icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
17. mar 2014

to je ten náš lev. Nakonec jsem v kiku splašila fleecovou deku a vyšlo mi to tak tak. Hříva je odepínací kožešina z mojí kapuce zimní bundy 😀 Jsem ji tam přišila v ruce.
Majtky z ostřižků, testovací čepice rovněž z odstřižků a fleesová sukýnka.

petkasv
17. mar 2014

@sufik1 já mám amanny a pohoda ty mi v klidu vezme rovnosteh, OL i COL, hardy po vyčištění (řádném vyčištiní a totálním rozebrání manžela) snese OL i COL, ale občas mají výhrady a neprovazuje to tak jak bych chtěla, unipoly mi nežere OL do COL jsem je pro jistotu ještě nedávala 😀

mamata
17. mar 2014

@arlette nejlepší jsou ty "majtky" jako dítě jsem to slýchávala pořád, teď už se polština u nás používá jen v nadávkách nebo když volají příbuzný

koki_melo
17. mar 2014

@mamata @arlette haha, majtky už jsem taky neslyšela ani nepamatuju 😀

javyb
17. mar 2014

@caramilla ještě jednou díky za tip, paní mi ho objednala, no a mají to tam o dost levnější než jinde🙂

mamata
17. mar 2014

@arlette to jsou zbytky z fineribů po tvém stříhání nebo z MTX zbytky??

katka82
17. mar 2014

@arlette tak ten lev je fakt super 😵 šikula 😉

zuzkasim
17. mar 2014

@arlette Lev je krásný!

Když vidím ty možnosti stehů na coverlocku a práci s nastavením, je dobře, že po něm ani nepošilhávám🙂 Já bych to nedala.

caramilla
17. mar 2014

@javyb Jsem ráda, že jsem pomohla 😉 Já jsem tam právě byla ohledně cen úplně v šoku, nechávám si tam servisovat i OL a právě vím, kolik mě tam stojí nůž a kolik stojí jinde 😎

bury
17. mar 2014

Tak jsem dopáchala ty tepláky. Lemování kapes hrozný!!! a ještě jsem je udělala moc mělký, ale to už je detail.

katka82
17. mar 2014

@bury náhodou tepláky super 😵 aji to lemování je dobrý 😉 co se ti na tom nelíbí? 🙂

bury
17. mar 2014

@katka82 - ono to naštěstí není na fotce vidět, ale je to strašně křivě prošitý a na tý jedný kapse jsem špatně natahovala a je to takový vytahaný. včera jsem byla fakt už zoufalá 😝 Ale jinak jsem pořád s OL nadšená. Jen se teda děsím, aby steh držel, abych to měla dobře nastavený 😉

katka82
17. mar 2014

@bury no já si to fotku zvětšila a zase tak křivý to nemáš 😉 jinak já si tu gumu dycky naměřím abych měla obě tak nějak stejně 😉 myslím že ten steh určitě vydrží,neboj nic 😉

bury
17. mar 2014

@katka82 - díky, ale fakt je to hrůza 😀 😀 ale myslím, že to nikdo zkoumat nebude.... a to jsem si myslela, že olemuju tím patentem, co je v pase a dole, ale to jsem fakt nedala vůbec 😝 😀 😀 lemování úpletů mi prostě moc nejde.

katka82
17. mar 2014

@bury neboj,za chvilku budeš lemovat jen to fikne 😉 😀

michamicha
17. mar 2014

@bury náhodou dobrý a jak jsi přišla na to, že to je křivě prošitý? já tady teda viděla mnohem mnohem okatější "křiváky" u mnohem zkušenějších holek než jsi ty 😉 já jsem teda na toto úchylná, jakmile mi to někde trochu ujede, tak hned pářu 😀 jen když je něco pokusnýho pro mně jen na doma, tak to nechám 😀

bury
17. mar 2014

@michamicha - já párala taky a pak to vzdala 😝 já mám fakt pocit, že takhle hrozně jsem nikdy nešila... je možný, že by mi to díky kráčející patce tak lítalo?
My bydlíme na malý vesnici, takže to máme taky jen zahradu a do vesnické školky ,tak je to jedno 😉

petkon
17. mar 2014

@aerin šila jsem z broušeného saténu - kupovala jsem na MMB tady http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=219028 (ale už ho tam nevidím)

petkon
17. mar 2014

@petule55 krásná trička 🙂 , ten vzor látky se mi líbí, jen škoda, že je látka nekvalitní

sinala
17. mar 2014

@bury já jsem lemování kapes gumičkou vzdala po jednom pokusu 😀 , tepláky supr. A lemování patentem - to bych ho jen našila, jako se našívá kolem krku, mám to tak na riflích ve fotoblogu

sinala
17. mar 2014

@bury klidně je to možné, mě se s kráčející šije super, ale při lemování je problém udržet rovnou čáru 😉

koki_melo
17. mar 2014

@bury máš to náhodou hezké, až budeš šít desáté, tak poslepu s prstem v nose 🙂. Zkus ten tříkrokej cikcak, ten není tak vidět jako rovný steh. Já trénovala na ústřižcích, co je třeba jak tahat, dostaneš to do ruky raz dva. Já dneska třikrát párala kapuci u mikiny, celkově jsem se s ní pěkně babrala, tak čekám, kdy na ni skončí nevypratelný flek nebo ji o něco zatrhne.

petule55
17. mar 2014

@karchinka díky moc za tipy, Joans mám relativně blízko, asi tam zajedu. I když podle webu těch úpletů taky nemají nijak hodně. Mám tedy ještě jeden obchod 5 minut pěšky od hotelu a ten je na tom podobně. Bych řekla, že v USA mají všechno a velký výběr úpletů musí být na každém rohu 🙂 a když už né rohu, tak aspoň v každém obchodě... ale i tak tedy nemám strach, že bych tam utratila málo peněz. Našla jsem se například www.fabrics.com a tam je tedy výběr uchvacující. Ale přesto bych raději dala přednost obchodu s referencí 🙂 No a přinejhorším nakoupím spoustu flanelů a kordů, to se taky neztratí 🙂
@petkon já si tuhle látku šetřila na zvláštní příležitost, abych z ní ušila opravdu něco pěkného. Vzor se mi právě taky líbil, že je pěkný jak pro dvouleté dítě, tak pro maminku. No, smůla 🙂

karchinka
17. mar 2014

@petule55 já v Joans na úplety moc nenarazila :( ale bylo tam šíleně moc druhů flísu, flanely tam asi byly taky, to už si tak nepamatuju, ty jsem totiž kupovala v Hobby Lobby... ale ty budeš určitě v jiném místě, tak tam snad budou mít větší výběr 🙂 jinak si to tam užij!!! 🙂

petule55
17. mar 2014

@karchinka No tak uvidí... A díky - jedu na Floridu, takže si užiju minimálně počasí 🙂 Jedu tam tedy z poloviny pracovně, tak se hlavně těším na tu druhou nepracovní část pobytu - na slunečný bezdětný oddych 😀

sufik1
17. mar 2014

@petule55 kolik že můžeš mít kufr do letadla???? ono se látky docela pronesou 😀 😀 😀 😀 😀

karchinka
17. mar 2014

@petule55 jééé, tak to závidím ještě víc 🙂 trošku tepla a sluníčka by to už chtělo i tady

petule55
17. mar 2014

@sufik1 🙂 myslím, že máme standardní limit 23 kg - a to víš, že už si počítám, kolik metrů látky se mi do kufru vejde, a taky zjišťuju, jestli brácha nemá lehčí kufr k zapůjčení 😀 ale nerada bych dopadla jako když jsem tam jela před třemi lety a na zpáteční cestu si musela dokoupit další zavazadlo - a to jsem ještě nešila a látky nekupovala...

caramilla
17. mar 2014

Jedno kojo z nasyslených látek z lille 😎