icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
24. mar 2014

@betelgeuzz - to je vidět, že jsi pečlivá 😉

betelgeuzz
24. mar 2014

@lip72 ještě ten odkaz na archiv 🙂 http://www.burdastyle.de/archiv/heft-archiv/

saaralota
24. mar 2014

Holky, máte někdo přehled, jak tedy nakonec funguje/nefunguje ten unuodesign? Kamarádka si tam vybrala nažehlovačky... Všechno ostatní seženu jinde, ale ty nažehlovačky ne (tedy má je i caramilla, ale ta se teď věnuje něčemu jinému 🙂). Tak přemýšlím, jestli to mám prostě zkusit objednat, když na stránkách nemají žádnou zprávu, že nefungují... nebo se řídit tím mailem, co přišel... ?

zirka
24. mar 2014

@jieff
ahoj, ten strih v Ottobre bol
https://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/...
....prave teraz sa to chystam usit a je fajn, ze Ty uz mas spraveny blog o riaseni 🙂
aspon si usetrim cas

katka82
24. mar 2014

@saaralota no já zkusila koncem týdne objednat taky nažehlovačky-ty by mi fakt chyběli 😒 a krom automatického mejlu mi zatím nic nepřišlo a tak čekám 😉 bych je docela potřebovala na zakázku 😒

terezita
24. mar 2014

@saaralota na fb psaly holky, ze petra dostala vetsinu zbozi zpatky, jen jak se nedostane na web a na platby, tak nema prehled, kdo co objednal a kdo platil.. toz zkus napsat pres FB primo ji..

bordino
24. mar 2014

@caramilla gratulace i od nás, velké děti mají svá plus, já se třeba nebála, že jim při oblíkání zlomím tu malinkou nožičku. Taky ani jedno netrpělo na bříško, tak jsem zvědavá, jestli mi moji teorii velké dítě = pokoj v břiše potvrdíš 😀

bonyfac
24. mar 2014

Nemáte někdo náhodou střih na takové ty sportovní kostkované kalhoty? Chtěla bych je ušít klukům. Sháním velikost 86 a 116.

bonyfac
24. mar 2014

@betelgeuzz to chlapecké obsahuje co? Sháním střih na takové tykostkované sportovní kalhoty a to ve 2 velikostech 86 a 116. Nemáte?

bordino
24. mar 2014

A moje včerejší nocovka pro Jolanku

bonyfac
24. mar 2014

Nenabízel tady někdo na zapůjčení OTTOBER za poplatek?

terezita
24. mar 2014

@bordino teda ta bunda je dost dobra! ja bych na ty nasivky zvirat nemela nervy... 😅 a v tomhle by mela mit jolanka vstup do zoo zdarma 😉

katka82
24. mar 2014

@bordino náááádhera 😵 😵 😵
@bonyfac na ty kostkované gatě nepotřebuješ žádný speciální střih 😉 stačí střihnout jako na normální gatě a jen ty kolena a prdku uděláš z černé látky 😉

bordino
24. mar 2014

@terezita jsem na nášivky taky neměla nervy ( v devět mi došlo, že dítě nemá co na sebe, páč si odpoledne sedla do louže), ještě, že jsem tu měla ty odrazky, i tak jsem to stříhala 2 hodiny 🙂
Jo a díky za látku, musím se podívat, kolik mám těch tučňáků, preferuješ nějakou barvu? Mám tyrkys a zelenou

argo1
24. mar 2014

mám jeden debilní dotaz. když si chci překreslit střih trička, které mi sedí, je lépe ho vyprat a při obkreslován moc nenatahovat? jen přiložit a obkreslit? materiál je takový tenký jednolíc, a trochu pruží. díky za odpovědi zkušenějších švadlenek... 😎

bonyfac
24. mar 2014

@katka82 a normální dogumy nebo sezipem a zip pak nešít?

katka82
24. mar 2014

@bonyfac můžeš použít obojí 😉 já je většinou šila podle nějakého vyzkoušeného střihu 😉

sinala
24. mar 2014

@argo1 tak já překresluji vypraní tričko a ještě si na střih poznamenám z čeho je, protože když obkreslím tričko z fineribu, tak abych, když ho střihnu z jednolíce neměla malé.

terezita
24. mar 2014

@bordino asi je mi to jedno, tu, se kterou se budes snaze loucit 😉 uz dorazila, jo?
a ten chameleon je bozi.. 😵

bonyfac
24. mar 2014

@katka82 No jáprávě žádný odzkoušený nemám "o((( a tak se pídím, co by bylo nejlepší abych to nezkazila.

a_lexa
24. mar 2014

@bordino bunda je úžasná a napadlo mě přesně to stejné jak napsala @terezita - vstup do ZOO zdarma. 😀

bonyfac
24. mar 2014

náhodou časopis OTTOBER Autumn 4/2012 nemáte někdo?

bury
24. mar 2014

@saaralota @katka82 - holky s unuo se zatím neděje nic 😒 já mám objednáno a zaplaceno, psala jsem mail co a jak a zatím se mi nikdo neozval. Ve skupině o látkovkách někdo dělal přehled, co kdo má objednáno a zaplaceno - Petra by o tom měla vědět. . Já se tam napsala, takže kdyby Petra chtěla, tak mě může kontaktovat, ale nic. Tak nevím, jestli je nějak připojená a má možnost to řešit, nebo ne 😒

bury
24. mar 2014

@bonyfac - tak jestli chceš zkoušet šít, tak si pořiď jedno Ottobre, kde se ti líbí víc střihů, nebo koupit na internetu - třeba ty základní střihy prodává Caramilla, ale ta teď nefunguje - má čerstvé miminko.
Jinak posílat Ottobre sem a tam se moc nevyplatí - a někdo si tu i stěžoval, že mu to poničili. Já bych svoje taky nikomu neposlala. Takže jedině jestli chceš obkreslit jeden střih, tak ti někdo může obkreslit a poslat - pokud zrovna bude mít to číslo 😉

bury
24. mar 2014

@bordino - to je fakt paráda 😉 chtěla bych mít tvoje nervy 😵

sinala
24. mar 2014

@bonyfac určitě si pořiď nějaké číslo nebo zajdi do knihovny a půjč si burdu. Nebo obkresli sedící kalhoty nebo tepláky, ale já osobně toto nemám ráda ( neumím to 😀 😀 😀 )

mirkamirkaa
24. mar 2014

Baby sijete tu niektora aj podlozky do sportovych kocikov? Ja by som chcela nejaku mam casualplay S4,dakujem

katka82
24. mar 2014

@bonyfac no ono je to v podstatě fakt jedno 😉 zkusila bych jestli nemají v knihovně Burdu a najít tam nějaký střih na kalhoty 😉
@bury no já myslím že to asi bude ještě chvilku trvat než vyřídí všechny pohledávky a trochu se vzpamatuje😉 🙂

palosek
24. mar 2014

@bordino ty brdo, se vsichni snad vyzivate u tech aplikaci.... 😝 😀 😀 Fakt paradni 😉 ja beztak skoncim jen u nazehlovacek..... 😝 😕 😔 😀 😀

bury
24. mar 2014

@katka82 - no hlavně ona ta firma a e-shop vlastně nejsou její, takže pokud jí on nedovolí přístup k objednávkám, tak stejně nezmůže nic 😒 Takže je sice fajn, že má zboží tak nějak zpátky, ale když nebude vědět kam ho poslat, tak jí je to k ničemu. Snad se to všechno urovná a ona pojede na sebe. 🙂