icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
16. mar 2014

Holky nemáte někdo z batani teplákovinu - šedomodrou? http://www.batani.cz/batani/eshop/17-1-TEPLAKOV...
já na to celý den koukám a říkám si, jestli mi neposlali něco jinýho, přijde mi do fialova a ať k tomu dám jakoukoliv jinou látku na doplnění, tak mi to přijde holčičí.... ale když koukám, co mají v nabídce, tak tam žádnou takovou nemají, se kterou by se to dalo splést 😖 tak asi blbě vidím....

bury
16. mar 2014

@mehlo - si fotila sama sebe? já jen, že když fotím sama sebe, tak se tvářím stejně, ať dělám, co dělám 😉 hezký tričko 🙂

anastazieb
16. mar 2014

@petkasv nedělám, nejdřív to přišiju na OL, až pak to zahnu dozadu a jedu dvojjehlou... Schválně to zkusím, ale pochybuju, že to bude lepší 😀 Ale nemám moc praxi, protože lemuju na třetiny jen výstřihy pro holčičky a to moc často nešiju 😀

aronek
16. mar 2014

@bury super spodky 😉

koki_melo
16. mar 2014

@bury mám doma barevnici Batani a v reálu úplně jako na tom obrázku nevypadá - na mám monitoru ji vidím víc tmavě modrou, v reálu je šedomodrá a fakt spíš k fialové než k tmavě modré.

laeela
16. mar 2014

Tak dnes aspoň něco vydařeného:

petkasv
16. mar 2014

@laeela to je krásný 😵

terezita
16. mar 2014

@koki_melo ja mela jen michaela millera, ale tipla bych si,ze to bude materialove na stejne brdo.. dost se to zhrklo (i kdyz predepiram, tak pri kazdem prani zase kus latky zmizel.. 😅) po roce noseni byl predni dil asi o 5 cm kratsi nez zadni, sity z normos upletu. kvalita teda nic moc.. 😝 je to takovy zvlastne vychroustany uplet.. chloupek se taky udelal.
@laeela ja danai siju vzdy o cislo mensi nez bych mela. a nikdy jsem si nestezovala ani ja ani zakaznice, naopak tyhle u me frcej asi nejvic a skoro vsechny se vraci pro dalsi. ono jestli mas fakt hubenoura doma, tak to na ni muze viset (pro jednu zakaznici, beru o 2 cisla mensi velikost a prodluzuju rukavy a dylku (kapucu jsem nechavala, byla velka a hlava se vesla)

laeela
16. mar 2014

@terezita malá nosí 98/104 a dělala jsem tu menší velikost 86/92.
Tak já se ještě pokusím, právě že ty tvoje se mi moc líbí. Však látek mám dost, tak co. 😉

laeela
16. mar 2014

@petkasv díky.
A Filip triko nechce, chce radši prý medvědy. 😀

terezita
16. mar 2014

@laeela 😀 😀 😀 aby ti na to zas vsechny nepadly, to by taky byla skoda 😉 jako z te prvni jsem taky byla prekvapena, ze je tak siroka a chvilku mi trvalo, nez jsem si na to zvykla.. ale naopak ji mam rada, ze v ni je hodne prostoru a vypada to na tech ditkach tak nejak heezky.. 😅

koki_melo
16. mar 2014

@terezita díky za reference, aspoň ušetřím 😉 .

terezita
16. mar 2014

@koki_melo jako za ty prachy bych sla do neceho jineho 😉 jen teda doufam, ze vam tu nebudu nadavat za lille, jsem ted vzala celkem 6 metriku, tak snad s tim budu spokojena! 😀 😀 😀

sinala
16. mar 2014

@sufik1 taky přišiju prvně na OL a pak COL ( šila jsem zatím jednou a měla to škaredé, tak jsem našila patent 😀 ). Poprvé jsem to zkoušela rovnou, ale to se opravdu nedalo🙂

sinala
16. mar 2014

@kuna buď si proužek před našitím sežehlím nebo pak po přišití na OL vezmu malé pravítko a přeměřuji, abych to měla stejně zahnuté

sinala
16. mar 2014

@mooncaa já lemuji tím druhým způsobem a není to taková hrůza, jen ten druhý ohyb musí být opravdu hned jak končí šev z OL, protože kdysi jsem to neřešila a po vyprání se mi to v těch místech vlnilo

sinala
16. mar 2014

@bury chápu Tvou radost, já se takto raduju pokaždé 😀

caramilla
16. mar 2014

@mooncaa no, první bodyna jsem se nemohla spíš trefit tím stehen do toho proužku, aby to nebylo jak když pejsek čurá, ale mě prostě přijde, že když máš 5cm proužek a máš ho složit na třetiny, tak se to povést musí, protože prostě to složíš na třetiny, s tímhle jsem fakt asi problém neměla nikdy 😀
@anastazieb a jak to děláte vy, já zase nějak nechápu, že to jde vůbec dělat taky jinak 😀

sinala
16. mar 2014

@caramilla já ten proužek na třetiny složit umím 😀 😀 😀 , ale pak ho neumím napasovat na látku, natahovat a ještě šít rovně 😀 😀 😀

anastazieb
16. mar 2014

@caramilla @petkasv @mooncaa tak jsem to teď fakt zkusila přišít jen dvojjehlou a je to super! Fakt to jde, vypadá to líp a je to i takový měkčí...

@caramilla no já jsem to dělala podle tady vyčteného návodu, že to nejdřív lícem k líci přišiju OL (a pak jsem to začala dělat tím nejširším stehem, aby to lemování nebylo takové úzké) a pak až přehnu a přišiju dvojjehlou... Ale právě nikdy mi to nešlo úplně dokonale, přišlo mi to takové tvrdé a hlavně ten lem vždycky zeshora trochu přečníval, nikdy jsem to neudělala tak, aby ten proužek těsně lemoval kraj látky. Právě jsem nechápala, jak tím lemujete bodýčka...

aerin
16. mar 2014

hehe....tak ja nejdriv prisivam cikcakem za patku a pak COL 🙂

holky prosim vas, kdo jste sily novy potah na autosedacku, z ceho????

anastazieb
16. mar 2014

@sinala já to teda nedělám na COL, tam to asi musí být ještě trochu složitější, ale docela to jde, to rovnání je trochu pruda, ale to asi chce cvik 😀

sinala
16. mar 2014

@anastazieb no tak to není možné 😀 😀 😀 asi půjdu zítra trénovat 😀 . A ten šev bude určitě měkkčí

mooncaa
16. mar 2014

@anastazieb Tak že bych to taky zkusila?

mooncaa
16. mar 2014

@aerin Já šila letní potah na autosedačku a šila jsem z Dadka froté odstřižků.

anastazieb
16. mar 2014

@sinala vypadá to moc hezky... pak to vyfotím.

anastazieb
16. mar 2014

A možná u výstřihu si nakreslím čáru, abych věděla, kde to mám přehýbat a kam až to podehnout... Já jsem to zatím zkoušela jen na kapsičkách 😅

bury
16. mar 2014

@koki_melo - tak nevidím blbě 😝 😖 nevím, co s tím, protože fakt mi to přijde holčičí látka ... uvidím, něco s tím vymyslím a při nejhorším to podědí nějaká holka 😉

jieff
16. mar 2014

@aerin já šila z potahové bavlny z Ikey, nebo jak to nazvat. Je taková pevnější, vícegramážní předpokládám, že něco vydrží. http://od-ji.blogspot.cz/2014/01/potah-na-autos... Ale sundavací potah bych asi taky šila z froté. Nebo jednolíce.

caramilla
16. mar 2014

@anastazieb hele, já se soustředím, jak můžu a stejně nechápu ten tvůj způsob, asi mi to budeš muset vyfotit 😀
Jinak proužek skládám průběžně, vždy těch pár cm, co se chystám prošít a vždy zkontroluju, aby byl výstřih strčený právě v přehybu a to prostě fungovat musí. Nejtěžší je trefit se pak na ten proužek stehem rovně, ale to jsem už dostala do ruky 😎