icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
19. mar 2014

@katka82 - Honzík byl právě drobnej už když se narodil no a Otík se narodil velkej a tak nějak mu to zůstalo 😉 ale ty kejty už nemá - leze jak tryskomyš, tak spaluje 😀

laeela
19. mar 2014

@petkasv Tak to je prostě parádní.

allymally
19. mar 2014

@danielahe Mooooc mooooc gratuluji 🙂 Malá je fakt krásná, a nakonec nebyla až tak veliká 😀 Užívej si to, strašně to letí ☹ Ten můj prcek bude mít 3 týdny a už to není novorozeneček, už je miminko. Odpočívej a ať jsi brzo v pořádku 😉

laeela
19. mar 2014

@bury a mě se toto retro moc líbí. 😉 A retro letí.

allymally
19. mar 2014

@caramilla Jako toto se dělá 😀 Taky jsem na to hleděla, že bych si je upekla. No samozřejmě mě přepadla chuť, ale copak to můžu upéct, když je tam droždí, grrrrrrrr 😠 😠 😠 😠 Bych se musela objednat na psychinu z toho řevu mláděte 😀 😀

katka82
19. mar 2014

@allymally tak to udělej z lískového těsta 😉

caramilla
19. mar 2014

@allymally 😀 Tak alespoň nějakou výhodu mám, no. Akorát u válení těsta jsem málem vypustila duši 😀

bury
19. mar 2014

@laeela - díky 😉

jitavlad
19. mar 2014

@kuna Ta mikina je neskutečně krásná.
Vkládám první kusy z jarní výbavy...

allymally
19. mar 2014

@katka82 zož to je dobrý nápad 😀 já "pekařka" bych na to nedošla 😀

allymally
19. mar 2014

@caramilla he, aj ta Ti za chvíli skončí 😉 no já se těším, až za 2 roky budu moci naběhnout do sýrového obchůdku a koupím si velkou zásobu francouzských brií 😀 Já na ně mám takovou chuť, aj na mléko, ale mládě to zřejmě dost zahleňuje, tak mám asi útrum, musím to zjistit.

kamishek
19. mar 2014

@kuna ty jo, ta mikina i aplikace je dokonalá 😵
a stejně jako @crawler by mě zajímalo, jak jsi tam přichytila tu aplikaci, že se ti to nevlní 😕

argo1
19. mar 2014

@jitavlad Krasna dcerenka i vybava 😉
@kuna Mikina bozi! Jen se zachumlat. 😎
@petkasv Pekna piratka!

sinala
19. mar 2014

@allymally ono se nesmí při kojení věci na droždích 😀 ? Tak to mi nikdo nikdy neřekl...

kuna
19. mar 2014

@caramilla ty vlňáčky jsou nádherný! No a co dělat, si dej nohy na stůl a čti si 🙂

@petkasv kostým dopadl dobře, dítě v něm poletuje občas i teď a půjčila si ho i ségra pro neteř 🙂. A malá pirátka super!

@bury vždyť jsou kaťata hezký, mně se líbí moc!

Děkuju všem za chválu mikiny, já z ní sama mám radost, toto je jedna z těch věcí, co člověk ušije a nejradši by s ní šel spát 😀 ! @crawler @kamishek no toto je taková znouzecnost, došel mi vliesofix, takže nejdřív jsem ušila hlavu zvlášť, je podžehlená obyč vlizelínem a aplikace přidělané zbytkem vliesofixem. No a tělo, hlavu a ruce jsem všechny podžehlila tím vlizelínem z galantérky a na ty chlupy nalepila koresem a pořádně našpendlila. Nevlní se to proto, protože to není ten úplně hustý cikcak a je to šité kráčející patkou. Ten wellsoft už jsem ničím nepodkládala. Kdybych to celé obšívala tím hodně hustým cikcakem, tak ho musím podložit, pak by se to vlnilo. Jinak na chlupy jde i vliesofix nažehlovat, ale musí se na hodně malou teplotu a přes pečící papír a fakt dávat bacha, aby se ty chlupy nespekly (už se mi to taky stalo 🙂 )

@koki_melo jsi mě pobavila s tím pojďte pane a pouštěním....a to mi nedošlo, že je ten medvěd podobný tomuto 🙂

@jitkavlad krásné, líbí se mi moc to pyžamko a ta vlasatá holčička 😀

a_lexa
19. mar 2014

@petkasv ty pruhy jsou krásný a aplikace je boží.
@bury lacláčky jsou úžasný 🙂 Měla jsem takové když jsem byla malá - v červené barvě. 😉
@allymally ty brďo už je to 3 týdny?

koki_melo
19. mar 2014

YES YES YES, pokořila jsem dvojjehlu! Ale pro změnu ztratila datovou kartu z foťáku 😠 ...

petkasv
19. mar 2014

@caramilla no já taky proto jsem byla nešťastná že s něčím takovým přišla, ale tak pořád lepší než PIPILOTA 😀

caramilla
19. mar 2014

Tak ty šneky se skořicí jsou neskutečně žravé, nedělat! 😀 😀 😀 Ale teda roztočily se mi a design nic moc. Ale to nevadí, dobré to je stejně... 😀

saaralota
19. mar 2014

@sinala no droždí asi kvůli prdíkům...já se vyhýbala jen čerstvému chlebu. Jinak ať jsem vynechala cokoli, malý stejně na prdíky trpěl, takže to bylo fuk...

elentari
19. mar 2014

@allymally to znám 🙂 hlavně si nenech od nikoho radit... švagrová se podivovala nad tím, když ve mně ještě v porodnici zmizel bramborák (přinesl mi ho tatínek, nevěda, co je pro kojící matku vhodné - což jsem nevěděla ani já), stejně tak nad sycenou minerálkou... tvrdila mi, že ona mohla jen jogurty, den staré pečivo, zeleninu a maso dušené jen na páře... my byli v pohodě, ale tak říkala jsem si, že ty jogurty jsou dobrý nápad... a mně i prckovi to způsobilo takové bolesti břicha, že jsem se pokorně vrátila k nezdravé stravě 🙂

a_lexa
19. mar 2014

Holky, Veselá Jehlička hledá šikovnou pomocnici. Ach jo, proč musím bydlet tak daleko. No já bych si stejně nic nevydělala - všechno bych tam nechala a ještě bych tam ty prachy nosila 😀 😀. No ono to je fuk stejně jsem v mínusu 😅 😅 .

arlette
19. mar 2014

@kuna jééé, ta mikča je boží! 😵
@petkasv taky se mi ty proužky líbí 🙂
@jitavlad moc hezké! 🙂
@caramilla díky za tip, dnes mě honí mlsná, idu na tu skořicu 😀 A skořice prý podporuje kontrakce, tak to abys jí nešetřila! 😀

co se jídla při kojení týče, tak moji kluci řvali ať jsem jedla nebo nejedla, bylo to furt stejné. Gabča snesla i kysané zelí. Jen když jsem u davídka sežrala plech česrstvě upečeného kynutého koláče s rybízem, tak se mi akorát strašně osypal, ale bříško neříkalo nic 🙂

macin73
19. mar 2014

No vidíte, a já zrovna včera tu mladší navlíkla do nějakého obyč trika kupovaného v sadě ve výprodeji (asi Tesco), modré a bílé proužky, o fous světlejší, než má @petkasv a úplně jsem čuměla (že to tak musím říct), jak moc jí to slušelo... ale ona i ta starší vypadá fakt dobře v modré, taky má zatím tyhle barvy nejradši... modrou, zelenou, tyrkysovou... růžová ji zatím nebere 😀

macin73
19. mar 2014

@a_lexa Jojo, už jsem to zaregistrovala na FB, i sdílela, ale pro mě je to totální scifi pro příštích pár měsíců... 😝

macin73
19. mar 2014

@kuna Mikina naprosto dokonalá, s dovolením si ukládám, třeba se někdy dohrabu k pajcu 😀 😝

mikulka45
19. mar 2014

konecne som nafotila usite:
softshelka pre syna, dufam, ze ma tu nikto nezvozi pod ciernu zem, ze namet na aplikaciu som cerpala u @terezita, inak strih je z ottobre
capica, s ktorou tiez mame problem, ze pada do oci 😒
softky usite este na jesen, uz su davno v zabehu
a doplnenie teplakov do skolky, strasne sa nam predieraju kolena, sila som predtym z elastickej teplakoviny aj z obycajnej z mtx a robi to pri obidvoch. Nejaky tip, ako to robite vy? Davate dvojite kolena, alebo sijete este z nejakej inej teplakoviny???

mikulka45
19. mar 2014

a este dalsie fotky 😅

macin73
19. mar 2014

Jinak holky přiznávám, že ta Philippa mi teda dává zabrat. Teď jsem se zasekla na zipu... tedy hlavně na tom začištění lemu zevnitř, střihla jsem ho z nějakého jednolíce z Wendy, takže se to kroutí a nedrží to tvar. A hlavně prostě nechápu, jestli to přišívám na správné místo, aby to pak vše lícovalo a nikde nic netáhlo. Nevím, jestli není v tomto případě ten fotonávod kontraproduktivní (anebo já prostě nešikovná). 😕. Jo, a dotaz. Až když jsem přišila kapucu v tom středovém místě, jsem si uvědomila, že jsem tam asi měla všít poutko. Je nějaký elegantní způsob, jak ho našít jinak, nebo mám prostě párat? Díky!

mikulka45
19. mar 2014

kurnik sopa...