Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, kde seženu nějaký dobrý manšestr? Hlava rodiny by ráda manšestráky, takže ideálně bez autíček, jednobarevný 😎 . Barevných s potiskem je všude plno, ale nějaká šedivka nebo hnědá e e. Díky za tipy.
Asi už mi definitivně hráblo- sice tu pravidelně několikrát denně motám na lustru smyčku- že to dvojmateřství
fakt nedávám,ale stejně mi to nedalo a vyrobila jsem něco pro ty moje dva chlapáky- aby je beránek nepo... Není to teda nic moc (hlavně foto, jako vždy) ale alespoň něco. Zajda je pro staršího( kalhotky jsem nešila, zbyly tu po nějaké panence. Na telefonku jsem konečně využila ta barevná čísílka co jsou na stranách látek a já po nich vždycky tak zálibně koukám, jako na co by se daly použít... Vzadu je kapsa na mp3, abych mohla našemu malému křiklounkovi pustit něco pěkného na uklidnění... 🙂 a uvnitř pískátko.
@aerin máš to krásný 😵
Já jsem furt všechny svoje zákaznice přesvědčovala, že přece není třeba dělat střih 98 a 110, že si prodlouží ten 92 na délku a je to. Ale ony asi nechodí na MK, tak si netroufají 😀 Ale je to fakt výhoda, protože já se svými střihy mám v šanonu dvě verze střihu na softshellky, jedny zimní 86 a jedny letní 86 a z těch střihů šiju všechny svoje kalhoty pro všechny svoje zákaznice 😀 A jsou ty střihy teda řádně jetý 😀 Střihy na prodej jsem musela rýsovat speciálně jen pro tyhle účely, ale sama jsem 116 použila jednou a ostatní ani jednou 😀
Ale třeba u bund je to něco jiného.
@caramilla Ona nějaká "psychohygiena" je asi nutná. Já prostě potřebuju, abych před sebou měla nějaký hmatatelný důkaz svojí existence, což přebalené zadečky, plná bříška a vytřené louže nejsou... Taky jsem si s pupkem říkala, že mám být ráda za každý den klidu, ale taky to nefungovalo. No a teď na bříško s láskou vzpomínám 😀 Holt vždycky chceme, co nemáme, ale jako ženské na to máme nárok, ne? 😀 😀
@sufik1 Ta pizza je krásná, tu bych i sežrala.
A ten mobil, nemám slov @zikie
Vám fakt hráblo.
Já tu už víc jak týden patlám softshellku na pokračování, ala každý den jeden steh a ještě mám pocit že jeden ušiju a 2 vypářu.
Navíc mě štve, že mi NV10 neprošije 3 vrstvy softu s paspulkou a vynechává stehy. Zkusila jsem všechny jehly, co mám a kupodivu nejmíň stehů vynechává 70 jehla ball point. Nejvíc vynechávala stehy jeansové a na kůži. Příště kupuji jen ball point.
@zikie Taky mě všichni mají za naprostého cvoka, že k tomu všemu, co mám na triku, ještě koketuji se šitím, háčkováním, kulinařením... ale přesně, jak říkáš. Já potřebuju mít pocit, že něco tvořím a pro mě je to o dost větší relax, než jen hodit nohy nahoru... hlavně teda psychicky. Jako samo, že by bylo super mít denně pár hodin spánku navíc (a že bych ho i potřebovala), ale holt mi není dáno, když mi jedno dítko ani jako mimino přes den skoro nespalo...
@macin73 já už v nic nedoufám 😝 Těch hezkých termínů bylo už spoustu, babička 60tiny jsem věřila nejvíc a nic. Poslední hezké datum je 22. to je Mína, tak by byly děti stejně, ale 23. se hroutím a věším si tu smyčku na lustr, ale bohužel při své váze by se lustr vyrval a já bych zůstala živá 😝
@zikie jojo, máme nárok 😀 Mě jakoby nic nechybí, spím dobře, jím dobře, dneska jsem šla delší hodinovou procházku rychlým tempem, aniž bych se zadýchala nebo měla pocit, že má hlavu narvanou mezi nohama, což jsem měla pocit včera 😀 Jasmínka je hodná, manžel uvaří, pracovat už nemusím. Vlastně mi nic nechybí, jen se děsím konfrontace s naším primářem, svým gyndr. o tom, že pět dní po termínu nechci vyvolávat porod... Nemám ráda konflikty 😝
@mooncaa to s těma jehlama je neskutečný! To je fakt snad aprílový vtip, ne? 😀
@caramilla Neboooj! On s tebou maličký vtipkuje a čeká na to svoje hezké datum. Já měla termín na vyvolávání v pondělí a v sobotu se malošek vykulil. Všichni naši známí vtipkují, že měl v plánu narodit se 29.2.( porodila jsem v noci z 28.2 na 1.3.)- jen mu jaksi nikdo neřekl, že letošek není přestupný 🙂
@koki_melo já nakupuji od jisté doby látky v Německu, takže v ČR ti neporadím a v Německu se ti to kvůli metru vzhledem k poště nevyplatí 😝 Ale občas tu někdo má nasyslíno něco, čeho se rád vzdá, tak třeba tě někdo zásobí.
A vygooglila jsem tohle, ale to jsi asi vygooglila taky
http://www.kralovstvilatek.cz/cs/vyrobci/mansestr
@koki_melo a tady jsem našla i jeden s tím širším žebrováním, silnější http://terrymoda.cz/produkt/116-002-mansestr-D342/
@koki_melo tady mají šedý manšetr taky - ale elastický 😎 http://www.gabinka.cz/103-mansestr-praci-kord
Díky holky za hledání. Mě by asi ten elastický až tak nevadil, mě to příjde lepší, ale nevím, jestli 5% není moc. Chci šít klasický střih http://www.burda-strihy.cz/burda-strihy/1361-20... (mě se teda víc líbí ty prostřihávané nohavice, ale chlap je konzerva, ten beztak bude chtít ve finále mrkváče 😎 ).
@koki_melo kdyby jsi se nudila a hodlala cestovat tak já chodím na látky sem http://www.kroje.cz/ na e-shopu toho maj minimum - ale v celým Brně není prodejna s tak velkým výběrem....menšestrů tam měli posledně záplavy - kytičkovaný jsem brala holkám, béžový sobě. Jen teda úplety vůbec nevedou.
@zuzkasim - nůžkama až na železo - ono je to nejsnažší - máš pak alespoň matnou představu o střihu. Akorát byl původně v manšestru a já koupila kočárkovinu a jak je tenká tak tomu nedělala pěkné tvary, takže mě čekalo celý kočár vypodšívkovat a nacpat do vnitř vyztuže aby to vypadalo hezky... Myslím ale že ta spokojenost za to stála.
@zikie ten mobil je super.

@kuna hele to byla rychlovka... jen trocha vystřihování a šitý je ten korpus a to bylo za 10 minut... a pak trocha ručního šití, ale to můžu u dětí... chce to jen ten silný flís... a docela jsem byla překvapená, jak rychle a dobře se to šije...