Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@elentari my taky nejsem schopní říct, komu je podobná...., někdo říká, že mě, někdo, že manželovi, někdo dokonce, že mé sestře 😀, máme tu fotky vedle sebe, když jsme byli všishni stejného věku a mámy říkaly, že kdyby ty fotky neznaly, tak by měly problém nás všechny tři identifikovat 😀, že jmse si prostě podobní všichni 😀.
@caramilla tak 22 jsi paradne stihla!! 😉 aspon se to bude krasne pamatovat. blahoprejeme!! 😵 🙂
@kuna vetsina tech hezkych latek je tam za 139,-/metr,nektere 159,-/m. a casto tam ulovis i zbytky treba za polovic..
@sufik1 mne prijde, ze oni tam daj vic na ten osobni kontakt a hlavne ten velkoobchodni prodej.. ale je fakt, ze je to skoda..
@laeela 😀 😀 díky. Je fakt, že si každý pod určitou barvou představuje jiný odstín. 😉 Na fotu je barva super. Mohla jsi to jen porovnat s plnotučnou hořčicí 😀 😀 - pokud tedy nemáš doma jen kremžskou 😉. Ale moc díky. 😉 Jinak tedy mikča je fakt úžasná. Taková elegantní. Připomíná mi to ten styl když se nosil kabátek s 3/4 rukávem a k tomu dlouhé rukavice. Fakt krásná je.
@elentari 😀 hmmm, tak to je taky dobrý- slovník barev. 😀
@daisyr krásná trička a s cedulkama jsem na tom stejně, ale občas ani nepářu 😝
@caramilla VELIKÁ GRATULACE 😵 😵 !! Tedy 4,43kg - uff. 😉
@papajka7 wow, nádherná bunda. 😵
tak jsem konečně taky něco ušila... madlenka vyrostla na dýlku ze všech sukní, tak obnovuji její sukňovou garderobu 😀. zkoušela jsem řasení té jedné sukýnky bez stehového jazýčku, ale nějak to není ono, budu to zkoušet ještě dolaďovat (šmikla jsem jí delší, takže prostor pro experimenty tam je 😀). ještě jsem ušila dlouhou sukni pro mamku k narozkám, ale to mám v jiném foťáku, tak to stáhnu časem. je to takové jednoduché, ale já teď nic složitějšího nezvládám ☹.
@daisyr tricka jsou bajecna. Cedulky nasivam uplne stejne 😀 Ten vystrih u tveho trika je skvely. Mam s nim site tilko, strih na stejny zpusob. 😉 Dnes jsem si dovezla zpet to tatovo triko. Nakonec mu budu vystrih u krku predelavat.....zadne na tretinky, ale jako do napletu..... 😝 to jsem mohla hned 😔 😔 😀
@caramilla. Srdecna gratulace...... Uz vis, proc se ti zdalo brisko mega????? 😉 Doufam, ze jste v poradku. 😉
@kamishek @jitu22 @katka82 @mahafi @a_lexa @crawler @palosek a ostatní ... díky za pochvalu.
Kdo se ptal na ten střih, tak je můj a vznikl tak trochu náhodou. Vzala jsem si tričko, které mi hezky sedne a udělala dle něho základní střih a zbytek pak nějak plynul v procesu. Výstřih je tvarově dle toho trička, jen v originálu je celý PD dvojitě a ZD okolo krku olemován proužkem na čtvrtiny. Já to nechtěla dělat dvojitě, takže jsem střihla jen ten kus okolo výstřihu, sešila po rubu a otočila a prošila dvojjehlou. Tak třeba jsem někoho inspirovala 😉 Určitě ještě zkusím z jiných látek, ale jestli se povede též, tož uvidím. Také musím nosit, dokud kojím, uvidím, zda tam pak budu mít co nosit 😀

@petkasv X v posledním páru chromozomů? 🙂 nikomu nevěř, jsou ti fakt hodně podobný 🙂 ale možná je to tím, že neznáme tatínka. U našeho Kryštofa (je to prostě super jméno B-) ) se nikdo nemůže rozhodnout, i když zná obě strany.... jsme si s manželem dost podobní.