icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
18. mar 2014

@lillyzelvicka No já řeším, že ty šaty, co jsem tu dávala, tak mají být podšité - a nevím, jestli je lepší se sérkat s podšívkou, napasovávat ji na zip a všude možně a nebo ušít tu košilku. Na druhou stranu potřebuju, aby to spolu dobře fungovalo 🙂.

sinala
18. mar 2014

@vondandy a máš tu packu položenou nad tím šroubem, kterým tu patku přichycuješ? Předpokládám, že máš 😀

sinala
18. mar 2014

@paulittav každopádně vyper aspoň na 60, ono z vypraných úpletů se nešije špatně, jen někdy se kroutí okraje, ale ty jde vyztužit škrobem ve speji 🙂

vondandy
18. mar 2014

@sinala , mam 🙂 Sice nejsem technicky typ, ale zkoumal to i muz a proste ten sroubek nezvedne zoubky dost vysoko nad latku a jak drhnou, tak se neposunou dost dopredu... jen kdyz tomu pomuzu prizdvihnutim cele patky...ani stelovani pritlaku patky nepomaha....

evaon
18. mar 2014

@sinala Hm..škrob v spreji sa mi paci, asi to vyskusam - ja si to vzdy len zatazim krajcirskym pravitkom.

caramilla
18. mar 2014

@sinala škrob ve spreji, to slyším poprvé, co to je? 😕

michamicha
18. mar 2014

@caramilla ty jo, to červený triko se mi moc líbí 😉

crawler
18. mar 2014

@lillyzelvicka já teda gumu přišívám na OL,pak přetočím do rubu a prošívám na COL - nikdy jediný problém - nic nepřenastavuju a to mám jehly s kulatou špičkou, tak nechápu 😅 napětí 4-4-3,přítlak zlatej střed

lillyzelvicka
18. mar 2014

@koki_melo ona podšivka ale není vůbec těžká a vždy to sedí nejlíp navíc pokud bys dala tělovou barvu tak to ani nikdo nepozná 😉

lillyzelvicka
18. mar 2014

@petkasv tak bylo to jehlama šupla jsem tam 90 a jelo to parádně. juchů prototip kojící bambusové podprdy je hotov 😀
@crawler šiju to jen tak že to překládám jsou jen dvě vrstvy šiju to z bambusového úpletu a gumičky a ta je tuhší než klasická

zuzkasim
18. mar 2014

@caramilla Vcelku pravidelně ho mívají v akci v Lídlu, asi ho prodávají i normálně, ale nekupuju ho tak často. Navíc hezky voní (jinak umělé vůně nesnáším), je to nějaká jejich značka W5, sprej má 500ml, tm. modrý vršek, na obalu obrázek košile a nápis "škrob, sprej"🙂 Taky jsem ho na ty rolující se okraje použila, pomáhá to.

danielahe
18. mar 2014

Ahoj holky,tak hlasim,ze dnes v 11:50 s vahou 3675g a 51cm se nam narodila nase milovana Adinka.dala maminca zabrat,sama taky mela co delat,ale mame to uz za sebou a bude uz jen dobre 🙂.

crawler
18. mar 2014

Tak zas po delší době něco přidám. Mám nějak šicí kopr - unavená ze zakázek a do toho mi Linda začíná chodit a tak jí pořád stojím za zadkem, aby se neotřískala...už aby měla balanc 🙄

-opičáčí tričko
-přebalovací podložka
-čepičky na jaro
-Linda má mimo čepky i handmade svetr z merina (je krásné- díky - @medvi11 ) - ale ten pletla moje mamka - já bych si spíš tak vypíchla oči 😅

biancal
18. mar 2014

@caramilla wow, tu farebnu tasenku by si vedela spravit aj na objednavku? 😵

crawler
18. mar 2014

@danielahe moc gratuluji 😵je to krásná buclinka,přeji brzké zotavení 😵 a pošli pak fotku s bráchama 😉

lillyzelvicka
18. mar 2014

@crawler čepičky jsou parádní 😉

lip72
18. mar 2014

@danielahe Veliká gratulace, Adinka je nádherná 🙂

lillyzelvicka
18. mar 2014

@danielahe gratuluju krásné miminko hodně zdravíčka

petkasv
18. mar 2014

@danielahe velká gratulace, je nádherná, hlavně ať jste v pořádku a zdraví 😵
@lillyzelvicka super 😉 já jí chci vidět, dej fotečku 😉

palosek
18. mar 2014

@michamicha já taky našívala měkkou gumu do pasu.... že jsem si střihla přímo vyšší pas...a pak jen našila gumu a přehla.....ale synovci jsem pas našila jako patent s gumou uvnitř (2cm) ...mám tu měkkou z Polimexu 😉

palosek
18. mar 2014

@danielahe gratuluji....je krásná 😵 😵 😵
....Tak...a co @car .....?
@crawler krásné čepičky....a nejen to.... 😵 😵 😉

mehlo
18. mar 2014

@zojec nosítko nádherné!!!!

@danielahe gratulujeme k Adince, je moc krásná!!!
@crawler nádherné výrobky

lillyzelvicka
18. mar 2014

@petkasv fotečku zítra jak mi dojde ten klip na otevíraní košíčku 😉

jitule23
18. mar 2014

@danielahe Gratuluji, ať se vám oběma dobře daří

mamata
18. mar 2014

@danielahe gratuluji k Adince, je moc krásná!!

koki_melo
18. mar 2014

@danielahe Ať jste brzy fit, krásná holčička!!

argo1
18. mar 2014

@caramilla No, fakt ze jo - cim vic se blizi termin porodu, tim rychleji sijes. Kojotrika super a musim se pridat k holkam, kdyz rikaji, ze dlouhe, rozpustene, "vyfoukane" vlasy ti naramne slusi. Uz nestrihat a nenosit culik 🙂
@anastazieb Ok, porochnim se ve skrini a ozvu se 😉

argo1
18. mar 2014

@danielahe Taky gratuluju, preji zdravi a vse nej do zivota! 😵 Adinka je prekrasne jmeno!

bury
18. mar 2014

@crawler - jů ty čepičky jsou skvělý!!! já pořád marně vychytávám střih 😒 Na většího to jde, ale na Otíka je to boj. Pořád mu to leze tam kam nemá, nebo mu koukají uši 😝

bury
18. mar 2014

@danielahe - gratuluji. Adinka je krásná 😉 😵