icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
13. okt 2011

já fakt obdivuju všechny, kteří si hromadku vezmou na starost. když vidím ty počty lidí (až 50) a představím si to množství látek a vůbec práce s tím spojené, jímá mě hrůza. 🙂 Takže díky za vaši odvahu a obětavost. 🙂

@caramilla Ještě dotaz k Wendy a MTX - pochopila jsem dobře, že každé to půjde od někoho jiného, nebude možnost jednoho balíčku?

ivuska.h
13. okt 2011

@animal Jojo, nějak tak to udělám... Potřebuju jen prostě někde vykázat to DPH, co na to bylo přidané (z Finska jsem kupovala za ceny bez DPH).

ivuska.h
13. okt 2011

@stassy Ještě k tvému balíku -- dnes nejde nic, mám poradnu u své PA a nestíhám tudíž svoz PPLka ani poštu. Takže zítra.

caramilla
13. okt 2011

@ivuska.h No, u mylly si hrdě říkala, že střižné necháváš dobrovolné 😀 A je teda pravda, že na mojí hromádku jsi spotřebovala asi 6 obálek 😀 😀 😀
A jestli bylo i dražší poštovný, tak ti něco dopošlu, poslala jsem navíc jen od oka, tak asi to bylo málo, to bych se styděla, tady propaguju střižný a pak pošlu málo 😀
A ivě by se ještě teda mělo platit "břišný" (že to tahá a ohýbá se a střihá a ponocuje těhotná 😀)
@marcelkad Tak to ty předpotobní doby ( 😀 ) musely bejt fakt strašný!!!!!!!!!!!!!!! Bože!!!
Já jsem to dělala tak, že jsem na první hromady dávala dobrovolné čokoškovné, i tady to tak bylo dřív. Ale když jsem přesně za několik dní práce a balení a 2 kola izolepy a 10 litrů kafe a 1000 kg čokolády dostala pak 150 Kč a "čokoškovné" někteřá chápali doslova jako 15 Kč na Zoru 😀, tak jsem si řekla - oni to myslej dobře, ale netušej, co je s tím práce, udělám prostě podmínky, za kolik jsem ochotná se stím s.... a ať se přidaj nebo nepřidaj. Na toto jsem přesvědčila i Animal, Crawle jsem to vysloveně přikázala a Somi se inspirovala taky 😀

Jinak já i animal a asi i další máme v podmánkách v tabulce napsáno to střižné s tím, že kdo souhlasí, ať se přidá a naopak, to mi přijde fér, jasně, účtovat pak něco, co se předem neřeklo, to je nefér.

@stassy wendy jde od Medvi, beránek jde ode mě. Já jsem to medvi jenom pomáhala organizvota, protože wendy se musí na ŽL a ona ho nemá, takže nevěděla ceny a nemohla objednat, jinak stříhá a balí a střižné dostane ona. Já ty hodiny práce dělala čistě dobrovolně a bez zisku 😉 Jak jsme brali 12 kg beránka, tak máme o dost lepší cenu, takže vlastně to vyjde tak, že ta lepší cena vykompenzuje poštovný. Jestli se ti nechce platit 2x to poštovné, tak tvého 1,4m rozdělím mezi ty, co budou mít zájem si přilepšit nebo nabídnu jako přebytek 😉

ivuska.h
13. okt 2011

@caramilla Však střižné jsem úmyslně nepočítala, protože to je jen můj čas... Jinak u stříhání jsem se neohýbala, to už bych nezvládla, stříhala jsem na kuchyňské lince. Ponocuju i bez Mylly...

caramilla
13. okt 2011

@ivuska.h 😀 No, tvůj čas neni drahej nebo co??? 😉 Vždyť ho máš tak málo! 😉 Kdyby to bylo pár metrů látky, ale to byla hromada jako kráva 😀

marcelkad
13. okt 2011

@caramilla ty první hromadky byly víceméně takové chaotické, ale předpokládala jsem, že jakési minimální zaokrouhlení nahoru bude automatické za práci a odvoz na poštu. Chyba lávky - zhruba 2/3 neposlali ani korunu navíc - a to doslova - poslali fakt úplně přesně částku za látky 😠 to mě docela naštvalo, to musím přiznat. Nejvíc poslali holky ze slepičárny - slušné vychování 🙂

Jinak včera jak bylo hnusně, tak jsem se zabavovala stříháním - malej si kupodivu hrál docela sám a stačilo mu, že jsem v pokojíku s ním a ani jsem nemusela vyvíjet aktivitu 😀 musím teď přitlačit na to šití, abych stihla nějaké ty zimní kousky než odrodím. Pak asi na delší dobu bude s šitím konec.

animal
13. okt 2011

@caramilla chceš něco holka říct? 😀 tak minule jsem objednávala 255metrů softu a teď 318metrů. Hlavně, že jsme chtěly malou hromádku 🙂 a to jsem manželovi tvrdila, neboj, to nebude už to co minule, asi si budu muset jo sakra pohnout s tím stříháním, aby neremcal, že to tady zavazí

aerin
13. okt 2011

@animal tak to je neco 😀

tak kdyz nikdo nema nazbyt pul metra fuchsie, budu si muset udelat hnedo tyrkysovou bundu, chjoooooooo, jak ja se z toho vzpamatuju 😀 😀 😀

animal
13. okt 2011

@aerin no po fuchsii toužila Lilly nebo kdo, ale to byste musely vzít 10metrů 😀

terezita
13. okt 2011

@animal nechces se prestehovat do prahy? bych ti s tim pomohla.. takhle to mam trochu z ruky..
a teda vy jste toho nakrafaly! a strizne je fajn vec! skoda, ze nas to nenapadlo driv..

jo a dneska jsme byly u mraze a maj tam v akci uzasneho medvidka nuchaciho.. asi to bude neco hodne podobneho jako lama 😵 http://www.dumlatek.cz/fleece-potisteny/4087-fl... ve skutecnosti vypada o dost lip, ty kameny nejsou tak moc vyrazne..

crawler
13. okt 2011

@ivuska.h podle mě to mají špatně na webu, protože tyto 2 patenty jsou hrubé, těžké, takže je jasné, že se toho do kila vejde míň, ale jiné patenty, které jsme braly - ty hladké /jakoby finerib/ mají opravdu 4,5do kila, tak nevím, zda se sekly /zda mají například šedé melé jemné i hrubé/...nevím, ale pro mě je podstatné, že jsme zaplatily za ty kila a naštěstí jsme od obou braly vcelku málo, tak nebude tolik nespokojenců...kdybych toho objednávala víc, tak bych se reklamací zabývala, ale takhle se mi nechce :-/

aerin
13. okt 2011

@animal hmmm, tak to nic 😀 ja chci fakt jen kousek do te prevazne hnede bundy...tak snad nekdy jindy 🙂

crawler
13. okt 2011

@ivuska.h jo a ještě něco - za prvé - před chvílí dorazily látečky a jsem nadšená - všechny jsou překrásné!!! a za druhé - já se Tě ptala na to čokoškovný a psala jsi mi, že by jsi měla pak problém s účetnictvím nebo tak něco - já se v tom nevyznám, nejsem podnikatel, ale tak mě napadlo, zda bych mohla poslat nějaký to střižný prostě na nějaký soukromý tvůj účet ne na firemní, ale dělat toto zadarmo je fakt volovina - teď to vím na vlastní kůži...A myslím, že ostatní se připojí, je to fakt nevhodné :-/

crawler
13. okt 2011

@daisyr je mi to líto s tou teplákovinou :-/...mě taky nějaký látky nedopadly, ale u některých látek by se stejně vzdát nikdo nechtěl a něčeho zas byl takový nedostatek, že jsem musela hrábnout více lidem...Je to pech...ale příště budeme vědět, že z MTX raději brát všeho o kilo více a slíbit, že případné přebytky se podělí mezi všechny, aby v tom objednavatel neměl uložené své peníze... Nebo si každá pro příště musí dát rezervu - objednávku si nadhodnotit a počítat, že v reálu dostane míň...Protože je jasné, že když má rezervu pár centimetrů, tak tam pak střih nenacpu v případě krácení...Ale s tím, že budu krátit nebo naopak přidávat jsme přece všechny počítaly - například fineribu petrol měl někdo 3metry a já naměřila poslední kus a bylo toho 3,23, tak přeci nedám 23cm do přebytků - beru to tak, že těch 23navíc dotyčnou nezabije a zaplatí je...

stassy
13. okt 2011

@caramilla Mě to poštovný nevadí, klidně ho zaplatím 🙂 jen mě to napadlo s ohledem na to, že ses v obou objednávkách angažovala. 🙂
Mého berana rozhodně nikomu nedělit, je celý můj. 😀 😀 😀

terezita
13. okt 2011

@stassy 😀 😀 😀 kdyz jde o beranka tak jsem taky ras.. 😀

daisyr
13. okt 2011

@crawler néé to je v poho, počítala jsem s tím, že se někde případně bude krátit, jen mě to zrovna zaskočilo na tom, co jsem nejvíc chtěla🙂 (když už mi ten čoko výplněk na stejný účel nedopadl), ale takový je život, příště objednám více 😉 a já už to vymyslela, ono je to dost široké, tak to zkusím někde nastavit a udělat to nějak tak, aby to vypadalo, jakože to je naschvál 😀

caramilla
13. okt 2011

@stassy 😉 Jasně, je tvůj a doufám, že metry budou zhruba odpovídat a že nebudu muset ty míry brát u nataženýho berana, aby to bylo těch 1,4 jakoby 😀 😀 😀 No, prostě poměr bude za tu cenu, co je v tabulce a kolik tonakonec bude CM, to ví jen pánbůh a to teda dost možná 😀 😀 😀

caramilla
13. okt 2011

@animal HŮSTÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale ty ses bála, že se nikdo nepřidá, tak jsem to dala na ekozahradu. No a vem si - dát na jedno a to samý místo moje výrobky ze softu a odkaz na hromadku, to je prostě hustý 😀 😀 😀 (čímž to teda nemyslim tak, že se chlubím, ale když lidi viděj, že i teoložka ekoložka doma něco takovýho ušije, tak to chtěj zkusit taky 😉 )
Jinak jsem se teda taky netrefila - já říkala - myslím si, že jedna dvě barvy se na minimum naplní, ale že budeme brát pomalu všechny barvy po rolích? :D

@crawler aha, já jsem Ivušce navíc poslala, to jsem nevěděla, že se to "nemá", já jsem naopak někde četla, že to nechává na nác, co z přeplatku má poslat zpět a co si má nechat 😀

crawler
13. okt 2011

@caramilla tak já teda nevím...uvidím, co Iva napíše, je mi to teda trapný, já právě poslala částku na korunu přesně - prvně teda ne, ale pak jsem chrtila z přebytků, tak se přeplatek /který jsem jí chtěla nechat/ změnil na nedoplatek. Tak to @ivuska.h prosím upřesni, jak s tím čokoškovným, zda na soukromý účet mohu něco poslat... 😅

Jo a na čem jste Car byli v divadle? Já jsem od porodu kulturní barbar - nebyla jsem ani v kině :-/...Takže docela závidím ! Já bych chtěla jednou udělat manžovi překvápko a vzít ho do divadla na Pan Kaplan má stále třídu rád ...😵

crawler
13. okt 2011

Jo a Climayarn je nastříhán 😵 za chvíli už se bude dát sedět na našem sofa 😵...Blbý jen je, že jsem nemocná - teplotu ještě nemám, ale od včerejška mě bolí v krku a neustále mi tečou sople /to se fakt super měří, když je kapesník neustále v pohotovosti :-/ / Jestli nebudu úplně totálně mrtvá, tak dneska ještě načnu tyrkysovou teplákovinu, ale nevím nevím....hlava jako střep...😝

terezita
13. okt 2011

@caramilla @crawler ja byla v divadle v utery, poprve od te doby co jsem otehotnela.. a teda taky parada! jen jsem se toho kusu desila, bo se to tvarilo vazne, ale bylo to naprosto skvele!
jaj toz doufam, ze to neodneses zdravim! se setri, my urco jeste par dni pockame!

crawler
13. okt 2011

@terezita když já už chci mít volnej bejvák 😀DD to jsou všude hromady a komíny😀 ale samozřejmě to nepoženu na svůj úkor 🙂 ale máte v tom vložený prašule, tak taky ať vidíte v čem 😉 Jinak já zbožňuju muzikály - to je moje 😵

caramilla
13. okt 2011

@crawler Byli jsme na tomto:
http://www.bezzabradli.cz/repertoar/navstevy-u-...

Naposledy jsem byla v divadle ve 3. měsíci, když jsem tam doufala, že to zvládnu bez blití a že se během představení nepočurám 😀 😀 😀 Tohle byl náhoda, že jsme šli - mamka nemohla jít, tak jsme šli místo ní a místo bráchy, švagrová dala svoje kluky své mamce a hlídala Jasmínku. Jasmínka totálně v pohodě, vůbec si nevzpomněla, že nemá rodiče! Fakt jsem čuměla a byla jsem nadšená (ač v koutku mozku mi někde vytanul otazníček - to nás jako nepotřebuje? 😀)

Představení o stáří, ordinných vztazích a potřeby odpouštění, o předsudcích a životních "zásadách", opravdu už dlouho jsem neviděla tak povedenou věc, dokonce jsem i plakala!!! 😵
A Zindulka? Podle mě životní role, lidi stáli a tleskali (já jsem jediná seděla - nemám ráda masové jednání - stoupnu si, abych jediný neseděl; a navíc ty záda🙂)))

@terezita na čem jsi byla ty? 😉

terezita
13. okt 2011

@caramilla my byli na goebbels/baarova v komedii..
jee tak to je fajn, ze se libilo! no my pro velky uspech jdeme s kamaradkou za mesic na neco o manzelstvi.. (na to by spis mel jit m. 😀 😀 😀 )

caramilla
13. okt 2011

@terezita 😀 😀 😀 No, ja kdybych bydlela v Praze, tak bych byla v divadle furt, ale kodrcat se pak do Benešova, no nic moc ☹

terezita
13. okt 2011

@caramilla no u me to hapruje s hlidanim, bo chlap chodi domu z prace az kolem pulnoci.. 😝 a hlidaci tetka je pres tyden mimo..

medvi11
13. okt 2011

VTC bude zítra doma, ale nebude to kompletní, podle ceny...tož uvidím, co tam bude chybět...musím jít do bankomatu, ta rychlost odeslání mě šokovala, objednala jsem po půlnoci 🙂

ivuska.h
13. okt 2011

S tím mým čokoládovným si fakt nedělejte starosti, já to beru tak, že díky té akci mám sama dost materiálu, co jsem chtěla, jinak bych se nerozhoupala sama si to objednat... Takto jsem si to mohla zdůvodnit, že se to děsně vyplatí, když toho bude víc 😀 😀 Soukromý účet, to celkem nehraje roli, jde o ten princip, ne že by mi někdo kontroloval účet, co mi kdy přišlo (na to stejně nemá právo, vedu jen daňovou evidenci)... Navíc od mnohých z vás jsem dostala zas něco na oplátku v naturáliích (třeba Animal mi taky neúčtovala střižné, Prcek poslal čokoládu, Terezita půjčila Ottobre atd.), tak to fakt neberu tak, že by mi byla způsobena nějaká újma. Ale dostala jsem dnes od své PA kázaní, že bych se teda měla trochu víc šetřit, no už se vidím 😀 😀