Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Jo, to by šlo, akorát by mi tam zas strašila ta administrativa s DPH... Lepší by bylo, kdyby to objednal nějaký podnikatel-neplátce... Leda bych to já celé tak, jak by to bylo, "prodala" někomu dalšímu, tím bych vlastně udělala jednu fakturu a šmitec. A pak už byste si s tím dělali, co byste chtěli.
@maly_prcek No jo, vlezla mi na to škodná (manžel + děti) 😀
Holky, jede vám ta wendy tabulka? já se chtěla podívat, co se vlastně objednalo (nééé, nechtěla jsem nic mazat a přepisovat 😀 ) a nějak mi to nefachá... ale stahovaly se mi aktualizace, tak nevim, co se mi tam zas pomrvilo... 😖
Tak pražský hromadný balík asi zítra nepůjde a to z prostého důvodu -- došla mi izolepa 😀 Tudíž nemám ty vaše balíčky čím slepit do jednoho a nějakou mega obálku taky nemám... Ovázat to jen provazem by asi nestačilo. Zítra by teoreticky mohla izolepa přijít (objednávala jsem už před několika dny), tak v tom případě by to šlo, ale jinak ne.
A jdu šít... Dneska jsem dopoledne (Klárka ve školce, Ondra sledoval Zpívánky a hrál si) šila tričko a tepláky pro K., chybí jen guma a spodní lem. Teď jdu na legíny a snad stihnu i mikinu. Snad to pak někdy i nafotím, mám teď dost věcí hotových, ale na focení nebylo vůbec dobré světlo.
@maly_prcek furt to nejede? změnila jsem teď, že to můžou vidět všichni s odkazem...
@medvi11 Jo, teď už to jede... Super, bála jsem se, že mi to pokonily ty aktualizace... Uf... 🙂
@crawler, že kultúrny barbar 😀 😀 😀 prvý krát v kine po 7rokoch s detmi na Mackovi Pu 😝 a na večer alebo noc od dieťaťa/detí iba tie dva razy v pôrodnici... ale ono je to aj tým, že najstarší syn je diabetik a nikto iný ako ja alebo muž nepichá inzulín a moja mama na noc od otca nechce odísť (je maniodepresívny).
Ale @caramilla už chápem, že tak šiješ o sto šesť, ako ste ma tu pochválili, tak to bola motivácia! Tož tak tu sú ďalšie soft kúsky. Tá bledšia je ešte riadne odfláknutá, tá tmavšia tyrk. súprava na najmladšom už je vyšší level 🙂 na tú sa už dá pozrieť aj zbližšia.
AD čokoškovné maximálne súhlasím, menej ako stovku (aj ked by som mala v hromádke len pár položiek) sa mi zdá smiešne a navyše táto Ivčina hromádka je omnoho náročnejšia, veď len sedenia pri PC a vybavovania je vyše hlavy. Som bola v jednom deprimáku, že sa pri treťom tehu zadýchavam, aj ked som varila iba kávu v kuchyni, tak veru ticho závidím @ivuska.h a podobne energickým tehuľkám 😉 , Tak len babenky mladé roďte, so štyridsiadkou na krku je to už fakt bleeee 😝
Tú vetrovku na2. fotke som ale nešilaaaa, len som chcela aby ladili softové nohavky aj k nej a vyšlo to 😉
@season No, to jsem pochopila, že jsi ji nešila, a až těď mě napadlo, že jsem měla prudérně (= závistivě) napsat: Tý jo, tak šusťákovka vpravo nahoře, ta se ti povedla, ta je krásná! 😀 😀 😀
No nic, jdu žehlit, mám tu prádlo asi tak do 3 do rána... A vymluvila jsem se všem zákaznicím na zablokovaná záda, tak toho využiju a když teda nemůžu šít, tak budu žehlit🙂)) Ty záda jsou fakt dobrý, udělala jsem přes den spoustu restů a ještě jsem 2x uvařila (např. guláš z biohovězího s domácíma knedlíkama z biomouky 😀 ), a pozor, na stole nemám takovej binec, a 3x jsem doma už dneska uklízela!
U Caramilly nevídané 😀 😀 😀
@caramilla nieeee, obyčajné, tie ma v oravkynej stoklasovej hromádke nenapadli ☹ a aj tie paspule reflexné ľutujem, že nemám... a doladení sme všetci, len najstarší bol škole a mňa nebolo vidno... a tie naše softky sú ešte kúpené, to som ešte len snívala o softovej metráži, ked som ich kupovala. Ale na aplikácie okrem nažehlovačiek si ešte netrúfam, no pekne postupne... 😀
Strih som opajcla na leták z lidlu podla mikči na druhorodeného a ked som porovnala s bundou najmenšieho , tak som ju len kúsoček upravila okolo krku, aby nebola tá kapucka taká moc voľná Trošku moc som zúžila rukávky a ešte kapucka nedolieha ako by som chcela. Ale z nažehľovačiek som unesená, to som @animal moc vďačná. A ešte len budem za ďalší tyrkysový soft.
Ešte som chcela povedať, že na slípkarne ma troška vystrašilo, že spotreba na 2-3ročáka 2m softu na bundu a nohavky, mne to vyšlo cca z metra.
@season bundu jsem ještě nešila, ale ze 2m softu jsem už skoro dodělala 🙂 2x kalhoty (vel 164,156) a jedny na prcka 1r. Zbyly mi takové odstřižky na potenciální aplikace. Asi záleží, ajk kdo stříhá..
Jinak holky: super výtvory a soft komplety. No, mé velké holky odmítly jakékoliv barevné oživení šedého softu, mám povoleny pouze reflex.smajlíky. Ale to až ráno, už na to nevidím. :((
@ivuska.h díky, Mylly dorazilo, jsem nadšená... 😀
@caramilla taky dnes dorazilo, co mělo. Díky, ještě větší radost, neb je to pro nás 😀
@palosek ale ja som myslela, ze potrebujem 2m - na 1xbundu a nohavice velkosť 104 tj z dvoch metrov mi vyjdu pre oboch menších chalanov, to je rozdiel - som spanikárila a objednala dalsie 4metre 😀 aspon vyjde aj na mna, hodi už tyrkysovú mám, ale rozmýšlala som pre seba ušiť niečo také kabátoidné, dlhšie....
no zatiaľ u nás vymýšla s obliekaním iba stredný, aplikácia Tomáš robí zázraky... uvažujem o nejakej na suchý zips, čo by som prilepila na hocičo, čo mu chcem obliecť 😀
@season no vidíš, tak by jsi na sobě určitě šetřila 😀 No, já taky neplánovala se přidávat ke druhé obj.soft, ale jsem zvědavá na tu kalhotovinu (i pro sebe), a spackala jsem střih na kalhoty pro jednu dceru (pak jsem to ale vyřešila jinak) ze soft., tak budu mít teda kalhoty i já 😎 .Chlap má koupené, bundy taky máme origo, a jsme s tímhle matrošem moc spokojení. Tak ještě nejst.dceři bundu, malé kompletík a mě kalhoty 😀 A můžem vyrazit... 😀
...a tím končím s objednáváním... 😠
Dobrý den,
děkujeme za Vaši objednávku č. 5409.
Bohužel nemáme skladem požadované množství vodoodpudivých zdrhovadel
v délkách 65 a 70cm, které požadujete a zdrhovadel PH6 N délka 45cm barva černá.
Termín výroby vodoodpudivých zdrhovadel trvá delší dobu a máme termín až na 43.-44.týden 2011.
Můžeme Vám zaslat dnes připravené zboží a zbytek až z chybějícím zbožím ?
Předem děkuji.
S pozdravem
Svatopluk Kráčmar
VTC, a.s., Uničov
kracmar@vtc.cz
tel.: 585 051 217
mob.: 602 545 884
Tak jsem zvědavá, kolik těch zipů mají...ale dovezou to kolem jedné, druhé, tak budu moudřejší. Pak asi začne boj 🙂 Já na zipy nespěchám, ale mám 1ks 70 cm...a tipy PH N 45 cm má jen @caramilla...
ovšem dotaz, jestli můžou zaslat nekompletní dodávku, došel mailem DNES a VČERA zásilku odeslali,...nějak nechápu 🙂
Každopádně pokud bude dostatek zipů pro ty, co nečekají na Wendy, ti mají přednostní odeslání, snad se to tím vyřeší, tento týden je 41, takže to tu bude do 14 dnů, wendy ještě není ani nabaleno k odeslání...takže to tak nějak doufám vyjde...

@crawler Týjo, já kdybych třeba na týden onemocněla, to by byla katastrofa... Celý e-shop dělám sama, párování plateb, chystání balíků, odpovídání na maily atd., neměl by kdo za mě zaskočit... Už bych asi měla pomalu udělat nouzový plán na poporodní období, přecejen nevím, jestli plánovaných 14 dní mimo provoz bude stačit...