Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla ty vlňáčky jsou nádherný! No a co dělat, si dej nohy na stůl a čti si 🙂
@petkasv kostým dopadl dobře, dítě v něm poletuje občas i teď a půjčila si ho i ségra pro neteř 🙂. A malá pirátka super!
@bury vždyť jsou kaťata hezký, mně se líbí moc!
Děkuju všem za chválu mikiny, já z ní sama mám radost, toto je jedna z těch věcí, co člověk ušije a nejradši by s ní šel spát 😀 ! @crawler @kamishek no toto je taková znouzecnost, došel mi vliesofix, takže nejdřív jsem ušila hlavu zvlášť, je podžehlená obyč vlizelínem a aplikace přidělané zbytkem vliesofixem. No a tělo, hlavu a ruce jsem všechny podžehlila tím vlizelínem z galantérky a na ty chlupy nalepila koresem a pořádně našpendlila. Nevlní se to proto, protože to není ten úplně hustý cikcak a je to šité kráčející patkou. Ten wellsoft už jsem ničím nepodkládala. Kdybych to celé obšívala tím hodně hustým cikcakem, tak ho musím podložit, pak by se to vlnilo. Jinak na chlupy jde i vliesofix nažehlovat, ale musí se na hodně malou teplotu a přes pečící papír a fakt dávat bacha, aby se ty chlupy nespekly (už se mi to taky stalo 🙂 )
@koki_melo jsi mě pobavila s tím pojďte pane a pouštěním....a to mi nedošlo, že je ten medvěd podobný tomuto 🙂
@jitkavlad krásné, líbí se mi moc to pyžamko a ta vlasatá holčička 😀
YES YES YES, pokořila jsem dvojjehlu! Ale pro změnu ztratila datovou kartu z foťáku 😠 ...
Tak ty šneky se skořicí jsou neskutečně žravé, nedělat! 😀 😀 😀 Ale teda roztočily se mi a design nic moc. Ale to nevadí, dobré to je stejně... 😀
@allymally to znám 🙂 hlavně si nenech od nikoho radit... švagrová se podivovala nad tím, když ve mně ještě v porodnici zmizel bramborák (přinesl mi ho tatínek, nevěda, co je pro kojící matku vhodné - což jsem nevěděla ani já), stejně tak nad sycenou minerálkou... tvrdila mi, že ona mohla jen jogurty, den staré pečivo, zeleninu a maso dušené jen na páře... my byli v pohodě, ale tak říkala jsem si, že ty jogurty jsou dobrý nápad... a mně i prckovi to způsobilo takové bolesti břicha, že jsem se pokorně vrátila k nezdravé stravě 🙂
Holky, Veselá Jehlička hledá šikovnou pomocnici. Ach jo, proč musím bydlet tak daleko. No já bych si stejně nic nevydělala - všechno bych tam nechala a ještě bych tam ty prachy nosila 😀 😀. No ono to je fuk stejně jsem v mínusu 😅 😅 .
@kuna jééé, ta mikča je boží! 😵
@petkasv taky se mi ty proužky líbí 🙂
@jitavlad moc hezké! 🙂
@caramilla díky za tip, dnes mě honí mlsná, idu na tu skořicu 😀 A skořice prý podporuje kontrakce, tak to abys jí nešetřila! 😀
co se jídla při kojení týče, tak moji kluci řvali ať jsem jedla nebo nejedla, bylo to furt stejné. Gabča snesla i kysané zelí. Jen když jsem u davídka sežrala plech česrstvě upečeného kynutého koláče s rybízem, tak se mi akorát strašně osypal, ale bříško neříkalo nic 🙂
No vidíte, a já zrovna včera tu mladší navlíkla do nějakého obyč trika kupovaného v sadě ve výprodeji (asi Tesco), modré a bílé proužky, o fous světlejší, než má @petkasv a úplně jsem čuměla (že to tak musím říct), jak moc jí to slušelo... ale ona i ta starší vypadá fakt dobře v modré, taky má zatím tyhle barvy nejradši... modrou, zelenou, tyrkysovou... růžová ji zatím nebere 😀
konecne som nafotila usite:
softshelka pre syna, dufam, ze ma tu nikto nezvozi pod ciernu zem, ze namet na aplikaciu som cerpala u @terezita, inak strih je z ottobre
capica, s ktorou tiez mame problem, ze pada do oci 😒
softky usite este na jesen, uz su davno v zabehu
a doplnenie teplakov do skolky, strasne sa nam predieraju kolena, sila som predtym z elastickej teplakoviny aj z obycajnej z mtx a robi to pri obidvoch. Nejaky tip, ako to robite vy? Davate dvojite kolena, alebo sijete este z nejakej inej teplakoviny???
a este dalsie fotky 😅
Jinak holky přiznávám, že ta Philippa mi teda dává zabrat. Teď jsem se zasekla na zipu... tedy hlavně na tom začištění lemu zevnitř, střihla jsem ho z nějakého jednolíce z Wendy, takže se to kroutí a nedrží to tvar. A hlavně prostě nechápu, jestli to přišívám na správné místo, aby to pak vše lícovalo a nikde nic netáhlo. Nevím, jestli není v tomto případě ten fotonávod kontraproduktivní (anebo já prostě nešikovná). 😕. Jo, a dotaz. Až když jsem přišila kapucu v tom středovém místě, jsem si uvědomila, že jsem tam asi měla všít poutko. Je nějaký elegantní způsob, jak ho našít jinak, nebo mám prostě párat? Díky!

@katka82 - Honzík byl právě drobnej už když se narodil no a Otík se narodil velkej a tak nějak mu to zůstalo 😉 ale ty kejty už nemá - leze jak tryskomyš, tak spaluje 😀