Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Všechny softky nádherné.
Já taky jednu ušila, ale fotky straší ve foťáku. Překvapivě jsem šila tyrkysovou s traktůrkama z Unuo pro holčičku. Radost byla veliká - ona ujíždí na modré barvě. Na aplikace jsem si ještě netroufla i tak mi to trvalo 14 dní než jsem jí ušila. Nechápu ty rychlosti tady.
Jinak Eli soft bundy nosí od jara do podzimu, na zimu má klasickou zimní bundu. Kalhoty má zimní soft na zimu a letní na tepleji. Má ty kalhoty šité, že to jako soft nevypadá. Když už je moc teplo, tak nosí pláťáky, kraťasy, mikiny nebo trička. Ale když je v létě hnusně, sychravo, prší, tak se soft hodí.
@macin73 @jieff tak jsme zrovna zkoukli 3 díly Máši a medvěda 😉 a akt super a i jsme narazili na ten šicí díl 😎
https://www.youtube.com/watch?v=zqhbZHvxYdE 😵
klukům se to taky moc líbilo 🙂
Tak hádejte, kde jsem dnes nechala přes 800??? ALE mám ptáčky ve fialové a žužu, 4 barvy svatebního tylu a kus látky ze série Victoria & cosi, co se mi bude hodit k dalším látkám... ale řeknu vám, ještěže jsem byla v ukrutné časové tísni a holky se to tam chystaly zbořit, neb jinak bych tam byla asi ještě teď... no myslím, že si nás tam budou ještě dlouho pamatovat 😀 😀 😀
Máša u nás taky jede a na mé zlobivé dítě má blbý vliv 😀 Na co nepřišla sama odkoukala od Máši. 😀
Momentálně vždy když sedne ke stolu k jídlu začne mlátit příborem do stolu se slovy: "Kašu, kašu, kašu, ..." případně "jogurt, jogurt, jogurt, ..."
@snowwitch no - zeptat se můžeš - ale jestli to vysvětlím pochopitelně - to nevím - na střihu se nakreslí obdelník - kde se později bude šít, ustřihne se pro obě strany začištění delší o tolik co chceš otočit + šev. lícem k lící se to sešije po dlouhých stranách k sobě (tedy PD trička a začištění) prostřihne se výstřih - na konci do rožků - ty dvě strany pro začištění se otočí lícem k sobě a sešijí, tam kde to vychází k sobě (to je to spodní sešití) položí se to na spodek výstřihu a sešije se PD trička a začištění lícem k sobě dole v tom krátkém úseku výstřihu. Pak se to otočí dovnitř, sežehlí připendlí připravený límek - který začístí kraje trička kolem krku
No nevim jestli to pochopíš mě k vyjadřování chybí ta krejčovská hantýrka - jsem začátečník - šicí stroj jsem koupila před rokem. I když pravda mám základ pobraný v dětství od máti. A k šití jsem si tehdy čichla - jen šít pro rodinu míto nakupování oblečení jsem začala až teď.
Na každý pád je to střih z ottobre 2006/2 - 3 tam maj postup popsaný a podle toho jsem šila.
@lanka krásné a krejčovskou pannu závidím. Když jsem dřív víc šila a v podstatě jen na sebe, tak jsem po ní toužila.
@caramilla vítejte doma! Koukám, že oblečky se nakonec unosí, to je super. A malý je krásný 😉
Jinak Vilémek měl taky hlavičku 36 cm, a to měl jen 2.9kg 😀
Jasmínka v porodnici byla zaražená a pak tam i nechtěla už jezdit, tak jezdil jen manžel. Dneska doma byla taky zaražená, úzkostlivá a furt pro všechno plakala, furt se po mě válela a pak po zemi a byla úplně vyřízená. Až jsem si říkala, že to prostě nedáme. Pak jsem šla spát s malým a ona si k nám vlezla, pomazlila jsem oba a ona najednou vstala, odešla si hrát do obýváku a od té doby je úplně normální, začala Kryštůfka konečně hladit, pusinkovat a chovat a už se chová dobře. Tak snad už to vstřebala, musí to pro ní být těžké.

@lanka Ty jo, tak to je krásný, obojí. Můžu se zeptat, jak je dělaný ten výstřih do V ?