Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo Střihy prodávám 😀 Ale mám je univerzální i pro silnější děti, takže Jasmíně ho upravuju, resp. šiju podle vel. asi 86 kalhoty na dítě 110 a jsou jí ještě přes zadek volné 😀 Jen je prodloužím v nohavicích, ale jinak hořejšek šiju podle menší velikosti a přidám asi 2 cm nahoře na sed.
@caramilla 😀 tak to vysvětlení, jak si vlastně jednoduše udělat ten střih je luxusní....mi to připomíná mojí babičku, která vždycky vysvětlovala stylem...."víš která? no přece ta jak si vzala toho z te zelené chalupy, jak měl tu Maňku co tak pila a chodila za chlapama...no bydleli před 10 lety u hřbitova vedle toho chlapa s tím psem, jak každeho u obchodu pohryz....no víš které? taká pěkná paní...před valkou nosilašedý kabát a pak z toho udělala holce sukni....víš ne?" ....no babi, asi vím..."tak si představ, tak ta ma zlomenou nohu".
@koki_melo já taky dělám kalhoty z vel. 86 ( z ottobre) na dítě co nosí vel. 104 a má je akorát široké ani nepřidávám na sed a nemám doma hubeňoura. A vždycky jsem se "bála" nějak upravovat střihy, abych to nepokazila a až díky téhle diskuzi si začínám sama upravovat střihy ( rozšiřovat, zužovat) a zjistila jsem, že to není zas taková hrůza 😀 😀 😀 , holky mě tady posunuly dál ( hlavně v počtu strojů 😀 😀 😀 )
@sinala @terezita jste mě nahlodaly, chtěla jsem @caramilla udělat kšeft, ale jdu teda prznit Ottobre.
Jinak mě jste taky posunuly dál...stěhujem se do většího kvartýru, protože se nevejdu s šitím a skříněmi na látky 😝. Ale jinak teda musím uznat, že od té doby, co tu načuhuju, tak jsem se asi taky trochu zlepšila. A hlasuju pro to, aby se vyhradil den pro nás "amatéry", kdy si tu budem dávat ta svá veledíla. protože dát tu po některých exkluzivních dílech (nebudeme jmenovat, ale víme 😀) svoje pyžama z prostřihů z Dadky nastavované starým úpletem od V. ...tak to si rovnou můžu otevřít krabku Neurolu 😎 .
Tady přibylo tolik krásných věcí! fakt se kochám. Nádhera.
@kuna tvoje mikina je super, ještě by stálo za to pajcnout tyhle krásný proužkový šaty https://scontent-a-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash..., ale na to se tedy vůbec necítím. Chystám peněženku a radši si je koupím 🙂
@koki_melo tak teď jsi mě totálně rozsekala s tou tvojí babičkou 😀 😀 😀
Ale já to mám obdobně, vždycky, když chci něco říct, tak začnu pěkně ze široka a něž se dostanu k samotné podstatě, tak se tak zamotám, že ani nevím, co jsem původně chtěla říct. Vím, že je to otravné, snažím se s tím něco dělat, ale marně 😀 😀 😀 Lidi co mě znají, už mě kolikrát ani neposlouchají 😀 😀
A říkáš teda, že to pyžamo co jsem dnes ušila z prostřihů z dadky sem dávat nemám, jo? 😀
Jinak taky šiju podle jednoho střihu kalhoty ve všech velikostech 😀
tady dneska teda pribyly skvosty!!!!
a @koki_melo me teda rozsekava casto, ty jsi bozi, skoda ze jsi z Prahy, rada bych te poznala 😀
ja teda po sto letech taky neco pridam, abych jen nesmirovala (jako ne ze by to bylo jediny co jsem za pul roku usila😅 a tohle teda ani neni pro moje deti, ale pro kamaradku kamaradky 😀)
@kuna přesně, tohle už je vysoká! Terku co to šije znám, ona je neuvěřitelně precizní a rychlá. Má celou proužkovanou kolekci, jsem včera na to koukala a sáňka mi spadla. No už jsem se na ty šaty ptala a všechno prodala, snad tedy do leta našije další...
Svatební šaty měla z proužků, takových jemných. Šila jí je mamka a ona je pak rozpárala a přešila, aby i ty pidiproužky navazovaly...tenkrát jsem to nechápala, ted už to dokážu ocenit.
má to jen na FB, včera jsem se tam po letech vrátila nevím jestli to jde i neregistrovaným https://www.facebook.com/triteckyatd
@aerin ta katata jsou uzasnaaaaaa. mohu vyžebrat strih? dekuji dekuji dekuji
@anfei opožděně gratuluji k narozeninám.
@kuna mikina naprosto luxusní, ty aplikace bych taky někdy chtěla tak umět.
@caramilla ty Míniny kalhoty jsou fakt super nádhernééé.
@jieff ty šaty jsou boží, by mě kleplo šít to!!!
@aerin nádherné výrobky nejvíc se mi líbí ty tyrkysový gatě
Holky tak já si dneska od kamarádky dotáhla dvě tašky plný oblečení pro sebe. To už asi nebudu nikdy nic šít. Už to nemám kam dávat, ale když jsou to tak úžasný věci, že nikdy neodolám, když chce provětrat šatník

@caramilla Nechci ti trapně lízt do zadku, ale ty Míny kalhoty jsou luxusní! Parádní střih! Neprodáváš ho? Jako mám plnou skříň Ott a podobných tuctovek, ale prostě kalhoty, které padnou hubený holce a vypadaj šmrncovně, tož do těch bych investovala 🙂. Samo jestli to máš jen pro sebe na kšeft, tak respektuju.
Ale ty šneky jsi pajcla, ty už jsem někde viděla 😝 😀