi!! hezka fotka 😵
@anastazieb sakryš,já se na něj chystala taky. Car mi vyfoukla krokouše a teď tohle. 😉 😠

@stassy mně ta bunda taky připadá jiná. Jo je tam lev, ale vypadá úplně jinak, bunda je dvoubarevná a s kapucí.
@anastazieb tyhle autíčka taky miluju. Petulákovi jsem z nich šila asi ve 2 letech pyžámko a nosí ho doteď. Sice je už trošku kratší, ale to nevadí. Tepláčky jsou božíí. Ty to máš vždycky tak nádherně ušité!!