icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
26. mar 2014

@koki_melo Díky, musela jsem vymyslet jak to udělat co nejrychleji 😉 Ted jsem zvědavá co na to řekne Patrik, prý se mu jen tak něco nelíbí, ale zase když to nadšeně nosí Toník, tak věřim, že to dobře dopadne.
@zuzkasim je to patent nebo finerib z mtx Už máme takovou kombinaci s hnědým fineribem a hezky to drží i gramáží mi to přijde podobný, jen tedy proužky tolik nepruží...
@katka82 díky, ale oproti tvojí bundě to byla prkotina. Je krásná.
@arlette díky moc🙂
@elixia Mě ten výsledek taky nijak nepobuřuje. Jen spíš nechápu, že mu z padnoucího střihu prodloužením rukávů a délky vytvořím něco, co nesedí ani v ramenou...

zuzkasim
26. mar 2014

@zabza40
@jieff Díky holky, už bych měla ty proužky zpracovat🙂
@terezita Krásná, já prostě růžovou nemusím, takže zelená pro holčičky za mě ANO a tohle je můj styl.

jieff
26. mar 2014

@terezita ta je krásná. Já mám střiženou zelenou pro Kristý, jen se mi do ní nějak nechce. Radši mám praktičtější barvy (myslim, že na tý zelený bude všechno vidět, ale zbyl mi tu už jen zelený a oranžový soft...) Tak kytka kolem kapsy je krásná vychytávka. Nejradši bych jí na tu bundu pajcla, ale protože tam mám ještě ještěrky, bylo by to už moc. Tak příště (tvůj věrný číňan)

terezita
26. mar 2014

@zuzkasim ty prouzky si tu taky syslim.. a dobre delam, na juniora se budou hodit 😀
a dik! ja prave taky ruzovou nee, zelenou ji davam, ale bundy holcici chteli vsichni zatim jen cervene, fialove nebo tyrkysove..
@jieff kamaradce siju opakovane na synka zelena softshell katata a vzdycky to v pohode vyprala.. az teda ted posledne spadl do ohne a kalhoty jemne propalil, tak to uz asi dohromady nedame.. 😅 jinak s tou barvou az zas takovy problem neni, je to holt jak ten tyrkys..

jieff
26. mar 2014

@terezita tak to je dobrá zpráva! Ještě se zeptám na tu krytku brady. Tu jen ustřihneš a přišiješ zvrchu nakonec? Vím žes to tu už psala. Přijde mi to super jednoduchý a vypadá to fakt dobře. Mě se přes těch spousty vrstev blbě šilo, tak mi to přijde jako dobrá varianta.

bordino
26. mar 2014

@terezita ta je skvělá!

bonyfac
26. mar 2014

Mohu se zeptat, kde nakupujete softhell ve větším, aby se to cenově vyplatilo?

terezita
26. mar 2014

@jieff me to prave taky brother neprosil (vynechaval stehy.. 😝), proto to delam takhle.. nejdriv ji polozim smerem k rukavu a prosiju podel te stuhy a pak ji otocim pres zip a prosiju jeste jednou..

bonyfac
26. mar 2014

@katka82 bunda je fakt nádherná "o)))

betelgeuzz
26. mar 2014

Na co používáte ten letní softshell? Já mám softshellovou bundu s flisem, kupovanou, a beru si ji i v létě, když je chladno. Není to pak zbytečné mít s flisem i bez?

bury
26. mar 2014

@betelgeuzz - no někdo dává tu s fleecem vyloženě v zimě. Já jí dávám v takovým to přechodu, když je kolem pěti stupňů. Z jarního softu bundu nemáme, ale kalhoty jo. Ty dávám, když už je tepleji na punčocháče a pak i samotné, když už je celkem teplo, ale mokro.

koki_melo
26. mar 2014

@katka82 ty kulaté záda na softce vypadají zajímavě! To si někde uložím a pjacnu...až se naučím šít dokulata 😀.
@terezita Bundička krásná! Jak máš začištěný ten zip zevnitř? Nechceš někdy udělat fotonávod na to začištění lemgumou a stužkou? Moc se mi tahle kombinace líbí!!! S dovolením si ji schovám 😉 .

terezita
26. mar 2014

@koki_melo ja jsem psala,ze to prave zacistene nemam. ojedu ten soft na OL; na to dam zip a nahoru stuzku a prosiju. on na to byl i na farbenmixu kdysi navod, ale ted kdyz jsem to hledala, tak jsem uz bohuzel nenasla.. ☹
@betelgeuzz ja z toho zatim siju taky jen katata, v lete se v tom poti zadek, kdyz je teplo.. takze je to na teplejsi jarni a podzimni dny nebo na chladnejsi leto.. 😅 ten soft s fleecem mam na studenejsi dny a na zimu.

katka82
26. mar 2014

@koki_melo dík 😉 klidně to časem pajcni 😉 😀 😀
@bonyfac děkuju 🙂

bury
26. mar 2014

Holky prosím - když mám střih na mikinu bez zipu a chci jí udělat se zipem, mám tam přidávat něco na všití toho zipu, nebo ne s tím, že vlastně se to rozšíří o ten zip? děkuji 😉

koki_melo
26. mar 2014

@terezita a ten soft pod stužkou máš zahnutej dospod nebo ne? Víš jak to myslím? Jestli vedle zoubků zipu leží začištěná hrana softu nebo hrana založená dospodu...asi se ptám jako hotentot...

anastazieb
26. mar 2014

@bury já nepřidávám.

@betelgeuzz já stejně jako holky, z letního softu máme kalhoty do teplejších dní, kdy je mokro. Nebo třeba na písek, kde se to zmaže a dá se to pak otřít. A já ho ještě využívám díky tomu specifickému vzoru jako takové zimní "městské" kalhoty, podšila jsem silnou teplákovinou a dávám je v zimě do města (když je třeba břečka nebo hodně mokro) kdyby náhodou upadl, aby nebyl celý zmáchaný, ale když zároveň nechci dávat softshell, protože nemám ráda sportovní oblečení nosit do města.

anastazieb
26. mar 2014

@koki_melo mám pocit, že už to @terezita psala, ten soft tam zahnutý není, je prostě vrstva stužka-zip-soft a nic se nezahýbá, prošije a zároveň sešije se to přes tu stužku, ten zip vychází zpod té stužky. Doufám, že jsem to pochopila dobře 😀

lanka
26. mar 2014

Letní soft mi tu leží asi týden a jsem zvědavá jak se bude používat původní plán byl lehké bundy do studených rán v pozdním jaře pro holky. Akorát jak všichni mluvíte o kalhotách tak přemýšlím jestli je vůbec šít... 😒
Jdu plevelit - mám radost co se mi povedlo - tentokrát do mojí skříně a né pro děti. Výstřih na úpletu jsem dělala poprvně a jsem ráda že jsem sebrala odvahu.

koki_melo
26. mar 2014

@anastazieb Jo, pochopila jsi mě správě, tak jsem to myslela, díky 🙂.

terezita
26. mar 2014

@koki_melo vedle zoubku lezi zacistena hrana softu 🙂

zuzkasim
26. mar 2014

@lanka Tý jo, super šaty, budou ti moc slušet, vem si k nim nějaký barevný pásek a výrazné naušnice🙂

palosek
26. mar 2014

@bordino ty brdo, se vsichni snad vyzivate u tech aplikaci.... 😝 😀 😀 Fakt paradni 😉 ja beztak skoncim jen u nazehlovacek..... 😝 😕 😔 😀 😀

lanka
26. mar 2014

@zuzkasim To abych šla na nákupy - takové věci totiž nevlastním 😀

palosek
26. mar 2014

@bury ja podle sirky strihu. Nekdy pridavam, nekdy ne.... 😉

jitu22
26. mar 2014

@bury bagříků miám půl metru, šíře 160. To je asi málo, co?

a_lexa
26. mar 2014

@jieff ty trička jsou naprosto boží.
@katka82 krásné a ten střih té bundy je zajímavej. 🙂
@terezita bunda je luxusní - mě by zase nenapadlo dát k zelené červenou, ale vypadá to skvěle.
@lanka wow, ty šaty nemaj chybu - nádhera. A ta tvoje krejčovská panna mě dostává - neuvěřitelá jsi. 😵

arlette
26. mar 2014

@terezita ta je krásná 😵 tu chci! 🙂
@lanka moc pěkné!
jak vidím tu krejčovskou pannu, tak si ji budu muset asi brzo zrobit 😉

katka82
26. mar 2014

@a_lexa děkuju 🙂 to je vlastní nápad 😉 😀
@lanka týýýýjo tak to je paráááda 😵 😵

mooncaa
26. mar 2014

@bury Já přidávám v té půlce cca 1 cm místo 0,5 cm které přidávám jinde. Záleží na střihu (u širokého je to jedno) a jak všíváš zip. Mě požere zip na každé straně víc jak 1 cm látky.