icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
18. mar 2014

@zojec je perfektní. A není na něm vidět, že by ses nějak hodně trápila. 🙂

sufik1
18. mar 2014

@michamicha mají ve vtc. Mě přišla v nějaké sadě odstřižku http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/51038/balicek-pruz...
takže popátrej na vtc nebo elas
ale ještě jsem nešila...

zojec
18. mar 2014

dievcata, velmi pekne dakujem 🙂 skromne sa priznavam, ze som na seba hrda 😀 😀
@mikulka45 no to ani nahodou :D chcelo by to asi vlastny strih, viac prepracovania v detailoch a tak.. :D toto je viacmenej pajc manducy, aj ked vrch a kapucka je rieseny inak.. akebyze sa mi chce nasivat zips , tak by to bola cista manduca s vyssim chrbtom 😉

jieff
18. mar 2014

@zojec máš být na co hrdá, je fakt krásný!

anastazieb
18. mar 2014

@argo1 to by bylo super 😉 Beru i menší, aby z nich šly udělat kapsy, tj. tak 13x20cm... Díky moc!

mooncaa
18. mar 2014

@zojec Krása. A jak to šlo prošít na stroji ty tlusté vrstvy? Měla jsem něco takového taky v plánu, protože manduca není už na moc velké dítě, ale nakonec jsem zatím nešila a teď nosím mrně (v manduce) a starší má smůlu. Tak nevím jestli se třeba za rok nebudu o pajc manduky taky pokoušet.

zojec
18. mar 2014

@mooncaa silo sa to uplne v pohdoe, jeansovou ihlou stacilo 🙂 ale moj stroj presije vsetko.. minule som ho trapila s 6 vrsvami koze a ani sa nezlakol :D 🙂

lillyzelvicka
18. mar 2014

dotaz kdo má Janome col nenašívali jste už s ním gumu? Já se tu s tím hodinu mordím abych to nastavila a prd kousek to šije kousek ne už na to nemám nervy. Budu vděčná za každou radu. Děkuju

lillyzelvicka
18. mar 2014

@koki_melo jakou košilku máš na mysli pod šaty? něco jako spodničku ?

paulittav
18. mar 2014

Ahoj holky! Tak moje první plenečka je na světě! @rina76 můžeš se pokochat 🙂

Akorát bych měla malinkej dotázek. Mám doma bambusové froté a chystám se na další plenečky, ale nevím zda jej před šitím vyprat nebo ne...vím, že se sráží, ale mamka mi radí z toho nejdřív ušít a pak až vyprat, že se prý pak blbě šije z vypraný látky...akorát budu-li bambus kombinovat například s kojeneckým plyšem, tak kdoví co by mi to provedlo, kdybych to vyprala až po ušití... máte s tím nějaké zkušenosti???

koki_melo
18. mar 2014

@lillyzelvicka Něco jako jsou takové ty saténové na ramínka.

paulittav
18. mar 2014

A ještě jeden dotaz bych měla... kolik vrstev toho bambusu byste dali na kalhotovku?? dvě vrstvy + vkládačku našít dovnitř???? Nebo radši víc??? Ještě jsem uvažovala nad dotykovou vrstvou z bio beránka....

caramilla
18. mar 2014

@paulittav Určitě to vyper, nevím, proč by se z vypraného froté mělo blbě šít 😕 Určitě se to musí vyprat, pokud chceš ještě kombinovat.
A zrovna froté se nekroutí, nevytahuje, takže na šití úplně v pohodě i po praní.
Kalhotovky záleží, jak chceš, aby ti schly, ty, co schnou rychleji a mě přijdou praktičtější, se šijí většinou 3 vrstvy + vkládačka (vnější vrstva třeba ozdobná, dovnitř něco savého jako třeba bambusový nebo já dávám konopný flíz a jako dotyková buď aksamit bambusový ze šijemdětem nebo kojenecký plyš a nebo ten beránek je taky super volba) A do toho vkládačku, tak šiju já. I tak to kolem gumiček schne déle a třeba sušička to nedá a musí to pak na topení.

caramilla
18. mar 2014

Ring sling z girasolu, ze zbytku taška a ještě dvě bambusová kojotrika na patentky. Už aby to vylezlo, nebo se ušiju k smrti. 😝 😝 😝 Já snad budu mít 100 kojotrik než se malý narodí 😝
A zase oblíbený vítr zezadu, jednu jsem vám udělala bez culíku, aby to zase "fénovalo" 😀

anastazieb
18. mar 2014

@caramilla krása jako vždy!

zuzkasim
18. mar 2014

@caramilla Moc se mi ta tvoje trička líbí! Už ti nepíšu komentáře na blog, ale jen sem🙂 Mimochodem, netušíš, jak se dá nastavit, že tvůj blog patří mezi mé oblíbené? Mám blogspot, ale všimla jsem si, že některé holky, které ho mají taky, tě v oblíbených mají, prostě naboku se u nich zobrazuje, když je u tebe nový článek. Chtěla jsem to taky tak, ale nevidím, na co u tebe kliknout.

medvi11
18. mar 2014

@zuzkasim to si musíš naklikat sama v blogspotu v nastavení.

medvi11
18. mar 2014

@caramilla Krásná trika, ale líbí se mi, jak miminku říkáš "TO" 😀 (aby TO už vylezlo 😀 )

laeela
18. mar 2014

@zuzkasim to si musíš nastavit na svém blogu, jestli myslíš, aby se ti to u sebe zobrazovalo po straně.
Je to přes Design, napřed si rozklikneš rozvržení, vpravo přidat gadget a tam si dáš Seznam blogů.
Někdy to rozhodí příspěvky, tak si pak tu šablonku musíš upravit, aby se ti to hezky vešlo.

laeela
18. mar 2014

@caramilla krásné. Ale už nešij a poroď. My už jsme zvědavé. 😀

medvi11
18. mar 2014

@zuzkasim konkrétně je to v položce Rozvržení, mám tam okýnko Moje oblíbené blogy, inspirace (nebo tak nějak) a tam se dá dát odkaz na jakýkoliv blog

paulittav
18. mar 2014

@caramilla Super, děkuju moc za radu 🙂

caramilla
18. mar 2014

@zuzkasim Díky holkám za rady, já to totiž samozřejmě nevím, na blog.cz tohle vůbec nejde, oblíbené blogy atp.
@laeela No, já musím něco dělat nebo se budu nervovat. Teď doplétám vlňáčky a chytá mě hysterák, co budu dělat zítra, asi budu muset začít plést něco na další rok nebo nevím 😝 Nemůžu sedět a koukat do blba 😠
@medvi11 to mimino, no 😀

vondandy
18. mar 2014

@piecee @sinala, koupila jsem si tu kracejici patku na Veritasku a sije mi spatne, porad nemuzeme s muzem prijit na to, proc... Horni zoubky jsou v podstate porad vzadu, jen kdyz packou nadzdvihnu patku o nejaky mm, tak poskoci dopredu a zase to chvili funguje... Vypada to, jakoby ten kolik, na ktery se patka upina, byl moc dlouhy a zvedajici se zoubky do nej narazi a nezdvihnou se dost nad latku, aby poskocily dopredu... Snad je to srozumitelne popsane... Mam Veritas Famula...

koki_melo
18. mar 2014

@caramilla NERODIT!!! Až po jednadvacátým! Aby to byl ten beránek 😵 .

petkasv
18. mar 2014

@lillyzelvicka asi píšu pozdě 🙂 máš jí přišitou na OL k látce a pak už jí chceš jenom prošít? Určitě dej větší přítlak patky a silnější jehly, mělo by to jít 😉

caramilla
18. mar 2014

@koki_melo tak to máme opačná přání 😀

zuzkasim
18. mar 2014

@laeela
@medvi11 Děkuju vám oběma, už to mám tam, kde jsem chtěla🙂

lillyzelvicka
18. mar 2014

@petkasv ne nemám to přišité právě to chci přišít takže dvě vrstvy. přítlak jsem zkoušela ale jehly mě teda nenapadli 🙂 děkuju hned zkusím
@koki_melo kouknu se jestli mám něco takového ved střizích. Určitě by to bylo hezké

rina76
18. mar 2014

@paulittav bambus určitě nejdřív vyper 😉