Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Omlouvám se za OT, ale kde se podává DAP, jsem-li zaměstnanec a musím podat přiznání sama? Podle sídla zaměstnavatele nebo podle mého trvalého bydliště? Tipla bych si trvalé bydliště, protože sídlo může mít třeba na Kanárech...nebo podle provozovny? Díky!
@caramilla Ja som prenasala obe baby cez 10dni. A vzdy som rodila az vtedy, ked som to uz vzdala a oddala sa osudu... Takze odporucam na to zabudnut, objednat si tento novy uplet 😀 😀 😀 http://www.veselajehlicka.cz/uplet-kyticky-oliv...
a stavim sa, ze by si sa uz k sitiu nedostala 🙂 🙂 🙂
@caramilla
@laeela
prepacte, ze sa zapojim do debaty, v podstate sa nepozname, len mi neda zareagovat : druhu dcerku som rodila 15 dni po termine, porod bol vyvolavany ale v konecnom dosledku lepsi ako prvy spontanny 🙂 mozno preto ze som vedela co ma caka.....navyse lekari zle odhadli hmotnost babetka a tak som si vypestovala 4200 g dcerusku ( moj valibuk ma stal az 3 stehy).......po porode mi porodnicka povedala, ze placenta by vydrzala este mesiac 😀
netusim preco ma nikto nedesil moznymi desivymi predpovedami ....mozno tym ze som bola ´starsia´rodicka a chudaka prednostu, ktory si chcel asi vypestovat dobry vztah a oslovoval ma Simonka som do konca pobytu v porodnici volala Jurko 🙂
mam dotaz na slovenske kolegyne:
sije niekto detske bundicky, vesty? kde a aky kupujete vrchny material ( sustiak alebo nejaka ina latka)???
Boli mi posunute zasoby zateplenej podsivky a nechcem to len skladovat. Takze kazda rada je dobra.
😀
holky diky za pochvaly, potesi 😵
Asi bych měla zase začít šít, v poslední době to tu spamuju jen háčkováním 😀 😀 😀
Poníci pro holčičky mé kamáradky, zrecyklovaná PET láhev, podložky pod hrnek a méďa Štístko...
... ale díky @javyb jsem zjistila, že se dají sehnat náhradní nože na můj stařičký "katalogový" overlock, tak jsem nelenila a po 16letech jsem ho po dlouhých útrapách zprovoznila, tak že konečně šije se všemi 4nítěmi (nešlo to seřídit ani původní majitelce), mě se to podařilo 😀 😀 😀 😀 z toho mám fakt radost. Dokud jsem nešila trička a používala ho jako obnitku, tak mi to nevadilo, ale co šiju (především díky této diskuzi) samý úplety, tak mě to dost štvalo...
@terezita no úplně jsi mi to připomněla...Motol poradna v 9,00 a doma ve tři odpoledne jak na koni, děs. Jinak já první taky vyvolávačka (kvůli cukrovce, kterou jsem neměla a kvůli tomu, že by mimino bylo přerostlý - odhad váhy 2,8-3,2kg porodní váha 2,76) a kdybych věděla, co příjde, byla bych si nechala cejchem vypálit ne pr.....Nespolupracující, než přistoupit na vyvolání ☹.

@zuzimia Děkuji, někdy je problém to sladit. 😉