Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 já mám amanny a pohoda ty mi v klidu vezme rovnosteh, OL i COL, hardy po vyčištění (řádném vyčištiní a totálním rozebrání manžela) snese OL i COL, ale občas mají výhrady a neprovazuje to tak jak bych chtěla, unipoly mi nežere OL do COL jsem je pro jistotu ještě nedávala 😀
@katka82 - ono to naštěstí není na fotce vidět, ale je to strašně křivě prošitý a na tý jedný kapse jsem špatně natahovala a je to takový vytahaný. včera jsem byla fakt už zoufalá 😝 Ale jinak jsem pořád s OL nadšená. Jen se teda děsím, aby steh držel, abych to měla dobře nastavený 😉
@bury náhodou dobrý a jak jsi přišla na to, že to je křivě prošitý? já tady teda viděla mnohem mnohem okatější "křiváky" u mnohem zkušenějších holek než jsi ty 😉 já jsem teda na toto úchylná, jakmile mi to někde trochu ujede, tak hned pářu 😀 jen když je něco pokusnýho pro mně jen na doma, tak to nechám 😀
@michamicha - já párala taky a pak to vzdala 😝 já mám fakt pocit, že takhle hrozně jsem nikdy nešila... je možný, že by mi to díky kráčející patce tak lítalo?
My bydlíme na malý vesnici, takže to máme taky jen zahradu a do vesnické školky ,tak je to jedno 😉
@aerin šila jsem z broušeného saténu - kupovala jsem na MMB tady http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=219028 (ale už ho tam nevidím)
@bury máš to náhodou hezké, až budeš šít desáté, tak poslepu s prstem v nose 🙂. Zkus ten tříkrokej cikcak, ten není tak vidět jako rovný steh. Já trénovala na ústřižcích, co je třeba jak tahat, dostaneš to do ruky raz dva. Já dneska třikrát párala kapuci u mikiny, celkově jsem se s ní pěkně babrala, tak čekám, kdy na ni skončí nevypratelný flek nebo ji o něco zatrhne.
@karchinka díky moc za tipy, Joans mám relativně blízko, asi tam zajedu. I když podle webu těch úpletů taky nemají nijak hodně. Mám tedy ještě jeden obchod 5 minut pěšky od hotelu a ten je na tom podobně. Bych řekla, že v USA mají všechno a velký výběr úpletů musí být na každém rohu 🙂 a když už né rohu, tak aspoň v každém obchodě... ale i tak tedy nemám strach, že bych tam utratila málo peněz. Našla jsem se například www.fabrics.com a tam je tedy výběr uchvacující. Ale přesto bych raději dala přednost obchodu s referencí 🙂 No a přinejhorším nakoupím spoustu flanelů a kordů, to se taky neztratí 🙂
@petkon já si tuhle látku šetřila na zvláštní příležitost, abych z ní ušila opravdu něco pěkného. Vzor se mi právě taky líbil, že je pěkný jak pro dvouleté dítě, tak pro maminku. No, smůla 🙂
@sufik1 🙂 myslím, že máme standardní limit 23 kg - a to víš, že už si počítám, kolik metrů látky se mi do kufru vejde, a taky zjišťuju, jestli brácha nemá lehčí kufr k zapůjčení 😀 ale nerada bych dopadla jako když jsem tam jela před třemi lety a na zpáteční cestu si musela dokoupit další zavazadlo - a to jsem ještě nešila a látky nekupovala...

to je ten náš lev. Nakonec jsem v kiku splašila fleecovou deku a vyšlo mi to tak tak. Hříva je odepínací kožešina z mojí kapuce zimní bundy 😀 Jsem ji tam přišila v ruce.
Majtky z ostřižků, testovací čepice rovněž z odstřižků a fleesová sukýnka.