Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
mě se srazila hodně ta proužkovaná teplákovina z MTX, ale asi až tak po 5 praních a to srážím látky na 60. Tepláky jsem měla dlouhé po zem a teď je mám tak po kotníky 😒
@sinala hm, taky jsem koukala, že maj holky mikiny nějaké scvrklé. A to jsem je srážela taky na 60 a ještě dala extra teplotu na sušišce. Tak nevím, jestli to srážet 2x. Obdivuju @caramilla, že šiješ z nevysrážených, že to odhadneš, kde o kolik se to cukne. Já jdu šít nové žáby a džungli, protože dneska jsem provětraly nové odrážedlo a nová trička a má je jak po starším bráchovi...holt maminka šila jako babička - třikrát zahnuté rukávy a triko v gatích sahá až ke kolenům. Tak znovu a lépe. Jinak teda dneska počásko luxus, chvílema jsme brouzdaly v krátkém rukávu.
minule som sa tu docitala ze dievcata objednavali sofshell - da sa z toho ucit aj latkova plienocka ? zbieram info kym sa do niecoho pustim 😉
@katka82 Bunda byla na seznamu poslední ☹ Ale já něco zítra vymyslím 😀 Látek tu mám ještě na přenášení tak na 10 let
@zojec Prosím tě, já bych zase nikdy neušila nosítko, to bych vypustila duši, oproti tomu jedna blbá bunda 😝
@mehlo děkuji.
@koki_melo Jediné, co šiju z nevysráženého, je Lillestoff, protože tam vím, že to je 10%, mě to vyjde vždy přesně, takže tam si to troufnu a jinak vše srážím. A dokonce i ten Lillestoff jsem začala srážet i 6m kusy, zjistila jsem, ze to docela jde a sušička to dá. Takže už i lille srážím, protože pak zákaznice nemá sušičku, srazí se jí to o 2 cm méně a co já s tím 😀
@rohlicka na látkovou plenku určitě nedoporučuju. Tam se používá látka se zátěrem PUL. Na SK má třeba www.detivbavlnke.sk 😉
Baby ktore mate CL, aku znacku mate a ste spokojne?
@diapozitiv01 mám Janome a spokojená jsem, ale ještě jsem toho tolik nenašila. S OL jsem bojovala více než s COL.
@sinala
Ja mam Janome 1000cpx a nejako mu neviem prist na chut... Uz som ho chcela x krat hodit von oknom...
Tak rozmyslam ci nezoberem nieco ine...
Si holky sama hned odpovím, ale je to asi kravina z Lille tričko s krátkým rukávem a ten rukáv z fineribu, že?
Moc tlusté a teplé a bude po pár vypráních hnusný, je to tak?
Znamená to tedy, že po naplněné komodě vzorovanými úplety, plné skříni ribů a žeber budeme plnit další skříň jednobarevnými jednolíci, aby nám všechno pasovalo ke všemu? Oh lalalaaa 😀
...sem si to myslela...tož ale nemám jednolíc, budu muset zítra vyraziť kúpit do konzumu!
@macin73 no, na lemování ano, ale i tak, trička co mám lille a lemuji fineribem, tak ten fin se brzo opere, má chloupky atp. a je to na tom tričku taky dost vidět. Ale zase nic jiného na lemování asi není. Materiálově super, jen kdyby víc vydržel. Kojo jsem z toho měla a na mě je to teplé a pod paží to dělalo dírky u švů.
@macin73 No přesně...pro začátečníky, proto ho tu mám plné skříně 🙂. Ale třeba na zimu mi příjde ok, na legíny na zimu, jaro...ale v kojotriku bych umřela. Já jsem nějaká horkokrevná a on je fakt dost teplej. Navíc nic moc kvalita, občas jsem viděla na legínách popraskaný elastan a dirky. Ale netvrdim, že to někdy neproženu na 60 pračkou, to zas jo.
Jinak holky, já tu rostu z té softky... taky se s tím tak pářete 😕 ? Jako já nevím... celé odpoledne se tu snažím vyladit přišití zipu a mám kulové... jsem zjistila, že když ten zip našiju ala terezita, tak mi vychází přední díl o kus širší než zadní... což by asi nemělo být, že? Tak jsem si říkala, že bych teda zkusila zpět variantu s tím pruhem z rubu, nojo, ale když já už jsem zase olemovala tu kapucu tou lemgumkou... se fakt picnu. Jo, a samo, že je jí ta bunda velká... 😖
@diapozitiv01 tak to mám ten samý a má ho i @crawler, @petkasv, @sufik , @lillyzelvicka
@macin73 chapem ta,ja som uz v takom napeti ,kedy hodis foto tej softky 😵 😀 ,fakt drzim palce,nech to dokoncis 😉 ,ja tiez sijem softku,ale mam furt stastie to vystrihnut po same kolena 😠 ,takze musim vyparat zips skratit ho a znova prisit 😖 ,no a ak chces prist zips na soft pekne ,tak ho musis podlepit 😉 ,pouzivam asi 1,5cm siroky pruzok tkanej vystuze,potom sa soft nenatahuje ako gajda 😉 a zips uz nelepim ,rovno nasijem,troska si ho pod patku podsuvam,a super 😉

@sufik1 Tak moje velké holky mají tepláky jen z el.teplákoviny od Elišky....a nic jsem zatím nepozorovala....Před šitím jsem to asi brutálně vysrážela...takže zatím jsou jim dobré..... 😉
@ellysa zvířátka jsou krásná 😉