Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita ó né....přejížděla jsem očima řádky,co se řeší...a zahlídla jsem "crawler"...có, co řešej...pár slov zpět a jsem v prkně...ještě že neumím německy a na dawanda neumím hledat bo jinak už bych byla v pytli 🤐
HELP - holky,omylem jsem vyprala vlňáčky Disana na 60°C - no to, co jsem vytáhla je jako od Mr. Beana 😖 ☹ Prosím Vás - lze to dát na bazar za symbolickou cenu, s vysvětlením, že jde nyní o velikost S? Resp. budou takové vlňáčky funkční? 😔 díky moc,jsem trotl 😢
@jitu22 já koupila takové ty náramnky na koncerty...mám jich doma 200ks, tak když bude nějaká ikea, klidně můžu pár vzít 🙂 no mám je doma 4měsíce dítě bylo od té doby 3x v zoo a pokaždý jsme mu je zapoměli dát, tak nevím, ale doma je mám
Mě zdrhla jednou v obchodě, zkouším si kalhoty v kabince, ona tam byla semnou a najednou utekla ven, než jsem si stihla natáhnout kalhoty nikde jsem ji neviděla.
@saaralota Vojta je tak maximálně nechat se táhnout na provaze, když jede na motorce nebo odrážedle a už se mu nechce šlapat 😀 Já rizikové situace nemám moc jak omezit, v Praze je potenciálně riziková i cesta na písek (ale kde není, že 😉 ). To bych musela už všude jezdit autem, což odmítám. Akorát ty nákupáče se snažím nechávat na víkend, kdy jsme na ně dva. A pak zas nestihneme výlet nebo něco jiného zábavného a jsme jedna z těch rodin, co jezdí v sobotu na výlet do shopping centra 😝
Jéééé, tady se probírá naše téma... poslední dny šílím a fakt chápu, že někteří bijou děti jak řešeto... už jsme si vyzkoušeli ledacos, ale teď mám dítko, se kterým se i dá na ledasčem domluvit (@jitu22 rozmluvil se neskutečně - je to tak měsíc, dva - fakt najednou, zlomově, tak třeba to bude u vás stejné), ale panáček testuje hranice - fakt vědomě provokuje a ještě se u toho chechtá, a to teda nedávám (no jo, nechám se nachytat, rozčiluju se a to ho samozřejmě baví)... jen posilování naštěstí neřeším, namáhavé to sice je, ale naštěstí ho zvládám dohonit i s dítkem v šátku a když je nejhůř, tak i do toho našeho 4. patra ho vztekajícího se vyvláčím (novinka - vztekne se po příchodu do domu - obvykle v době, kdy mladší v šátku začíná mít festovní hlad, grrrrrr).
@bury hele na prdeláčky střih nepotřebuješ - vezmi střih,co máš na normoš tepláky a zadní díl přilož sedem do pravého úhlu k přehybu látky (dvojatě položená) a jak vystřihneš ten sed, tak zároveň Ti tam zůstane klínek,který všiješ mezi ty dva zadní díly a voilá - máš prdeláče😉 sorry za ten nákres - klepou se mi krapet ruce, tak mi to myší namalovat nešlo😝
@crawler Budou superneprotékavé... pokud je teda nějaké mimčo natáhne, neb asi už moc nepruží, že? Nicméně sražené Disany se prodávají běžně...
@jitu22 Já zkouším zapojovat do nakupování a zatím se to celkem daří... při našem chaotickém způsobu života si moc neumím představit nakupovat jednou za týden, takového plánování nejsem schopná... ale pravda, už dlouho se těším, že si bez něj půjdu zkusit něco na sebe nebo koupit boty - do takových věcí se s dvěma dětma (zahrnující jedno v kritickém, telecím obdobíú nepouštím.
@crawler - to jsi hodná, že jsi mi to takhle krásně namalovala 😀 ale tak nějak mám pocit, že to není vončo 😀 oni tyhle tepláčky jsou vepředu bezešvý - vlastně mají šev akorát uvnitř na nohavicích a právě vzadu, a já jsem na ty střihy levá, mám strach, že to neupravím správně 😒
@terezita - kdyby se ti fakt jóooo chtělo, tak bych asi brala 86 (teď šiju 80, tak bych dělala zatím bez přídavků, pak s přídavkem, takže by to bylo na dýl a mohlo by to fungovat, ne?) ale jestli se ti nechce, tak se na to vyprdni, já bych to bez nich přežila - i když ten zadek v nich je určitě suprovej 😀 😀
@bury aha 😅 tak to taky nějak nevím-možná,kdybych to měla v ruce a prohlídla si to, tak to dokupy dám, ale jinak nee😀
a já se taky neflákám, aby bylo jasno...
Včera jsem šila kamarádce vestu flísovou s kapsama,límcem...střih jsem udělala hned napoprvé a sedí ji skvěle,bohužel si ji hned odvezla, já ji došila večer a protože jsem se odnaučila fotit s bleskem, tak se nepochlubím, ale dnes aspoň totok:
-Lindě šaty/tunika + 2xlegíny
-sukýnka - puntík na limetce
Fany - lyocell triko šité dříve,ale nevšiml si,že fotím(byl tolik zabraný do hraní s kamínky) 😵
-a zakázky - kapsy,pytle,podložky
Jo a jsem fakt borec, když jde o to sladit puntíky a pruhy 😀 😀 😀 líbí se mi tohle retro,ale je mi jasný,že někdo až to uvidí se osype 😀 😀 😀
@koki_melo v nemecku.. ja je lovim na dawande, to je nemecky fler.. a kde na ne beru? no musela jsem zacit sit na zakazku, abych si na ne vydelala.. 😅 jinak bych si je dovolit nemohla 😀
@crawler teda a ty puntiky jsou taky bozi! jakto, ze je jeste nemam?? 😅
@bury kus s cokoladou, nemuzu, kdo ta kila ma nosit?? ja jsem vdecna za kazde tehotenstvi, bo kdyz jsem tehotna, tak naopak hubnu.. tak to nechci zase hnedle vsechno dohnat 😀
@crawler a puntiky tiez nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujeeem .... 😀 😀
su naozaj krasne, aj vyrobky z nich 🙂 ono to nepotrebujem naozaj az tak dlhodobo nefunguje.. raz aj tak podlahnem, alebo mam dobre kamosky co pripomenu ak nahodou zabudnem , ze som chcela 😝 😀
no idem veru nieco robit..
@laeela tak tvoje příspěvky o vzdoru a vzteku si budu číst denně - krásně napsáno. Asi si vytisknu cos napsala a až budu mít nerva tak si to místo počítání do deseti párkrát přečtu a pak teprve budu jednat. 😉
@jitu22 hmm, tak s tím zdrháním jsem na tom stejně a nevím co s tím 😝. Někam jdeme a on prostě musí na opačnou stranu. Ostatní mamči zavolají na děti: "Já tedy jdu tam" a zamávají a děti za nimi letí jako splašené. Když to udělám já, tak prcek tak 2vteřiny přemýšlí a potom řekne "Cau" zvedne ruku a běží dál opačným směrem 🙄
@zojec 😀 😀 to jsi přesvědčovala sebe nebo nás?? 😀 😀
K výchově už jen tolik, že je tu diskuze i skupinka o respektující výchově, tak koho by to zajímalo, může se přidat 🙂
@semy.cz dělat si sama stříh? to už je vyšší dívčí, co? 🙂 Moc pěkná.

@terezita jeminencku, to je kraaaaaaaasa.. :D ja uz ziadny novy uplet nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem, nepotrebujem,