Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jieff něco podobného jsem šila Janě, ...jedna ilustrační (špinavá po snídani, obědě,...prané už "milionkrát", ale pořád slouží. Ten střih mám moc ráda. A jarní trika budou mít stejný střih. Teda tulipány nemám, jsou moc krásný!
A obdivuju všechny softky s aplikacemi. Když vidím, co s tím kluci dělají, je mi líto práce (Jiřík prodřel ten super kostičkovaný tenký zahraniční soft, když byl na floorbalu, měla jsem to podšité flísem, nosil to na brusle a pak to měl asi 2* venku u baráku a díra jak prase ☹ )
Janiny softky mám s hot fix kamínky a i přes praní na 30 furt dolepuju odpadlíky ☹
Příští budou hladké, bez ničeho,...ale funkční.
Vy jste se tu nějak všichni zbláznili? Car rodí a vy tu hážete jeden hezčí výtvor za druhým.
Radši ani nebudu jmenovat, na někoho zapomenu a on se urazí. 😀
Ten střih na holčičí trička musím pajcnout, ten se mi moc líbí.
@petkula jde to zobrazit i u starších burd, asi do roku 2009. Ale u těch speciálů jsem to tak dobře nenašla. Já teď procházím ten archiv a vypisuju si, ve kterém čísle jsou jaké velikosti a co přibližně tam je, abych si to pak půjčila v knihovně. Kdyby to někoho zajímalo, můžu to sem pak vložit.
@jieff můžu se zeptat na to, jak jsi dělala ten spodek triček, to nařasení? já se tu s tím morduju a nějak se mi to pořád nelíbí, hýbe se tam i s napětím nití? (šila jsem trojnitným bez stehového jazýčku, napětí jsem nechala tak, jak ho mám normálně, že by tam byl zakopaný pes?) díky.
a právě tu mrvím tuny látky 😀, chtěla jsem si ušít takové ty "nasrávačky", ale nějakou light verzi, že by to nebylo až tak moc se spadlým sedem a když se budu hodně snažit, tak z toho udělám leginy 😀, ou jééé 😀 (ještě, že se mi ta látka tak úplně nelíbí 😀) (ale i ty legíny se mi hoděj... 😀).
@betelgeuzz mně by to zajímalo 😉
@mahafi jak píšeš, bez jazýčku, na tři nitě, délku stehu na R a diferenciál na 2. S napětím nití nemusíš vůbec hýbat. A natahuješ před i za patkou. Jo a lepší je to i bez nože.
@anastazieb díky 🙂, ha, tak diferenciál jsem měla blbě 🙂. tak to jdu zkusit.
@anastazieb @mahafi A neměl by být diferenciál naopak co nejmenší 0,7 ? A šije se jen pravou jehlou.
@mooncaa @anastazieb já se k tomu ještě nedostala 😀, utěšovala jsem mládě 😀. takže díky, vyzkouším 🙂. hlavně si to musím napsat, si vždycky říkám, že si to budu pamatovat.. hahaha, nevím pak nic 😝 .
Gratulujem! Riadny valibuk 🙂

@papajka7 všechny bundičky máš moc krásné!
@mahafi sukénky jsou krásně veselé!