Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petule55 taky tu latku tady mam hodne dlouho a furt jsem nevedela, dneska jsem to zkousela furt dokola, nejdriv jsem ho chtela obracene, z te zelene s mensima kytickama tricko a doplnit temi vetsimi, ale zjistila jsem, ze lepe to vypada naopak a vysledek me i docela mile prekvapil 😀
Konecne aj ja nieco pridam po dlhsom case. Mensia zacala od marca chodit do skolky, tak sme sili skolarsku "vybavu", taku aby sa jednoducho obliekala. Tricka z tucniakov (vdaka @ucitelka70 ) v kombinacii s dadka odstrizkami a elastickym jednolicom a leginky z elastickej teplakoviny. A este jedna softka na jar, lebo herecka z vlanajsej beznadejne vyrastla.
@koki_melo já když po všech nervech došila mikinu pro manžela, tak se mi ještě před předáním (vánoční dárek) srazila a zkrabatila v sušičce a jako bonus se teď při posledním praní vytrhla průchodka na kapuci 🙄 tak přeju lepší skore s tou tvojí mikinou, když už se s ní morduješ 😉
já ani nevím, kde jsem k těm "majtkám" přišla. Myslím, že to říkala jedna kolegyně v práci a nějak se to ujalo 😀
a taky jsem si všimla, že @caramilla vypadá na té druhé fotce úplně jinak. Má tam takový pohled a ten rozcuch tomu dodává grády 😉 Asi zrovna zafoukalo a efekt je z toho skvělý 🙂

@mamata ta čepice, to je z takového kousíčku, co v mtx občas vyhrabu v odstřižcích. Ty majtky taky, vyšly z toho akorát ty majtky. Já sbírám každý kousek, i při šití, odstřižky větší než 10 cm schovávám 😀 😀 😀 Co kdyby se to na něco hodilo? 😀 Už jich mám solidní pytel 😀
@bury tepláčky jsou moc pěkné 🙂