icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
17. mar 2014

@mamata ta čepice, to je z takového kousíčku, co v mtx občas vyhrabu v odstřižcích. Ty majtky taky, vyšly z toho akorát ty majtky. Já sbírám každý kousek, i při šití, odstřižky větší než 10 cm schovávám 😀 😀 😀 Co kdyby se to na něco hodilo? 😀 Už jich mám solidní pytel 😀
@bury tepláčky jsou moc pěkné 🙂

petule55
17. mar 2014

@caramilla tričko fakt moc hezký! Takovýhle vzory se mi na látce málokdy líbí a nedovedu si představit, co z toho, ale na tričku to vypadá super...

bury
17. mar 2014

@arlette - výraz majtky mě dostává 😀 😀 😀

lip72
17. mar 2014

@caramilla Tak na té druhé fotce jste nádherná...moc Vám to sluší 😉

caramilla
17. mar 2014

@petule55 taky tu latku tady mam hodne dlouho a furt jsem nevedela, dneska jsem to zkousela furt dokola, nejdriv jsem ho chtela obracene, z te zelene s mensima kytickama tricko a doplnit temi vetsimi, ale zjistila jsem, ze lepe to vypada naopak a vysledek me i docela mile prekvapil 😀

caramilla
17. mar 2014

@lip72 čarodějnice s rozcuchanými vlasy 😀

lip72
17. mar 2014

@caramilla právě že to nee 😀 no jste úplně jiná, než býváte na jiných fotkách...jako by jste to nebyla Vy 🙂 taková vyretušovaná 😀

a_lexa
17. mar 2014

@bury ty jsi ten OL ale rozjela 😉 Tepláky jsou super.
@caramilla krásný tričko 🙂 a taky se přidávám k pokloně - na té druhé fotce jsi kočka 😉

koki_melo
17. mar 2014

@caramilla Jéé, tohle mám taky nasyslený. Ale moje má na břichu menší kytky 😝

koki_melo
17. mar 2014

@lip72 No já mám taky dojem, že si mezi první a druhou fotkou došla k holiči. Právě, že na té druhé fotce máš @caramilla takový umělecký rozcuch.

zuzimia
17. mar 2014

Konecne aj ja nieco pridam po dlhsom case. Mensia zacala od marca chodit do skolky, tak sme sili skolarsku "vybavu", taku aby sa jednoducho obliekala. Tricka z tucniakov (vdaka @ucitelka70 ) v kombinacii s dadka odstrizkami a elastickym jednolicom a leginky z elastickej teplakoviny. A este jedna softka na jar, lebo herecka z vlanajsej beznadejne vyrastla.

zuzimia
17. mar 2014

No pravda fotky som zabudla...

kamishek
17. mar 2014

@koki_melo já když po všech nervech došila mikinu pro manžela, tak se mi ještě před předáním (vánoční dárek) srazila a zkrabatila v sušičce a jako bonus se teď při posledním praní vytrhla průchodka na kapuci 🙄 tak přeju lepší skore s tou tvojí mikinou, když už se s ní morduješ 😉

mahafi
17. mar 2014

@arlette majtky.. to slyším prvně... tady se člověk přiučí novým slovům 😀..

iq_tester
Odpoveď bola odstránená
koki_melo
17. mar 2014

@iq_tester íkvé nás tady je tak vysoké, že lepší je neměřit, protože to rozbourá celorepublikový průměr. Ostatně duchaplnost našich diskuzí o tom vypovídá...

bury
17. mar 2014

@a_lexa - děti byly u babičky, tak jsem toho využila, víš? 😵 😉

elixia
17. mar 2014

@zuzimia aky je to strih na tu softku prosim ta? krasna kolekcia triciek, mne sa podarilo kupit uz len fialovych a oranzovych

arlette
17. mar 2014

já ani nevím, kde jsem k těm "majtkám" přišla. Myslím, že to říkala jedna kolegyně v práci a nějak se to ujalo 😀
a taky jsem si všimla, že @caramilla vypadá na té druhé fotce úplně jinak. Má tam takový pohled a ten rozcuch tomu dodává grády 😉 Asi zrovna zafoukalo a efekt je z toho skvělý 🙂

mikulka45
17. mar 2014

@caramilla musím sa pridať k ostatným, naozaj vyzeráš výborne na tej druhej fotke, podľa mna ti seknu lepšie take dlhšie vlasy ako máš teraz 😉 a všimla som si, že už máš termín, tak držím palce, nech pôrod dopadne podľa tvojich predstáv!

mikulka45
17. mar 2014

@zuzimia krásna škôlkarska kolekcia 😵 tiež som minulý týždeň došila sofku a stále nie som schopná ju vyfotiť 😅

allymally
17. mar 2014

@danielahe
@caramilla

Holky, už se Vám to krátí, tak Vám chci popřát krásný porod a zdravá miminka 😉 Ať si to pořádně užijete a máte na co vzpomínat 🙂 Píšu radši teď, abych nezmeškala 😀 U nás je to bojovka na n-tou 😀

mamata
17. mar 2014

@arlette majtki jsou polsky kalhotky

arlette
17. mar 2014

@mamata tož to jsem ani nevěděla a to jsem tam roky jezdila nakupovat, aj majtki pro babičku 😀

semy.cz
17. mar 2014

ahojky 🙂 tak dneska jsem konečně objednala softsheell na bibu a hned jak dorazí tak se pustím do mé první bundy 🙂

Jinak dneska jsem odevzdala jarní dekoraci co si objednala kamarádka..dva ubrusy a pak zvířátka, kytičky, srdíčka....měli velký úspěch, tak jsem moc ráda 🙂

semy.cz
17. mar 2014

Jo a ještě jedna prácička pro mého mladšího miláčka..kapsář a povlčení.
Ušito už 14 dní, jen manžel vyvrtal díry na lištu až tenhle víkend 🙂

palosek
17. mar 2014

Ahoj, šiju, ale nestíhám fotit 😅 Tak pár pyžámek, sametové šatičky, megatriko pro mého tatínka (trochu velký výstřih u krku, rukávy jsou schválně svěšené) Pul sada pro kamarádku A tunika z kombinace Lille 😀 Musím ho vyšít, když mám objednáno další...žejo 😝 😅 😅 😅

jieff
17. mar 2014

@laeela já si nepamatuju, že si to jindy udělala špatně. To jsem si spíš říkala, že bych to určitě našila mimo loket 😉
@zojec, to nosítko vypadá výborně. Moc se mi líbí, ale jestli je funkčně nanic, tak to naštve. Já to naše šila tak 14dní myslim...a ted nevim kdy ho vyprat, je denně v permanenci...

zojec
17. mar 2014

@jieff dakujem 🙂 uz som ho komplet vyparala a presila.. dufam, ze uz bude ok :D zajtra vyskusam a dufam ze ma neslahne :D 5 hodin som sa s tym dnes zabavala 😖

laeela
17. mar 2014

@jieff 😀 Jo jo, měla jsem to mimo posledně na jelíncích, dala jsem to doprostřed a až pak po oblečení jsem zjistila, že loket není uprostřed rukávu. 🙂