icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aknel72
20. mar 2014

@zuzimia Děkuji, někdy je problém to sladit. 😉

evaon
20. mar 2014

@sufik1 Ja som oprala na zaciatku na 60 a potom uz len na 40 a super - zadne zmeny tvaru. A mam aj ja aj deti.

koki_melo
20. mar 2014

Omlouvám se za OT, ale kde se podává DAP, jsem-li zaměstnanec a musím podat přiznání sama? Podle sídla zaměstnavatele nebo podle mého trvalého bydliště? Tipla bych si trvalé bydliště, protože sídlo může mít třeba na Kanárech...nebo podle provozovny? Díky!

zuzkasim
20. mar 2014

@koki_melo Podle tvého bydliště. A teoreticky to stačí poslat poštou nebo to může zanést někdo jiný za tebe.

evaon
20. mar 2014

@caramilla Ja som prenasala obe baby cez 10dni. A vzdy som rodila az vtedy, ked som to uz vzdala a oddala sa osudu... Takze odporucam na to zabudnut, objednat si tento novy uplet 😀 😀 😀 http://www.veselajehlicka.cz/uplet-kyticky-oliv...

a stavim sa, ze by si sa uz k sitiu nedostala 🙂 🙂 🙂

katka82
20. mar 2014

Tak konečně taky nějaký ten počinek 😉 pár věciček pro kamarádky holčičky 🙂

bury
20. mar 2014

@evaon - hele víš o tom, že Veselá jehlička jsou zakázaný stránky 😀 😀 😀 😀

@katka82 - teda to je krásná nadílka 😉 ty kalhotky chci pro sebe - ty puntíkatý 😵 😀 😀

bury
20. mar 2014

@evaon - ale pssssst - já tam dneska udělala objednávku za 1600 😝 😝 😀 😀

evaon
20. mar 2014

@bury Ja som si ten uplet objednala vcera, plus dalsie zvieratkove, kt som minule odolala 😀

lip72
20. mar 2014

@mikulka45 Tak to je super 🙂 podařilo se Vám mít páreček 😉

zirka
20. mar 2014

@caramilla
@laeela
prepacte, ze sa zapojim do debaty, v podstate sa nepozname, len mi neda zareagovat : druhu dcerku som rodila 15 dni po termine, porod bol vyvolavany ale v konecnom dosledku lepsi ako prvy spontanny 🙂 mozno preto ze som vedela co ma caka.....navyse lekari zle odhadli hmotnost babetka a tak som si vypestovala 4200 g dcerusku ( moj valibuk ma stal az 3 stehy).......po porode mi porodnicka povedala, ze placenta by vydrzala este mesiac 😀
netusim preco ma nikto nedesil moznymi desivymi predpovedami ....mozno tym ze som bola ´starsia´rodicka a chudaka prednostu, ktory si chcel asi vypestovat dobry vztah a oslovoval ma Simonka som do konca pobytu v porodnici volala Jurko 🙂

zirka
20. mar 2014

mam dotaz na slovenske kolegyne:
sije niekto detske bundicky, vesty? kde a aky kupujete vrchny material ( sustiak alebo nejaka ina latka)???
Boli mi posunute zasoby zateplenej podsivky a nechcem to len skladovat. Takze kazda rada je dobra.
😀

xashen
20. mar 2014

@sufik1 Mě se taky srazila hodně, ale pouze při prvním sušení. Ale já všechno peru a suším v sušičce před každým šitím, takže mi to nevadí. Akorát když kupuju musím brát o těch deset procent raději víc.

mikulka45
20. mar 2014

@evaon tsss! aka provokacia! ale je naaadhernyyy 😵 potom hod vytvor, som zvedava ako bude vyzerat po usiti 🙂

bury
20. mar 2014

@katka82 - prosim tě ty tu gumu přišíváš k tepláčkům, nebo je tam na volno? že to máš taky hezky nařasený....

caramilla
20. mar 2014

@laeela no, to je fakt síla 😝
@katka82 jo, neděle by to zachránila, to je taky pravda, Jasmínka je taky nedělňátko a manžel taky, takže mašli si dávám až 24. TO si ji dám stejně, protože to jdu právě k tomu primáři.... 😝

caramilla
20. mar 2014

@evaon ten už je objednaný 😀 😀 😀
@zirka bundičky tu většinou šijeme ze softshellu, na teď doporučuju žíhaný softshell, zrovna jsem jednu došila 😀

katka82
20. mar 2014

@bury je tam navolno 😉 normoš v tunýlku 🙂
@caramilla O.K. tak domluveno 😉 bude to neděle 😀 😀 😉

jancasoch
20. mar 2014

@aerin nemáš někde střih na tu pirátku - čapku?
@laela tak to je tedy síla s tím termínem, ach jo ☹
@caramilla a nemohla bys tedy zajet do PB, tady přenášet docela nechávají. A když to tak pozoruju, to se tam akorát tak potkáš s mojí kolegyní z práce. Ta to má také každým dnem 🙂

caramilla
20. mar 2014

@jancasoch No, to je právě verze, jenže tam jezdit každý den na monitor je celkem z ruky. Ale holky, co rodí v Praze, tak taky pak musí každý den na monitor do Prahy a to je ještě horší trasa... Těch 14 dní si myslím, že by v Příbrami právě nechali a i v Praze se nechává.

jancasoch
20. mar 2014

@caramilla z ruky to je, to je pravda. Ale je hloupost nesmyslně vyvolávat. Snad se "Oskárek" rozmyslí sám a vyhnete se všem těm složitostem a logistickým kombinacím.

aerin
20. mar 2014

holky diky za pochvaly, potesi 😵

rina76
20. mar 2014

Asi bych měla zase začít šít, v poslední době to tu spamuju jen háčkováním 😀 😀 😀
Poníci pro holčičky mé kamáradky, zrecyklovaná PET láhev, podložky pod hrnek a méďa Štístko...
... ale díky @javyb jsem zjistila, že se dají sehnat náhradní nože na můj stařičký "katalogový" overlock, tak jsem nelenila a po 16letech jsem ho po dlouhých útrapách zprovoznila, tak že konečně šije se všemi 4nítěmi (nešlo to seřídit ani původní majitelce), mě se to podařilo 😀 😀 😀 😀 z toho mám fakt radost. Dokud jsem nešila trička a používala ho jako obnitku, tak mi to nevadilo, ale co šiju (především díky této diskuzi) samý úplety, tak mě to dost štvalo...

terezita
20. mar 2014

@caramilla ja chodila obden, kdyz jsem prenasela.. porodnici mam od baraku 5 zastavek tramvaji a i tak to pro me bylo az moc daleko.. 😝 hlavne ty cekacky byly zazivne.. 🙄

caramilla
20. mar 2014

Tak ještě bunda k diskopuntíkům.

caramilla
20. mar 2014

@terezita Ja mam prave monitor 3 minuty od baraku a vetsinou se tam cekat nemusi, jde to celkem na cas 😒
@rina76 krasne!

koki_melo
20. mar 2014

@terezita no úplně jsi mi to připomněla...Motol poradna v 9,00 a doma ve tři odpoledne jak na koni, děs. Jinak já první taky vyvolávačka (kvůli cukrovce, kterou jsem neměla a kvůli tomu, že by mimino bylo přerostlý - odhad váhy 2,8-3,2kg porodní váha 2,76) a kdybych věděla, co příjde, byla bych si nechala cejchem vypálit ne pr.....Nespolupracující, než přistoupit na vyvolání ☹.

petkasv
20. mar 2014

@caramilla úžasná 😵

koki_melo
20. mar 2014

@katka82 Krásné prděnky! Máš kolem nožiček nějaké gumičky nebo je to jen na COV?
@caramilla hezká bunda, sice to není moje barva, ale s těmi retro puntíky to dobře hraje!

caramilla
20. mar 2014

@koki_melo moje taky ne, ale Jasmína miluje fialovou a je to na její přání.