icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
19. mar 2014

@danielahe gratuluju, je nádherná 😵
@bordino ty modrý velrybky doma mám, pokud je to ještě aktuální 🙂

bury
19. mar 2014

@kuna - tak ta je opravdu povedená!! 😉 medvěd je dokonalej.

@koki_melo - se neboj, to přijde, že si to bude rvát z hlavy 😝 - všichni jsou stejný .... 😀 😀

caramilla
19. mar 2014

Opravná verze vlňáků. Dopletla jsem poslední věc, tak fakt nevím, co budu dělat dneska 😝

crawler
19. mar 2014

@caramilla co třeba odpočívat a nechat tělo v klidu, aby se rozrodilo? 😉

koki_melo
19. mar 2014

@bury no neříkej mi, že když ji v roce rvala z hlavy a ve dvou zas na hlavu, že ve třech ji zas začne rvát z hlavy...v tomhle kruhu se nechci točit. Výhodou je, že jak jsou holky o rok, tak vlastně ta malá bude zrovna ve fázi rvaní na hlavu...takže je to v cajku, furt sbírám ze země jednu čepici 😎 .

caramilla
19. mar 2014

@crawler pletení = právě odpočívání. Sedět a koukat do blba a pozorovat dělohu, zda něco dělá a nebo nedělá mi vůbec nepřijde ideální řešení a u čtení usínám. I moje PA mi říká, že hlavně musím zaměstnat hlavu...

koki_melo
19. mar 2014

@crawler Car začne odpočívat zejtra, aby se jí 21. narodil ten beránek 😀 .

petkasv
19. mar 2014

@kuna krásný, fakt super 😵

crawler
19. mar 2014

@caramilla jo tak to jo...mě ten povzdech u příspěvku přišel takovej,jako že se nutně musíš zaměstnat...já bych šla s Jasmínkou ven na procházku, užila si poslední dny bez kojení a přebalování, něco dobrýho bych uvařila nebo upekla...Nikdo neříká,že máš sedět a koukat do blba - myslím,že to ani s malým batoletem nejde,ne? 😉

crawler
19. mar 2014

@koki_melo štěstí,že nehrozí, že by se dítě zabejčilo až do dubna 😀

caramilla
19. mar 2014

@crawler to dělám každý den🙂 Zrovna zadělávám těsto na tohle http://pradobroty.blogspot.cz/2013/03/skoricove...
Tak dlouho to tu na mě vyskakovalo vedle v okně, až jsem neodolala 😀

sinala
19. mar 2014

@kuna krásné 🙂

sinala
19. mar 2014

@caramilla zrovna v neděli jsem našla malé vlňáčky a tam jsem gumu do pasu nedávala, dávala jsem až na velikost L, kdy zž se pohyboval. S jsem ani nepletla🙂

sinala
19. mar 2014

@koki_melo tak pokud si dítě rve čepici z hlavy, tak mu ji nechám dole 🙂 . Pokud je zima, tak si ji nechává 🙂

aknel72
19. mar 2014

@zuzimia Můžu se zeptat, kde nakupuješ jednobarevný úplet k tučňákům, krásně ladí a tepláčky taky super. 🙂

sinala
19. mar 2014

@caramilla tak já byla vždycky ráda, že aspoň trochu přenáším, protože jsem vždycky potřebovala ně co dodělat. U první jsem došila den před porodem potahy do auta, u druhé nevím a u třetího jsem došívala vložky, abych byla eko až se vrátím z porodnice 😀 😀 😀

laeela
19. mar 2014

@kuna tak ta je. 😵

crawler
19. mar 2014

@kuna Tvoje aplikace jsou prostě tiptop 😵 Může se zeptat? To je wellsoft? a přichytlý vlizelínem? jak se to na ty chlupy dalo nažehlit? 😅 😲 😵

petkasv
19. mar 2014

@kuna co vůbec kostým na karneval, jak si dopadla😀

u nás už je hotovo, tak malá ochutnávka, zbytek po karnevalu 😀

caramilla
19. mar 2014

@petkasv ty proužky jí hrozně moc sluší 😵
@sinala Tak ještě jediné, co fakt potřebujeme, je soft pro Jasmínku na jaro do školky 😀 Ale jinak jak byla Mína o týden dřív, tak ty dodělávky "po termínu" už právě mám hotové, i uklizeno a tak 😀 Jen teda okna by chtěla umýt, tak možná dneska alespoň to, co kouká pod záclonama a je vidět jasmínky ručičky 😀

caramilla
19. mar 2014

@sinala mě ta guma byla divná u S mi přijde taky zbytečná, ale dala jsem na zkušenější matky 😀 Ale tak to se udělá šmik a je to. I když ona asi "vadit" nebude a navlečená byla za 3 minuty 😀

bury
19. mar 2014

Holky vy tu jste tak šikovný, tak se skoro stydím sem něco dávat.... povedl se mi opravdu retro kousek 😀 😀 😀 záměr to nebyl, no ale co už. Bydlíme na konci světa, takže to malej určitě unosí 😉 jinak děkuji @bordino - šila jsem podle návodu na jejím blogu 😉
Ještě jsou trošku delší, tak ještě nacvakám jedny patentky, abych udělala kratší kšandy.

bury
19. mar 2014

@koki_melo - já to myslela tak, že ten náš si to taky začne za chvilku rvát z hlavy 😉 ne tvoje 😀 😀

petkasv
19. mar 2014

@caramilla viď taky jsem si to říkala, jak jí to sedí a to proužky nemám ráda 🙂 navíc tenhle kus látky byl tak blbě ustřihnutej, že sem s tím hrozně bojovala aby seděl proužek na proužek 😀

crawler
19. mar 2014

@bury máš to moc hezký 😵a O.mi nepřijde jako valibuk - vytáhl se? beztak má Linda kejty větší 😀

koki_melo
19. mar 2014

@bury Prej retro 🙂) Náhodou to má prcek na plazení super a ještě ukryje poklady do kapes!

zuzimia
19. mar 2014

@aknel72
Jednofarebny uplet fialovy a zeleny je z dadka odstrizkov, oranzovy a tyrkys z hromadok, ktore sa robili vlani. Teplakovina z rumitexu.

bury
19. mar 2014

@crawler - jak se začal hodně hejbat, lézt, tak nějak zhubnul 😀 je takovej statnej, máš širokej hrudník, ale kejty už nejsou takový 😀 😀

@koki_melo - já to právě chtěla, aby měl teplo na bříško, když se pořád válí po zemi. mám lacláčky na dětech ráda, ale těma kapsama a "koněm" je to prostě retro ohoz 😀

caramilla
19. mar 2014

@petkasv já právě proužky taky moc nemusím a námořnický outfit taky ne, ale tohle se mi fakt líbí 😵

katka82
19. mar 2014

@bury no krásný 😵 😵 naši kluci byli jako mimča pěkně nařvaný a vytáhli z toho oba dva 😎 ještě teď si vzpomínám na ty komentáře-no ten je ale tlusťoučkej,ty faldíčky...atd 🙄 😀 bych dycky vraždila 😀